תשס"א שאלה 11 סעיף 3

לינוש22

New member
תשס"א שאלה 11 סעיף 3

אם המודל הנכון הוא 1 אז הוספת משתנה מיותר (רגרסה 3) תוריד את דרגות החופש ומכאן שה R המתוכנן של רגרסיה 1 חייב להיות גדול משל 3,לא? כלומר,סעיף 3 גם נכון (בנוסף ל-1)...

לא

גם אם הוספנו משתנה לא רלוונטי,R^2 המתוקנן יכול לגדול. (סביר שיקטן,אבל זה יכול לקרות...תראי 56 - 9)

rvr2

New member
בשאלה בעמוד 56 שאלה 9

לא הצלחתי להבין אותך לפי הבנתי הורדנו את x2 והמתוקנן ירד ולכן הוא כן רלוונטי אז למה אתה אומר שאם הוספנו משתנה לא רלוונטי המתקונן יכול לגדול הרי מהשאלה הזאת ראינו שהוספנו רלוונטי והמתוקנן עלה תודה ושבת שלום

לא נכון

ראינו שהוספנו משתנה לא רלוונטי (טענה ב') ובכל זאת הוא עלה שבת שלום וחג שמח גם לך...

תותחנים

New member
אז אם שואלים באופן כללי על R מתוקנן

אי אפשר להגיד שאם הוא גדל אז המשתנה שהוספנו הוא רלוונטי?? אז למה בכלל יש את ה- R המתוקנן?

לינוש22

New member
תודה,אבל ממה שאני מבינה

אם מקדם ההסבר המתוכנן קטן אי אפשר להסיק מזה שהמשתנה אינו רלוונטי ובנוסף,שאם יש לי את המודל הנכון אז אי אפשר להסיק מזה שמקדם ההסבר שלו הוא הכי גדול. אבל אני לא מבינה לפי ההיגיון איך ניתן להבין שאם מקדם ההסבר המתוכנן גדל אז יכול להיות שהמשתנה איננו רלוונטי....

לינוש22

New member
בחוברת תרגילים של הקורס

ראו תרגיל 5 שאלה 2 סעיף ג' לפי התשובות של שרה: רואים שה R המתוכנן עולה כאשר הוספנו עוד משתנה ממודל D ל-C ולכן נעדיף את C מכאן שהמשתנה כן חייב להיות רלוונטי

tuna234

New member
הסבר..

כשאתה מוסיף משתנה מסביר רלוונטי אז ESS קטן בהכרח כי השונויות קטנות אבל גם N-K קטן..ואז יכול להיות ש-R מתוקנן יגדל או יקטן (ציטוט מאלטמן) ובגלל זה הוא לא מדד לרלוונטיות של משתנה. כדי לבדוק אם המשתנה רלוונטי או לא צריך מבחן RAMSEY (שאלטמן לימד אותנו-לא קשור למבחן). צריך לזכור: שהוספת משתנה לא רלוונטי יוצרת שונות לא מינימלית אבל האומדים ח.ה השמטת משתנה רלוונטי יוצרת אומדים מוטים ושונות לא מינימלית ו-ESS גדל.

tuna234

New member
ועוד משהו קטן

תנאי בסיסי כשמדברים על רלוונטיות של משתנה שהוא חייב להיות מובהק אז זאת הבדיקה הראשונה שעושים

tuna234

New member
הR מתוקנן נועד כי

הR הרגיל יכול רק לגדול כשאתה מוסיף משתנים.. והR מתוקנן יכול לרדת..אבל זה שהוא ירד זה לא בהכרח דבר רע אם הוספת משתנה מסביר נוסף ל-Y

לינוש22

New member
מסיכמה איתך! אבל

אם הR המתוכנן עולה אז אין זה מעיד בהכרח שהמשתנה כן רלוונטי? איך הגיוני שהוא לא יהיה?

tuna234

New member
בגלל שיש פה קטע מתמטי

השינוי ב-ESS לעומת השינוי ב-N-K

לינוש22

New member
אבל עדיין

איך אתה יכול להסיק שהמשתנה הוא לא רלוונטי אם R מתוכנן גדל? אני פשוט לא מבינה את זה...

יכול להיות

שגם זה אחד הקטעים בהם המרצים חלוקים? אני חושב ששרה אמרה שיש מחלוקות על האם ניתן להוריד משתנים וכו'. אז אולי גם בקטע הזה. נראה כאילו את צודקת.

מצד שני היא גם אמרה ש

לא ניתן להסיק כלום על הקשרים בין R^2 מתוקננים כשמוסיפים משתנים. (רק כשיש נתונים ספציפיים, כמו בתרגיל 5).

לינוש22

New member
בטוחה שילך לך בסדר! :)

אני לא מאמינה באיזה שעה אני חוזרת הביתה...חברים שלי מדרדרים אותי :) חחח

למעלה