תשתית אינטרנט

olli3

New member
מנהל
בעבודה יש לנו ראוטר של סלקום עם סים.

הדבר הזה קיים - חד משמעית.

תפני למוקד הדאטה של סלקום ולא למוקד הכללי של השירות או המכירות - אלו כנראה לא הכי יודעים לגבי זה.

יכול להיות שכרגע זה לא משווק מסיבה כזאת או אחרת, אבל זה קיים.

דבר שני, ידוע לי שגם לאורנג' יש דבר כזה, יש על כך מידע ברשת - גוגל יכול לעזור בזה.

ניתוח לשינוי מין לא עומד על הפרק.

ואת חוצפנית, אני לא עובד אצלך וצריך לספק לך פתרונות. הצעתי כמה דברים שבהחלט יכולים להוות פתרונות עבורך. זה שאת לא רוצה ליצור שיתוף אינטרנט זו בעיה שלך, אבל זה פתרון לכל דבר.

עכשיו את מוזמנת לרשום את כל דרישות הפתרונות שלך ולדחוף אותן לשקע של בזק.

ofir_y

New member
וואו.. מישהו משקיע מזמנו ומנסה לעזור לך

וזה מה שאת כותבת לו?

עושה חשק לעזור..

im mitzi

New member
לעזור במה?

זה אפילו לא ענה על השאלה, שאלתי אם יש תשתית אינטרנט נוספת מעבר להוט ובזק ונתן לי מידע על ספק אינטרנט, ועוד הגדיל ראש ונתן לי לינק לאורנג' שכתוב שם במפורש שצריך להתחבר לספק אינטרנט (בזק/הוט).

מה שכן כשאני קוראת את התשובה שלו שוב אני מבינה שהוא פשוט לא מבין את ההבדל בין השניים.

olli3

New member
מנהל
בהחלט מבין את ההבדל.

רק שהייתי עייף מאד ורבע שעה אחרי כן נרדמתי. פלא שלא ייחסתי חשיבות למה שכתוב באותו לינק שנתתי ופלא שלא טרחתי מספיק כדי למצוא את זה של סלקום אותו פרסמתי מתחת?

וכמו שאמרתי, יש לפנות למוקד הדאטה של סלקום ולא למוקד מכירות/שירות. חיפוש קצר בגוגל העלה גם את הדברים הבאים:

http://www.themarker.com/hitech/1.519525

מידע על חבילה שהוגה בסמוך למועד השקת השירות למגזר הפרטי מציגה את התוכנית הבאה, אך בטח דברים השתנו מאז, במיוחד המחיר. http://www.kamaze.co.il/אינטרנט-סלולרי-וטלפון-קווי-סלקום.aspx

בקישור שכאן מעל יש גם את מספר הטלפון של מוקד הדאטה.

im mitzi

New member
150 שקל לחודש?!?!?!

עבור מהירות 2.8Mb/1.2Mb זה ים כסף, טוב שהם לא עפים על עצמם.
וכל המסביב לא מעניין, אני לא משפחה והמנויים של המשפחה שלי שונים מהמנוי שלי בסלקום ואין לי צורך בטלפון ביתי כלל.
תודה בכל מקרה

olli3

New member
מנהל
תגידי את בסדר? תקראי את הכל!!!!

זה מ2009!!!!!!!!!!!!!! דברקים השתנו מאז והחבילה הזאת לא משווקת יותר (מאד מאד סביר להניח).

סה"כ רצית קצת פרטים על איך זה עובד, אז נתתי לך.

שיואו, מה הקטע שלך מה? קופצת בראש מכל דבר, מה נסגר מה?

im mitzi

New member
לא שמתי לב לתאריך

וזה םג לא משנה, גם ב2009 זה היה כבר יקר.
תגיד, אתה בסדר? תקפתי אותך? הבעתי את דעתי ואמרתי שזה יקר ושהם עפים על עצמם, אתה מגיב כאילו ירדתי על אבא שלך.

avvv

New member
אורנג' תשתית אינטרנט?

לפי הקישור שלך, בתנאי החבילה כתוב "השירותים מצריכים תשתית חיבור לאינטרנט (ADSL/מודם בכבלים) בתשלום לספק התשתית (בזק/HOT) "

באתר של סלקום יש משהו על חבילת גלישה עם נטסטיק, זה עולה 100 ש"ח לחודש ומוגבל ל-5GB, יכול להיות שזה מעט מדי בשביל בית עם כמה מחשבים, וגם המהירות היא 2.8M.

לא הייתי קורא לרשת משותפת פתרון. דבר ראשון ייתכן שזה מנוגד להסכם השימוש של אינטרנט ביתי. חוץ מזה, אתה לא באמת רוצה לחלק את האינטרנט שלך עם יותר מדי אנשים שאתה מכיר פחות מדי - בעיות מהירות, מה קורה אם מישהו עושה משהו לא חוקי וכו'. אל תשכח שאתה גם תהפוך לאיש התמיכה אם משהו לא עובד להם או שהם צריכים port forwarding - או שאתה רוצה גם לתת להם גישה לניהול הראוטר.

olli3

New member
מנהל
זה הראוטר של סלקום>>>

http://www.cellcom.co.il/advanceser....aspx?id=6f4dea85-0cf0-48ba-88dc-1d8f91bd45f3

יש בו כרטיס סים כמובן והוא משמש כקו טלפון לכל דבר.

לגבי אורנג', אם כרגע הם ירדו מהעניין זה משהו אחד. השעה הייתה מאוחרת עבורי, רבע שעה לאחר מכן כבר נרדמתי... לא ייחסתי חשיבות רבה לקישור שמצאתי.

לגבי הסעיף האחרון, יש לכך פתרונות עסקיים כבר (חברות שמקימות עבורך רשת בניינית). אני מניח שאם החברות האלו פועלות ולא זכו לתביעות עתק מספקי האינטרנט וחברות התשתית - אז הכל בסדר. דבר שני ב100 מגה לא צריך שתהיה בעיה ממשית, גם לא ב50 מגה ואף פחות.

לגבי הרשאות וביצוע דברים שאינם חוקיים... אתה יודע שWEP זה עניין של 4 דקות לגילוי סיסמא וWPA לוקח זמן אבל גם ניתן לפריצה. אתה יכול להבטיח שמישהו לא יגלה את הסיסמא שלך ויבצע דברים לא חוקיים באמצעות הIP שלך? אתה לא יכול. במקרה כזה אתה אשם? לא. שורה תחתונה, אתה לא אשם במה שאדם אחר עשה, רק כי כביכול נתת לו את האמצעים. זה כמו שתיתן לחבר את הרכב שלך ויש לו רישיון והביטוח מכסה אותו וחס וחלילה תאונה. אז מה? אתה אשם בכך?

מה שכן יכול להיות כביכול לא חוקי זה חלוקת התשלום בין כל המשתמשים. אבל היי, בדיקות מחולקות מה עושים? וביחידת דיור בבית שכבר יש בו כבלים ואינטרנט מה עושים? אתה יכול להוכיח שבעל הבית אמר לך שבגלל שיש כבלים או אינטרנט אז אתה משלם יותר 50 שקלים לחודש או לא? ואם אני משאיר את הרשת שלי פתוחה? ויש אנשים שמשאירים את זה במודע כי לא מפריע להם לשתף את הרשת שלהם עם אחרים (זה בהחלט קיים, גם נתקלתי באנשים שיודעים ומשאירים את הראוטר ללא הצפנה למרות שהסברתי להם שככה המהירות יורדת להם וכו' וזה לא ממש הזיז להם). אז גם במקרה הזה אתה יכול לצאת אשם? לא.

לגבי זה שאתה הופך לתמיכה טכנית - מגדירים מראש כתובות MAC של כרטיסי הרשת האלחוטיים שרשאים להשתמש ברשת וחוסמים את הגישה להגדרות הראוטר. בוחרים תדר שמכסה באופן הכי טוב את כל הבתים ולא מתנגש עם תדרים נוספים של רשתות אחרות באיזור וזהו. אחרי כל זה היחידות שיכולות להיות הן בתשתית, בספק ובציוד הקצה של המשתמשים. ובציוד הקצה של המשתמשים - זה עניינם האישי. אם הכרטיס האלחוטי נדפק (מה שנדיר שקורה) אין מה לעשות מלבד להחליפו. מה שכן, נדיר שתקלות לא נפתרות בניתוק הכרטיס האלחוטי או כיבוי שלו והחיבור מחדש. ואם גם זה לא עוזר, הפעלה מחדש של המחשב. חשוב להגדיר כל מחשב לאי כיבוי של הכרטיס האלחוטי בכניסה למצב המתנה, כך נפתרות רוב התקלות עם כרטיסים אלחוטיים.

בקיצור, זה נשמע הרבה, אבל אם עושים את זה כמו שצריך - תקלות זה לא משהו שיקרה באופן תדיר. מה גם שלא דיברתי על חיבור כל הבניין, אלא על 2-3-4 בתים.

im mitzi

New member
בינתיים באמת נראה שסלקום נותנים פתרון

למרות שעוד לא ממש ברור מי התשתית שם כי הם לא כותבים את זה, מה שעוד יותר מוזר זה שלא מצאתי את זה בחיפש הראשון והנציג שדיברתי איתו לא ידע על מה אני מדברת.
מה שכן זה אומר שאם אני אחליט לעבור לסלקום אז אני אשלם עבור משהו שאני מקבלת חינם ואין לי צורך בו (ספק אינטרנט), הכל תלוי בעלות שיציעו לי בסופו של דבר.

לגבי רשת משותפת אני מוותרת על זה, מעבר לתמיכה הטכנית שאני אהפוך להיות גם צריך ראוטר מספיק חזק שיתחבר לכולם ומישהו שיאסוף כסף עבור זה, ואם לועד הבית שלי קשה לגבות כסף אין שום סיבה שדייר אחר יצטרך לעשות את זה.
תודה לאל אני לא גרה בדירה מחולקת ואני לא חושבת שבא לי להתחלק ברשת של 5 מכשירים עם עוד אנשים.
יכול להיות שזו אופציה טובה לחלקנו, אך לא עבורי.

olli3

New member
מנהל
סלקום מספקת את התשתית בעצמה.

התשתית היא תשתית סלולארית, משמע שהראוטר הזה פועל על גבי הרשת הסלולארית ולכן אם בביתך הקליטה של סלקום נמוכה מאד, לא תקבלי שירות אינטרנט טוב. לכן הם נותנים את המכשיר להתנסות של 7 ימים ואם לא מצא חן בעינייך, את מחזירה אותו (גם לאחר שהוא נפתח, כל עוד לא נשבר, נרטב וכו') ולא משלמת על כך שום דבר.

אנחנו המדינה היחידה בעולם שיש דבר כזה ספק ותשתית. בעולם זה פשוט לא קיים. סלקום היא כנראה היחידה בישראל שנותנת כיום תשתית אינטרנט ללא כל צורך בספק אינטרנט (בדיוק כמו נט סטיק או כל מכשיר סלולארי שניתן לגלוש בו). הכוונה היא שלפי מה שהבנתי אורנג' לא מפעילים ראוטרים/מודמים כאלו כעת וסלקום היחידה.

יותר ברור, איך זה עובד?

וכמו שציינתי לעיל, יש כרטיס סים אותו מכניסים לראוטר ולכן הראוטר משמש גם כקו טלפון לכל דבר. וזה בעצם המשך השירות של סלקום כמפעילת קווים ביתיים. בקיצור, אחרי שיש לך דבר כזה את גם יכולה לנתק לחלוטין את הבזק כי זה משמש לך כקו טלפון לכל דבר ועניין.

im mitzi

New member
אני לא מכירה עוד הרבה אנשים עם קו נייח

את בזק ניתקתי מזמן הקו שלי הוא לצרכי אינטרנט בלבד ואין לי תחזוקה של הקו.
היום כל מי שמתקשר אליי מתקשר ישירות לסלולרי שלי ולא הביתה.
אומנם סלקום נותנת שירות כזה של חשבון אחד אבל הוא יקר מאוד, במיוחד עבור מישהו שלא צריך את כל החבילה הזאת: תשתית, ספק וטלפון, כמו במקרה שלי שאת הספק העבודה משלמת וטלפון אין לי צורך בו.

לגבי ההערה שזה ככה בכך העולם, זה לא מדוייק יש מדינות שגם בהן יש הפרדה ברורה בין ספק ותשתית.

olli3

New member
מנהל
עדיין תתקשרי למוקד הדאטה, לא נראה לי 150 היום

זה לא מחיר הגיוני לימינו אנו, אל תשכחי שב2009 מהירות של 2.5 עלתה כמה? כ70 ש"ח רק לתשתית וכמה לספק? סביב ה50.

ככה שלאז זה היה משתלם... קצת פחות לקפוץ בראש וקצת יותר לקרוא את זה שכתבתי שזו חבילה מ2009... רשמתי הרי במפורש "מידע על חבילה שהוצגה במועד השקת השירות למגזר הפרטי" שזה היה ב2009... אז באמת באמת נראה לך שזה המחיר כיום? ואולי בכלל אין התניה לשירות טלפוניה, אלא רק שימוש באינטרנט...

בכל מקרה מלבד הוט, בזק, נטסטיקים למינהם והפתרון הזה של סלקום - אני לא רואה פתרונות נוספים.

im mitzi

New member
עברתי פעמיים על שתי ההודעות האחרונות

שהגבתי בהם ובשום מקום לא כתבת שהיא מ2009, אולי הייתי צריכה להסתכל שם שהיא מ2009 אבל לא שמתי לב לזה ואין לי מושג מתי השירות הושק, מכאן ועד לתלות אותי אני מאמינה שהדרך רחוקה.

olli3

New member
מנהל
לא סתם כתבתי שבטח דברים השתנו מאז...

נכון לא כתבתי 2009, צודקת - טעות שלי, מצטער.

שיערתי שזה יהיה ברור יותר לאחר ההצגה של הכתבה מדה מרקר, זה סוג של א.ב באינטרנט שכשקוראים משהו מסתכלים האם הכתבה רלוונטית ומתי היא נכתבה...

בכל מקרה, לא באמת ציפית שבמחיר של 150 ש"ח מישהו בכלל יתחבר אליהם בימינו, כן?

im mitzi

New member
בתנאים האלה ממש לא

גם כספק+תשתית זה מחיר לא ריאלי.
ננסה לדבר איתם שוב ביום ראשון.

ואגב, בחברה מתוקנת (במיוחד בגדולות) מעבירים את הנציגים יום אוריינטציה שיכירו את המוצרים של החברה, כך שעדיין נשמע לי מוזר שהנציג שדיברתי איתו לא הכיר שיש להם מוצר כזה, אבל נו שויין, זו כבר בעיה של החברה.

olli3

New member
מנהל
יכול מאד להיות שכרגע זה בהדממה.

או שהם חזרו רק למגזר העסקי לעת עתה, לא יודע...

נסי לדבר איתם בטלפון שמופיע בלינק השני (של החבילה ההיא), אני מניח שהם ייתנו לך את התשובה על כך. מקסימום כבר יש לך את שם המוצר, אז שיחפשו אותו במערכת המידע שלהם לפחות...

Jazz Jackrabbit

New member
אם אמרת שאת בעניינים, אז השאלה מה מתנתק לך:

השידור האלחוטי או האינטרנט עצמו.

אם האינטרנט עצמו: תנסי לעבור למודם + ראוטר בנפרד ולחבר רק את המודם לאינטרנט במשך כמה שעות. ככה תראי אם באמת זו "בעיה בתדר". לא יודע מה זה 'בעיה בתדר', אבל תנסי להחליף ערוץ שידור (1, 6 או 11). בתמונה המצורפת את יכולה לראות שהערוצים האלה לא חופפים אחד לשני. ככה שאם יש בעיה באחד, תנסי לעבור לאחר. ואם יש בעיה באחר, תנסי לעבור לשלישי.

אם השידור האלחוטי: תנסי להוריד את ההצפנה ולראות אם זה עדיין מתנתק.

בכל מקרה, כדאי לעבור למודם+ראוטר בנפרד רק לשם הבדיקה. אפילו אפשר לשאול מחבר ליום-יומיים ולתת לו את שלך. ככה אפשר יהיה לראות אם גם אצלו זה מתנתק, ואם אצלך זה נשאר תקין.

ולפעמים החבר'ה של בזק לא ממש מקצועיים. ודאי שמסומן לך בהגדרות של הראוטר Enable Fulcone NAT. זה פותר בעיות ניתוקים לעתים קרובות, אם הבעיה היא שם.

im mitzi

New member
אני כבר אחרי כל זה

כבר החלפתי תדרים, מודמים, ראוטרים, גם החיבור של כבל ישירות לראוטר הפיל את האינטרנט.

מה שכן, בינתיים אחרי הנציג האחרון שעשה משהו נראה שהכל תקין, אבל בלי לפתוח את הפה יותר מדי...

Jazz Jackrabbit

New member
אז אם יפול שוב -

נסי כבל ישיר למודם (לא לראוטר). תצטרכי כמובן ראוטר ומודם בנפרד.
אין דבר כזה בעיה טכנית שלא ניתן לאבחן. גם אם לא ניתן לפתור - עדיין, תמיד, ניתן לאבחן.

הנציגים לא עבדו איתך בצורה מסודרת ולכן את במצב של אובדן עצות...

בכל מקרה - מקווה שהבעיה הסתיימה.

למעלה