תשתית קטלנית

Shachafm

New member
מישהו יודע אם יש תוכניות למגן את המעקות שם בלוחות פלסטיק?

כי אם לא, הקטל ימשך עוד ועוד.
יש מישהו שנמצא בקשר עם משרד התחבורה בנושא הזה? מועדון האופנועים הישראלי? איך זה יתכן שעוד לא מיגנו את קטע הכביש הזה עם כמות כזאת של הרוגים? זה אשכרה יכול לשפר להם את סטטיסטיקת מספר ההרוגים בשנה באחוזים ניכרים, בהשקעה כספית אפסית (הלוחות פלסטיק האלה עולים גרוש וחצי ללוח).

avihersh

New member
טוב יותר לקחת אחריות, במקום להטיל משימות על אחרים..

כשאתה כותב "לשפר להם", אתה צריך לזכור כי מי שחוטף בפועל (תרתי משמע) הם הרוכבים והרוכבות. סטטיסטיקה מחד, וחיים מאידך. לכן, רכיבה זהירה ונכונה (בלי להיכנס לפירוט) צריכה להיות לדעתי הלקח הראשון מכל תאונה קשה כזו (גם כאשר הנפגעים רכבו כהלכה).

מועדון האופנועים הישראלים, עושה רבות למען רוכבים בישראל. גם "אור ירוק", משרד התחבורה, משטרת ישראל ורשות הדרכים. אני מציין בכוונה את כל הגופים שמקבלים בפורום יותר ביקורת משבחים ולא בצדק לדעתי.

כך או אחרת, האחריות העיקרית לחיי הרוכבים היא של הרוכבים.

Aricc

New member
אם נפגעים "גם כאשר הנפגעים רכבו כהלכה" אז לא צריך מעקה כלל

המעקה נועד למנוע זנק יותר חמור ממי שאיבד שליטה. לגבי מכוניות זה עובד לגבי דו"ג צריך תוספת פס תחתון אחרת זה הורג.
אם רכיבה זהירה ונכונה היא הפתרון אז לא צריך מעקות ואם המעקות הם תוספת המצילה את מי שכשל אז מגיעה הצלה גם לדו"ג. לכל הגורמים הממלכתיים והפרטיים שציינת לא מגיע כבוד כלל מהטעם שהם גוזלים משאבים הרבה יותר מאשר משרתים ומעניקים.
תאר לעצמך 10 מצילים בים יושבים בסוכה אוכלים בורקס וצוחקים ונותנים למתרחצים לטבוע מפני שזה לא משנה להם כלום במשכורת,
זה השרות שמקבל ציבור הנהגים פה. במחשבה שניה, אם הציבור פה חושב שחגורת ההגנה של ההצלה בים מיותרת ורחיצה זהירה תספיק..... אז אולי הצחוק מהסוכה ראוי להם.

gilbmx

New member
מעקות ורכבים

גם כאן ראוי לבדוק אם בכל המקרים זה עוזר. יש מקרים בהם המעקה פשוט יחזיר את הרכב לכביש, מה שעלול לגרום לתאונה עם רכב אחר, כאשר האלטרנטיבה היא שהרכב ירד מהכביש לצידי הדרך. לא בכל המקומות בהם יש גדר מעבר לשול יש תעלה \ תהום \ סיכוי לפגיעה בעוברי דרך.
&nbsp

avihersh

New member
כפי שכתבתי, הסדר הנכון של הבדיקה צריך להיות הרוכבים...

ורק לאחר מכן "החשודים המידיים" של חברי הפורום.

ראוי לדעתי, כי נשכיל להפיק תועלת, מהירה ככל האפשר מהתאונות הטרגיות. ומסקנות בנוסח "זבוב ללא כנפיים, לא עף כשמוחאים כף, מכיוון שהוא חרש..." מועילות פחות..

חשוב יותר לדעת מה הסיבה לאובדן השליטה באופנוע, מה המהירות, האם נעשו שגיאות של הרוכב? הקבוצה? האם אופי הרכיבה של הקבוצה או היחיד הותאם לתנאי הדרך, ויכולות הרוכב...

דיון במעקה הוא חשוב, אך לדעתי משני כרגע.

avihersh

New member
ניתן לרכוב כהלכה ועדיין להיפגע..

כמו ששחיינים טובים טובעים בים, גם בחוף שלך עם המצילים והבורקס

iec

New member
יפה אמרת..וזה בעצם מה שאמר אריק. אם רוכב רכב כהלכה

ועדיין נגזר על ידי גדר הבטיחות, מה זה אומר?
&nbsp
יש מאות ק"מ של גדרות מיותרות גם לרכבים, שמעברן יש שטח פתוח.
&nbsp
אבל המערכת כל כך מושחתת שמשלמים לקבלנים לפי משקל הברזל שהם מניחים. ומי מחליט מאיפה לאיפה יש להתקין את הגדר? החבר של קבלן הגדרות שהוא במקרה חבר טוב של מתכנן מיקום הגדרות.
&nbsp
בעצם..מה חידשתי?

Shachafm

New member
הטענה שלך היא שאין צורך כלל בלוחות הפלסטיק?

רק שאני אבין, כן?
כי אם זו אכן הטענה שלך, אין צורך גם במעקות בטיחות בכלל (כפי שכבר כתבו כאן), וגם לא בשיפור תשתיות, או בתאורה בכבישים (הנהגים צריכים לדאוג לאור תקין ברכבם). תרשה לי לא להסכים, אם זו הטענה שלך.

או שאולי אתה טוען ש"האחריות העיקרית לחיי הרוכבים היא זו של הרוכבים" - ועל זה אין חולק - אבל בנוסף ובלי שום קשר לזה, למדינה יש גם אחריות לתשתיות שימנעו הרג של אופנוענים בגלל מעקות בטיחות. ועל זה הדיון בפוסט שכתבתי - לא על הרוכבים שאמורים לנהוג בזהירות (כי זה מובן מאליו). אז אם יש אחריות כלשהי למדינה - שתתכבד נא ותציב לוחות פלסטיק. אם המדינה בוחרת להטיל את מלוא האשמה על הרוכבים, ובכך להתנער מאחריותה להציב לוחות פלסטיק - זה כבר עניין אחר.

אין ספק שמגיעות שלוש קריאות הידד לכל הגורמים ש"עושים רבות למען הרוכבים", כהגדרתך. אז הנה: הידד! הידד! הידד! (אם 3 זה לא מספיק, עשה קופי-פייסט עד למספר הקריאות הידד הדרוש)

ועכשיו, בחזרה לשאלה המקורית שנותרה ללא מענה:
מישהו יודע אם יש גורם כלשהו שמטפל בנושא הרכבת לוחות הפלסטיק מטעם הרוכבים מול הגורמים הרלוונטיים במדינה?
תודה מראש לעונים לעניין.

avihersh

New member
מבין את התסכול, אך לא מתכוון לדון בטענה שלא טענתי.

יחד עם זאת, נושא השרשור הוא (עוד) רוכב שנהרג לצער כולנו. הסיבה לתאונה אינה מיגון פלסטיק, וגם לא בטוח שמיגון פלסטיק היה מונע את הטרגדיה. כך או אחרת, מי שרכב שם בשבת, ידע שאין מיגון פלסטיק.

לכן, חשוב לדון במכלול הנושאים שעשויים למנוע את התאונה הבאה, בערד-סדום, או בכל כביש אחר. ולפני שמחלקים משימות לארגונים כגון מועדון האופנועים הישראלי (האם אתה חבר במועדון?) או החברה הלאומית לדרכים בישראל, ראוי לבדוק ולהבין מה בדיוק קרה בתאונה, כצעד ראשון.

מאבק צודק לדעתי להתקנת מיגון פלסטיק, צריך להתנהל כל הזמן, ולא רק אחרי טרגדיות.

Shachafm

New member
אז אתה בעד הלוחות. יופי.

זה שאין שם מיגון פלסטיק אני כבר יודע. על זה כל הפוסט שלי. כיוון שבחרת להגיב לפוסט הספציפי הזה ולא לשרשור הכללי, וכיוון שאתה ממשיך להגיב אליו שוב, אני מסיק שיש לך מה להגיד בנושא הפוסט הספציפי - שהוא, כאמור, לא כישורי רכיבה כלשהם ולא חקירת התאונה אלא לוחות פלסטיק. כישורי הרכיבה הם כמובן עניין חשוב שראוי לדון בו בכובד ראש - אבל הם לא קשורים לפוסט שפרסמתי אלא לשרשור הכללי.

זה שמיגון פלסטיק יכול בהחלט למנוע מוות מיותר כתוצאה מפגיעה במעקה בטיחות - גם את זה אני יודע. יתכן שאת המוות הספציפי הזה הוא לא היה מונע. יתכן שכן. זה לא משנה את הטענה הבסיסית.

אז כן - מן הראוי לבוא בדרישות ולחלק משימות לגורמים הממשלתיים האמונים על התקנת מיגון הפלסטיק. לחלוטין מן הראוי לבוא אליהם בדרישות - כל הזמן, אבל במיוחד עכשיו, אחרי הטרגדיה, כשיש אולי סיכוי להזיז משהו בעמדתם לאור התאונה הזאת.

avihersh

New member
בחרתי לענות לפוסט שלך, כי הוא מייצג אופייני של גישה שגויה

לקחת גורם אחד, חיצוני שלא קיים כרגע, ולהטיל עליו את מרבית האחריות.

אני מקווה שאינך כופר בזכותי לחשוב אחרת ממך. אשמח לסיים את הדיון, שרשורי תאונות הם עצובים וכואבים. גישתך התוקפנית - לא תורמת בלשון המעטה.

Shachafm

New member
אל תעוות את דברי בבקשה.

"להטיל עליו את מרבית האחריות" - ממש לא. כפי שכתבתי 2 פוסטים למעלה, האחריות העיקרית היא של הרוכבים ועל כך אין חולק. בנוסף, בלי שום קשר לזה, מן הראוי להתקין לוחות פלסטיק. בהתחשב בעלותם הזניחה, אפילו אם יצילו את חייו של רוכב אחד בשנתיים, העניין כדאי. גם לרוכבים וגם לממשלה, המפחיתה את מספר ההרוגים בסטטיסטיקות שלה בהשקעה זעומה יחסית.

אתה כמובן מוזמן להמשיך ולא להסכים עם עמדתי.

גישתי לא תוקפנית אלא מעשית. אני מקווה שאינך חושב שכל הדעות השונות ממך הן "תוקפניות" ו"שגויות". אבל מובן שזכותך לחשוב כך, אם אתה ממש רוצה.

avihersh

New member
גישתך תוקפנית ומתריסה. אין שום דבר מעשי במשפטים כגון:

"רק שאני אבין, כן?"או "קריאות הידד לכל הגורמים ש"עושים רבות למען הרוכבים"

ובינינו, הגורמים שציינתי עושים רבות למען רוכבים ללא מרכאות. בניגוד לך, שלמעט מקלדת שוצפת, לא ראיתי ממך תרומה כלשהיא למען רוכבי ישראל.

Shachafm

New member
אתה תוקף אותי אישית, ואז טוען שגישתי תוקפנית, כן?

"לא ראיתי ממך תרומה כלשהי" - מה אתה אומר. חיפשת טוב? אתה מכיר אותי אישית במקרה ומכיר את כל הדברים שאני עושה? או שסתם החלטת להתלהם לעברי?

אם לסכם: פתחתי פוסט ושאלתי שאלה פשוטה. לא ענית עליה. במקום זה, כל שעשית היה להצהיר שאינך מסכים לדעתי, ואז לתקוף אותי בשורת טענות שגויות שטרחתי להפריך לאחר מכן אחת לאחת. כשזה לא מצא חן בעיניך, אז גם קראת לי תוקפני בפוסט מתלהם נוסף שנכנס להעלבות אישיות. כל זאת כשאתה בכלל לא מכיר אותי.

כיוון שה"שעשוע" הזה מתחיל לשעמם אותי, אני סוגר את הדיון מולך באופן חד צדדי. מצידי תרשום כאן גם שאני אויב העם. עייפתי.

אם למישהו (אחר) יש תשובה לשאלה המקורית, הוא יותר ממוזמן להשיב עליה.

avihersh

New member
שלשום (23.03) כתבתי כי "אשמח לסיים את הדיון"

התכנים והסגנון של כתיבתך, מוכיחים כאלף עדים כי אינך שותף ראוי לדיון רציני, הנגזר מנסיבות הקשות של הנושא האמיתי. (שאינו לוחות הפלסטיק שעולות "גרוש וחצי").

אכן, לא ידוע לי על תרומה כלשהיא, מצידך לקהילת האופנוענים בישראל. לא טרחת להשיב לשאלתי לגבי תרומה מינימלית של חברות במועדון האופנוענים. אני מניח, כי התשובה שלילית.

אם נוסיף את העובדה כי אף אחד מלבדי, לא טרח להשיב לך, הרי שיש טעם רב בסיום הדיון, כפי שהצעתי לפני יומיים.

מקווה כי הדיון הבא, אם יהיה, יהיה קשור לנושאים טובים יותר, ויתנהל ברוח טובה יותר.

rusti james

New member
אמביוולנטיות ביחס לדבריך

מצד אחד אתה מבקש רצינות, אחראיות אישית ותרומה לחברה - אלו בהחלט תכונות רצויות ומעשים חשובים
(ולפני שתתקוף גם אותי - כן, אני חבר מועדון האופנועים מזה שנים).
&nbsp
מצד שני אתה ממשיך לחלום שהכל פה סביר עד מעולה ואור ירוק, מע"צ ומשרד התחבורה פועלים למען רוכבי הדו"ג...
&nbsp
אז קשה לי (כתמיד) לקחת את דבריך ברצינות.
&nbsp
אנא הפנם - לא כ"כ טוב פה, יקר ולא נתמך ע"י ממסד עיוור לצרכי האזרח.

avihersh

New member
קל לחיות עם העובדה המצערת שאינך מעריך את מה שאני כותב..

מכיוון שגם אני לא מעריך יותר מדי את הפוסטים שלי.

אני גם מודע למצב שבו אני "מחלל" את הטייפקאסט של האופנוען הזועף שחושב שהכול רע.. מן Hell Angel מקומי... זה לא המצב.

יש הרבה מה לשפר במדינה, אבל המצב הכללי לא כזה גרוע. אפילו מי שמזלזל במפלגת השלטון ובוחריה (איני נמנה על מצביעיה), כגון IEC, יתקשה להתכחש לשיפור הניכר בתשתיות התחבורה של ישראל.

התאונה בשבת היא טרגדיה. בחור צעיר שנהרג, אלמנה ותינוק, אבל הקריאה הפבלובית "לוחות פלסטיק" לא תמנע את הקורבן הבא.

דווקא המאמר של אביעד אברהמי, שקול וענייני - עשוי לתרום.

rusti james

New member
אם אתה לא מאמין בסחורה של עצמך...

ולעניין -
יש לך ראיה מאוד רומנטית של דמות האופנוען... לא מלאכי הגיהנום ולא ארגון בנדיטוס העולמי...
יש מספיק רוכבים שפויים, רגועים, מן הישוב וגו' שנפגעים הן מהתשתית (צבע מחליק. מעקות. רדיוס משתנה בפניה, רמזורים עקרי חיישן, בורות וקפלי דרך וכיוב') והן מיוקר המחיה - גם בלי ללבוש צ'אפס מעור שחור או אפילו קעקוע.

אני מבין מההודעה שלך שלתפיסתך משרד התחבורה דואג לרוכבים כיוון שאתה מזהה שיפור בתשתיות (נניח)
אם אפשר לקבל כמה מילים על איך אור ירוק תורמים לקהילת הדו"ג וכמובן שאם תוכל למצוא מה עשתה מע"צ החדשה למעננו אשמח לקרוא.

iec

New member
אני מזלזל במפלגת השילטון כי רמה כזו של שחיתות וזריקת זין

על האזרח עוד לא ראיתי.
&nbsp
היום בתוכנית הבוקר של ערוץ 10 הראו שסלילת הכבישים המסיבית בארץ אינה אפקטיבית כי קצב גידול המכוניות כל כך גדול שאין הרגשה של שיפור אלא ההיפך.
המדינה המטומטמת הזו מעודדת קנית פחיות כמו לחמניות והמדינה נסתמת.
&nbsp
אם אתה עדיין רואה ורוד בעיניים שיבושם לך...אני יכול רק לקנא בך.

&nbsp
מיגון גדרות הבטיחות בעיקולים "אדומים" אינו פרוייקט חלל שאפתני ועדיין אנחנו לא מעניינים את קצה הזין של השרמוטות בממשלה...למה? כי כמו שאמרתי- אין גוף רציני.

avihersh

New member
ארגון משמעותי, שמטרתו העיקרית-שיפור תשתיות מוטוריות - יסייע

בכך אני מסכים.

מטבעי, אני מחפש את הטוב בכל דבר. ממילא משפחתי ואני כאן. אז אני משתדל להנות, ממה שיש.

למעלה