לא. משל הפנטיום אינו רלבנטי.
כאשר נקרה על דרכך חפץ לא מוכר, ואתה מנסה לשפוט ולהכריע כיצד נוצר, תעשה זאת ע"י השוואתו לעצמים ולעצובים שאתה מכיר מידע ומנסיון נצברים ויודע כיצד נוצרו אתה יודע כיצד נוצר שעון, גם אם לא בקרת מעולם בפס יצור שעונים, ואם תמצא שעון קסיו ביער בן-שמן, ועל גבו חרוט Isaac, תדע שהשעון אבד לאמנון איזאק בשעה שהתיחד ביער עם אחת השיות הפותות בנות צאנו אתה יודע כיצד נוצר מחשב, גם אם לא בקרת מעולם בפס יצור מחשבים, כיוון שהידע האנושי הפך להיות נחלתך, גם אם לא ערכת אישית תצפיות ונסויים בתחום מסוים, ולא עסקת בו כל המידע הזה הוא חלק מנסיונך ומן הידע שלך, ומסייע לך להכריע בשאלות כאלה אין לך שום נסיון או ידע בענין התהוות אורגניסמים חיים, ובדרך התהוות המגוון של הצומח והחי עלי אדמות. אין גם אף לאחד אחר ידע זה, ולכן אין לך דרך אוביקטיבית להכריע בענין זה. הכרעתך היא אישית וסוביקטיבית ונובעת מהכרעה אמונית מסוימת ומהשקפת עולם. אלא שהעולם אדיש להשקפת עולמך (וגם להשקפת עולמי), ו"עושה את שלו", ועלינו לחקר ההכרעה "בורא ברא" היא החלטה לא לחקר ואין לוגיקה במדעי הטבע. לוגיקה אינה אלא התחום של בדיקת תקפות של טענות המתקבלות מהנחות מוצא, באמצעות כללי הסק מנגנוני עולם החי אכן מסובכים. זה לא אומר שנבראו הטיעונים שלי בנוגע להולדת הפלטפורמה הפיסית שלנו וסופה אינם בלתי רלבנטיים למסקנה הלוגית "בורא ברא", ואינך יכול לטאטאם לקרן פנה, שכן הם עדיפים על מסקנתך הלוגית, שאין לה כלל מקום בחקר המציאות. המציאות נחקרת אמפירית לו הייתי עד להתגלות, לבריאה של אורגניזם, ממרק של כמיכלים, ע"י פסת-יד, לנגד עיני - הייתי משתכנע, והמידע הזה היה מתוסף לבנק הידע שלי ומסיע לי להכריע במקרים דומים, אולם, כאמור, אין לך שום נסיון או ידע בענין התהוות אורגניסמים חיים, ובדרך התהוות המגוון של הצומח והחי עלי אדמות. אין גם אף לאחד אחר ידע זה, ולכן הכרעתך היא אישית שרירותית טענתך היא סקלטלית, על דרך השלילה, בנסח "וכי מה יכולה להיות הסבה ל-xxxx, אם לא yyyy?", ומצריכה תחילה מניה (enumeration) של כל האפשרויות, ואח"כ שלילת כולן, זולת אחת, ובבקשה לא לנסות אלימינציה של מרחב האפשרויות לשתים: בריאה, או otherwise (רדוקציה זדונית למצב בינארי) אכן יש הבדל בין מצב המוצא לבין המצב הנכחי, אולם "בורא ברא" היא תשובה מיסטית ואימטריאלית. אין מה לעשות ______________________________________________________________