וואו - אני המומה מכמה רחוק לקחתן
את הסיטואציה. ואני מרגישה שאני צריכה לסנגר כאן על עצמי, בתור הורה, ועל ביתי, בתור ייצור חברתי. אז ככה - קודם כל, אני ממש לא פוחדת מהתגובות של הבת שלי, לא בבית ולא בציבור, ואני חייבת לומר שהן לפעמים ממש לא קלות ולא נעימות. היא ילדה מאוד עקשנית ורגישה, ודווקא בגלל זה היא חייבת גבולות מאוד ברורים וחד משמעיים. ואת זה היא מקבלת בהחלט. שנית, היא ילדה מאוד מנומסת. יודעת להגיד תודה, בבקשה, סליחה גם בבית וגם בחוץ, וכן, לרוב היא גם יודעת לעמוד בתור ולחכות, גם אם אין לה ממש סבלנות. גם אני גדלתי בחו"ל, עם חינוך של חו"ל, ומן הסתם, החינוך וערכים האלה טבועים בי, למרות שאני כבר לא מעט שנים בארץ. ובאשר לנטע - היא דווקא מהילדים ה"חלשים" בגן. מאלה שמציקים להם ואף פעם לא מציקה לאחרים. נעלבת מאוד בקלות. לרוב מעדיפה חברת ילד אחד, מקסימות שניים, על פני קבוצות גדולות ו/או המולה. כמו שציינתי, היו שם קרוב לשלושים ילדים, והילדה, לשם שינוי ולשמחתי הרבה, השתלבה במשחק בלי שאף אחד הציק לה, דחף אותה, העליב אותה. כן, אולי זה ממש לא יהיה כרגע הדבר הפופולארי ביותר לומר כאן, אבל שמחתי לראות אותה ככה. אם הייתי קוראת לה ומעירה לה באמצע המשחק, וכמו שאני מכירה אותה, היא בטח לא היתה חוזרת לשם. ושוב אני אומרת - לא פחדתי מהתגובה שלה, ממש אין לי בעיה עם סקנדלים (שאותם היא יודעת לעשות טוב מאוד), אלא ששמחתי על ההשתלבות שלה בקבוצה ואל רציתי לקטוע את זה. לא מאמינה שהילדים לא הגיבו כי לא היה להם נעים, אני באמת חושבת שזה היה משהו זניח באותה הסיטואציה. יחד עם כל זאת - אני מודה שהייתי צריכה לשוחח איתה על זה, אבל בראיה כוללת, הייתי עושה את זה אחרי האירוע, נאמר, בדרך הביתה, ואעשה את זה בדרך ליומולדת הבא. אני מודה על התגובות העינייניות שנתנו לי זווית ראיה נוספת. מהתגובות המשתלחות אני מעדיפה להתעלם (למרות שאני לא חושבת שהן שונות בהרבה מ"גניבת תורות" על ידי ילדה בת ארבע ביומולדת)