תשתית אינטרנט

tenen

New member
עבדתי אצל משווק שלהם בזמנו...

אישית ראיתי את הראוטרים שהיו במחסן לידי וגם השתמשנו באחד במשרד לגיבוי...

מה שכן המכירות שלהם באמת היו חלשות מהמודמים ויכול להיות שהם ירדו מזה בהמשך.

אם את רוצה יכול לשאול בשבילך אם נשאר למשווק משהו באיזה מחסן, הראוטר עלה בזמנו משהו כמו 400-450 , והעלות של הסים וטעינה חודשית הייתה בדיוק כמו סים למודם.

im mitzi

New member
אין לי שום סיבה לקנות ראוטר חדש

רק עכשיו החלפתי את שלי.

גם לYES היה פעם תשתית והמכירות לא היו משהו אז הם ירדו מזה, דברים משתנים

tenen

New member
לYES מעולם לא הייתה תשתית...

YES השתמשה בתשתית קיימת של בזק
ועסקת האינטרנט שהם הציעו הייתה מול בזק בינלאומי.

ובנוגע למכירות, דווקא היה ביקוש, כנראה שלא הצליחו לייבא בצורה סדירה / רווחית.

im mitzi

New member
נראה לי שאתה מבלבל קצת

מאחר ועבדתי באותה תקופה באותו מקום מדובר אני יודעת על מה אני מדברת.
אומנם היה שימוש בתשתית של בזק, אבל באותה צורה שיש היום לגולן טלקום שימוש בתשתית של אחת מחברות הסלולאר.

ואגב, הביקוש לא היה קיים והחיבור לא היה משהו והשירות הופסק.

evilihi

New member
אץ בטוחה שזה היה אותה צורה?

כי זה היה בדיוק כשעברתי לדירה, התשתית היתה של בזק, דרך בזק ולא דרך יס. כל התקלות/שירות נעשו דרך בזק ישירות.
לפי מה שאני יודעת גולם טלקום זו חברה בפני עצמה עם שירות משלה..

גולן טלקום זו חברה בפני עצמה עם שירות משלה

אבל אין לה תשתית משלה.
היא על התשתית של פלאפון (אם אני לא טועה)

שני הסנט שלי

ממה שזה נשמע זו יכולה להיות בעיה פשוטה,
כשאת אומרת הגדרה מחודשת - את מתכוונת שצריך לאפס אותו ולהגדיר מחדש או שאומרים לך לשנות הגדרות כלשהן?
כי אם זה לאפס או מתאפס לבד כנראה שצריך להחליף ראוטר (כנראה מילת מפתח)
אם אומרים לך לשנות הגדרות כלשהן תתעקשי לעבור לstatic IP בחיבורים ארוכי זמן כמו זה ראוטרים זה הכי בריא.

נכון לעכשיו, הוט ובזק זה היחידים הקיימים בתקווה עוד שנתיים-שלוש יהיה שלישית אבל לא יותר טובה - חברת חשמל.

אני שלוש שנים עם הוט הכל טוב אבל היוצא הדופן

im mitzi

New member
זה באמת נשמעת בעיה פשוטה

אבל מדובר על הראוטר השלישי שהוחלף כך שכנראה שזה לא הראוטר וכנראה שיש בעיה.
הסברה של הטכנאי היום היתה שיש התנגשות בתדר ולכן הוא החליף אותו, אבל גם זה לא עזר.
ומאחר ואני כבר בstatic IP גם זה לא פתרון יותר.

והכוונה היא שבזק מתחברים להגדרות של הראוטר שלי מרחוק ומשנים אותן, מאפסים אותם דרכם, רק פעם אחת איפסנו את הראוטר הלחיצת כפתור (עם סיכת ביטחון).

אגב ביררתי עם הוט, הם רוצים מחיר הרבה יותר יקר ממה שאני משלמת, בנוסף הם לא נותנים לי את המהירות גלישה שלי (אני על 2.5 וזה מספיק לי), מה שיגרום לי להעלות מהירות של הספק ועבורי המשמעות היא להוציא כסף על משהו שכרגע אני מקבלת בחינם.
מעבר לזה שהגנבים האלה רוצים 150 שקל על זה שטכנאי יבוא ויחבר את המודם שלהם לחשמל, משהו שאני יכולה לעשות לבד.
אז תודה, אבל לא תודה!

בהחלט נשמע מוזר

אבל דבר ראשון שאני הייתי עושה זה מחליף סיסמא - אבל זה אני, חרא של בנאדם. אבל ככה הם לא "מחליפים לי הגדרות"

כמה את משלמת בבזק? בזמנו כאשר ביררתי עלויות של בזק מול הוט יצא לי בזק יקר יותר ב20 שקל לחודש.
וכן מאז שאין התחייבויות קנסות ושאר ירקות הם חייבים לעשות איזשהו תשלום שימנע איזושהי תזוזה מיידית של לקוחות אז אם את רוצה להצטרף\לעזוב את הוט צריך לשלם על טכנאי - היה על זה אפילו בחדשות.

הסיבה הבאה ההגיונית ביותר היא בעיה בתשתית שלהם שאצל ההורים שלי קרה המון פעמים, הבעיה היא שאין לזה פתרון חוץ מלהציק להם שישלחו טכנאי שיבדוק את הקו כל פעם.

בהצלחה

im mitzi

New member
אני לא חושבת שזו שאלה במקום

כמו שתשאל אותי כמה המשכורת שלי, יש לי הנחה בבזק ולכן כמה שאני משלמת אינו רלוונטי, הם יוצאים לי הרבה יותר זול מהוט אבל הכמה שקלים האלה זה לא מה שיכריע אם להשאר בבזק או לעבור לחברה אחרת.
תקלות חוזרות ונציגים עילגים כן!

לגבי הטכנאי של הוט, כן אני יודעת אני עדיין לא מבינה למה לשלם 150 שקל שמישהו יבוא לחבר לי מודם כשאני יכולה ויודעת לעשות את זה לבד.

im mitzi

New member

אחרי הפרסום כאן נציגה מטעם בזק החליטה לפנות אליי במסר בשביל לפתור את התקלה, כאילו אף נציג לפניה לא ניסה לעשות זאת.

אני לא מבינה למה כשאני מפרסמת שאני מחפשת תשתית אחרת אני מקבלת מענה במסר ואני לא מקבלת פתרון לבעיה שלי במשך שבועיים (כמעט שלושה)

הם פשוט חצופים!

SleeplessBeauty

New member
צריך טכנאי טוב

להורים שלי היו בבית ניתוקים חוזרים ונשנים של התשתית של בזק.
היו שני טכנאים שבאו בדקו, החליפו פילטרים (ניסית להחליף את הפילטרים בכל שקעי הטלפון?), בזבזו זמן ולא קרה כלום.
ואז הגיע טכנאי שלישי, שעלה על קן דבורים בקופסה על עמוד הטלפון. בא עם חומר הדברה, ריסס והניתוקים הפסיקו.
מאז אבא שלי מבקש אותו באופן אישי אם יש בעיה...

ובכל מקרה, לעבור מבזק להוט זה מהפח אל הפחת.

ועוד שאלה - איך לעזאזל בזק ידעו שאת זאת שפרסמת את ההודעה כאן???

im mitzi

New member
מסתומרת איך?

קראו את מה שכתבתי ושלחו לי מסר כאן בתפוז ועוד ברוב חוצפתם כתבו שעדיף לפנות אליהם במייל, אז פניתי וכתבתי להם שלא יעזו לפנות אליי שוב בדרך כזו.

olli3

New member
מנהל
תשתית מספקים גם סלקום ואורנג' (לא נטסטיק).

מדובר בעצם בראוטר ביתי עם כרטיס סים שמספק גלישה במהירות קבועה וללא הגבלת נפח הגלישה.

הנה כמה פרטים על התשתית של אורנג': http://www.orange.co.il/internet_and_phone/packages_and_deals1/1/home_web_pack1/

אני יודע שבעבר הם חייבו בתשלום עבור הראוטר של 17 ש"ח ל36 חודשים - לא יודע אם זה קיים גם היום.

גם לסלקום יש תשתית אינטרנט בדיוק אותו הדבר, אבל זה לא הכי מפורסם. ניתן ליצור קשר עם סלקום ולקבל פרטים נוספים על כך, יש שם גם חבילות של אינטרנט + טלפוניה ביתית ושיחות חינם בתוך המשפחה וכו'.

בקיצור, שווה לבדוק.

הפתרון האמיתי הוא רשת משותפת. במקום לשלם יותר מידי כסף לספקים ותשתית, כמה שכנים מתאגדים יחדיו, שמים ראוטר אפילו עם אנטנה חיצונית, בוחרים מהירות גבוהה וכולם נהנים מאינטרנט מהיר במחיר שנמצא פשוט ברצפה.

כשיש כיום ספקיות כמו אקספון 018 שנותנת מהירות של 100 מגה ב35 ש"ח לחודש (כל המהירויות בין 10 ל100 מגה עומדות על 35 ש"ח לחודש). או ספקית כמו CCC שעובדת בטכנולוגית ענן ומציעה את המחירים הבאים: https://store.ccccloud.com/index.php?NAME_PATH=Fast_Internet

וגם את ספקית FAST שנותנת מהירות שבין 5-100 מגה בעלות מגוחכת של 15 ש"ח לחודש כפי שמופיע כאן: http://www.fast.net.il/?p=20

אז אולי תישארי עם בזק, אבל שווה להחליף לספקים הזולים האלו. אישית אין לי כי גם ככה אין לי אינטרנט ביתי, אבל בפורום צרכנות כשהן קמו היו עליהן ביקורות טובות וכשמעלים שאלות לגבי ספקים, ממליצים על הספקיות האלו.

im mitzi

New member
כמה תשובות

א. הנציג שדיברתי איתו מסלקום לא ידע על מה אני מדברת
ב. אורנג אינה מספקת תשתית כמו שניתן להבין מתנאי החבילה בהן כתוב "השירותים מצריכים תשתית חיבור לאינטרנט (ADSL/מודם בכבלים) בתשלום לספק התשתית (בזק/HOT)"
ג. אם היית קוראת היית רואה שאני לא צריכה ספק אינטרנט ויש לי בעיות ניתוקים עם בזק , אז במקום לתת לי פתרון לבעיה קיימת את משאירה לי אותה ומעלה לי את המחיר שכן אינני משלמת עבור ספק כלל.
ד. אין לי שום כוונה להתחלק באינטרנט עם השכנים וזה לא מה שביקשתי.

בקיצור לא נתת עיצות יעילות כלל.

למעלה