ת'שמעו קטע

merf

New member
ת'שמעו קטע../images/Emo6.gif

מכירים את אריזות הפסטה הטרייה של שטראוס? יש להם פטוצ'יני (ממש לא משהו) ורביולי בכל מיני מילויים (דווקא די מוצלחים). אז אתמול אכלנו כזה רביולי עם מילוי בטטה, ורציתי לעשות רוטב שמנת אבל לא היה בבית כלום חוץ מהזמנת עצמה (לא
, לא ברוקולי, לא משהו מעניין אחר, כלום). ואז ראיתי שעל האריזה יש הצעה לרוטב שמנת וצ'ילי מתוק, שכללה פשוט בישול של מיכל שמנת עם מלח, פלפל, וכף של רוטב צ'ילי מתוק מוכן (כמו אלה של האוכל הסיני). הייתי סקפטית, ניסיתי, הוספתי - ו...ואללה
ממש ממש אחלה! אז למי שיש רוטב צ'ילי נורמלי (לא אוסם מגעילול כזה) - מוזמן להוסיף קצת לרוטב השמנת שלו בפעם הבאה! לא חשבתי שטעמים "סיניים" פיקנטיים כאלה ילכו עם שמנת קטיפתית ובתולית - והנה הופתעתי. חוצמזה לענייננו - כיוון שכבר אין שומדבר בשוק שראוי לקרוא לו "פירות", אני צריכה את עזרתכם: אני רוצה להכין עוגה "פירותית" כלשהי, אפילו סתם עוגה בחושה. יש רעיון מה להכין ואיך? עם אילו פירות? תודה
מרב

Rebeccan

New member
עוגת גזר נפלאה ../images/Emo99.gif

והשדרוג - בתחתית תבנית סיליקון חתכתי כמה פרוסות דקיקות קטנות של תפוח, פיזרתי סוכר חום ויצא נפלא ... קרמל קצת המתכון הבאתי לפני כמה ימים - עוגת גזר של גיל חובב פרינצסה
בגן הפרחים

נירהמ1

New member
יש בשוק תפוחים מעולים - גראני סמית'

וגם דלישס זהוב. אפשר להכין פאי תפוחים. יש במאמרים מתכון נפלא של פאי תפוחים של פירגה.

yifatushc

New member
עוגות פירות ../images/Emo26.gif

מרבוש, כאן (קטגוריית "עוגות פירות" מאמרינו) תמצאי שלל מתכונים לעוגות פירות שונות. גם יש כמה עוגות גזר שהכנסתי לקטגוריית "עוגות גזר", ביניהן גם העוגה שרבקה הכינה (כולל התמונה המגרה..
). אשמח לשמוע כל עדכון, ואם ניסית אותן.
יפעת

Rebeccan

New member
../images/Emo9.gif יפעתוש .. מה עם המאפינס ../images/Emo35.gif

הכנתי וצילמתי גם מאפינס שוקולד עם שוקולד צ'יפס בקישור והנה הצילום
כל הכבוד על העבודה שאת עושה פרינצסה
בגן הפרחים

yifatushc

New member
../images/Emo45.gifאכניס גם אותם כמובן! ../images/Emo3.gif

וגם את עוגת התמרים, ולחם הבצל מאותו שרשור.
יפעת

Rebeccan

New member
עוגת תמרים של r66 משודרגת

עוגת תמרים r66 חומרים והכנה
ראו הערות בהמשך
2 כוסות תמרים חתוכים 3/4 כוס מים רותחים + 1 כף סודה לשתיה לשפוך על התמרים ולהניח בצד. בינתיים מכינים עיסה מ- 2 ביצים שלמות 1 כוס סוכר 3/4 כוס שמן 2 כפות קקאו 1 כף ברנדי לערבב הכל במיקסר. 3/4 1 כוס קמח לערבב עם שקיק אבקת אפיה. להוסיף לעיסה קמח ותמרים לסירוגין. לשמן תבנית אינגליש קייק. לאפות בחום בינוני עד אשר קיסם הננעץ במרכז יוצא נקי (כ- 35 דקות) הערות של רבקה: 1. אני הכנתי כמות של פי 1.5 וזה התאים לשתי תבניות אינגליש גדולות של לחם. 2. תמרים – חבילת תמרים בוואקום, חותכים לקוביות ממיסים עם 1 כף סודה לשתייה וכוס + קצת מים רותחים 3. את הביצים הקצפתי מעט במעבד מזון (עם קורט מלח) ועליהם הוספתי את הסוכר ואת השמן וגם את הברנדי 4. בקערה ערבבתי קמח (אני אופה קמח מלא מעורב בקמח לבן, 50:50), קקאו, אבקת אפייה 5. איחדתי את 2 התערובות. הוספתי כפית אבקת הל (קרדמין) 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ועוד 1/2 כוס שקדים פרוסים – לא חובה, אבל בהחלט טעים 6. נייר אפייה בתבנית – מקל על הוצאת העוגה וגם שומר על התבנית נקייה 7. אפייה בחום 160-170 מעלות, עד שקיסם יוצא נקי – 40 דקות בערך פרינצסה
בגן הפרחים

אילנית12

New member
יש גם את העוגה שלי:עוגת תמרים וב

ובננות המתכון במאמרים. עוגה מעולה.

merf

New member
וואו! תודה רבה על כל האפשרויות

ושתהיה לכוווווולכם שבת שלום, מרב

merf

New member
רוטב צ'ילי נורמלי=רוטב שאינו סובל

ממונוסודיום גלוטומט כמרכיב האישיות המרכזי שלו. סתם - אני פשוט חושבת שבאלה הפושטים יש מלא חומרים מזיקים. תנסי כמו בתמציות - שיהיה איכותי. מקורמק למשל, או כאלה בחנויות שמתמחות במזון מהמזרח הרחוק. (סליחה על העיכוב רק עכשיו ראיתי את ההודעה)

עוד עוגת גזר

עוגת גזר / רות יולס (עוגות ב-5 דקות) 1 וחצי כוסות קמח 1 כוס סוכר 1 וחצי כפיות אבקת אפיה קורט מלח 3/4 כוס שמן 3 ביצים 2 כפיות תמצית וניל 2 כפיות קינמון 1 כוס גזר מגורד לערבב הכל, להוסיף 1 כוס שוקולד צ'יפס (או 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק) לערבב לצקת לתבנית פיירקס מס' 26 משומנת ולאפות ב-180 מעלות כ-40 דקות. בתיאבון!!

עוגת תפוחים מצויינת

עוגת תפוחים --------------- לערבב היטב בקערה: 1 קילו תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות, מושרים במעט לימון (כדי שלא ישחימו ויקבלו טעם חמצמץ) 1 כף קינמון אגוזים קצוצים צימוקים לשמן תבנית פיירקס ולהניח בתחתיתה את תערובת התפוחים. 3 ביצים 1 כוס סוכר 1/2 כוס שמן קורט מלח קורט תמצית וניל 1 וחצי כוסות קמח רגיל 1 כפית אבקת אפיה לערבל במיקסר ולצקת על התפוחים לאפות ב-180 מעלות כ-35 דקות. בתיאבון!!

נירהמ1

New member
עוגה מצויינת - תודה על המתכון../images/Emo3.gif

מכירה את העוגה הזאת כל כל הרבה שנים. היא כל כך קלה להכנה. מרוב מתכונים שמסתובבים באינטרנט אנחנו שוכחים את העוגות הישנות והטובות. תודה שהזכרת לי אותה. המתכון כל כך ישן, שבגילי המופלג אני לא זוכרת את המקור. שוב, תודה רבה,

למעלה