תשמעו סיפור...

Igra Rama

New member
הודית לא הודתה

לא הצלחת להביא שום טיעון בעל משמעות. לך לך יבחוש.

כן התכוונתי להודית, תודה על התיקון.

בדיוק! - לא הצלחת להביא שום טיעון בעל משמעות.

Governor

New member
מה יהיה עם השגיאות הללו, קורנילמל?

אתה בטוח שאינך פיליפיני?

איפה אתה?!

נו כבר לך תתחזה לשאר ניקיך הרבים ותענה לי כבר. כמה זמן אני עוד יכול לחכות!?

המשך לסיפור בהמשכים

המשכתי לטייל ביער עד שהייתי עייף, נשענתי על עץ ונחתי עם חצי עניים פקוחות, ואז שמתי לב שמתקרבים אותם יצורים, עשיתי את עצמי ישן, ולהפתעתי גיליתי שהם רואים את הסרט, לאחר שהסרט נגמר, קמתי ובאתי לשאול אותם על הסרט, אבל הם נבהלו, והתעלמו -עשו עצמם כאילו שלא ראו את הסרט, ובסוף אף ברחו. המשך הסיפור -אחרי החגים.

Governor

New member
נשמע כמו חוזר בתשובה, Isaacian(*)

______________________________________________________________ (*) Glossary Isaac - אמנון איזאק, רועה בקר חסר-מח (שם עצם פרטי) Isaacian - עגל המשתיך לעדר הנוהה אחר Isaac (שם עצם) Isaacianic - של אסכולת (school of teachings) למודי טבע של Isaac (תאר השם) Isaacianism - הפילוסופיה והחיים לפי הפילוסופיה, של Isaac (שם עצם)

סיפור מוזר אבל לא מופרך

אמנם לדעת שייח ספיר לוקח מליארדי שנים עד שמבנים מרכבים כמו סופרמרקט נבנים מעצמם, אבל מי יודע, אולי ישנם אי אלו תהליכים בליבות צינורות גז שעוד לא ידועים לנו כיום. גם אי אפשר להפריך את הסיפור הזה כי צריך להפריך מודל. וכיום עדיין איננו יודעים מהו המודל המאפשר הקמת סופרמרקט כהרף עין מפיצוץ ולכן לא ניתן להפריך זאת. ולדעת איגרא רמא, אם הבנתי אותו נכון במקום אחר, לא ניתן להפריך את הסיפור משני טעמים - 1. כי ההסתברות שכל החלקים יפלו בצורת סופרמרקט, אמנם קטנה מאד אך לא אפסית. 2. אולי יש אי אלו חסמים, דהיינו אולי לא כל הצירופים מותרים. אולי למשל לא יכול ליפול מחשב על פסנתר, או חסמים אחרים כך שמרחב הצרופים האפשריים קטן משמעותית.

Governor

New member
חבל. הרי אתה יודע יפה מאד שיש

הבדל עצום בין פצוץ, שהוא תהליך כימי של בעירה מהירה מאד של חמר נפץ, תוך יצירת כמות אדירה של גאזים במוקד הפצוץ, הגורמת להתפשטות רדיאלית מהירה של חזית לחץ ממוקד הפצוץ, מלווה אפקט נפוץ ורסוק עקב התפתחות כח עצום על פני עצמים המצויים על דרכה של חזית הלחץ, ובו השברים צונחים לבסוף תחת השפעת כח הכבד, ומגיעים למנוחה במפוזר, על פני האדמה לבין ההתפשטות המהירה של הבועה הבראשיתית, התהוות מרק ה- QGP ויצירת היסודות הקלים ב- nucleosynthesis, היסודות עד ברזל - בלבות שמשות, היסודות הכבדים יותר - ב- supernovae, והיקום כולו בתהליך מגובה בתצפיות אינספור לחלל העמוק רק חוזר בתשובה, חסר-מח, כשמריהו לב יכול לפלוט שטויות איומות משפילות-עצמו כאלה אז מדוע אתה מסיע בידו? ______________________________________________________________

לא חבל

אני יודע היטב שפיצוץ לא יכול ליצור סופרמרקט ושאיש לא טען זאת. וגם התפשטות הבועה הבראשיתית והמרק ויצירת היסודות וכו', אינם מסבירים יצירת סדר ותכליתיות וארגון גאוני עד אין קץ. כמובן, ידועה לי היטב טענת ה א ב ו ל ו צ י ה - התפתחות, לאט, בהדרגה, ברירה וכו'. אם תקרא היטב את הודעתי תראה שהפואנטה בדברי היא שאותן טענות שטוענים נגד הפרכות האבולוציה, יפה כוחן גם במקרה זה. וכשם שבאמת אין כוחן יפה כאן גם אין כוחן יפה נגד הפרכות האבולוציה. כשאני מחשב את אי סבירות האבולוציה המולקולרית בזמן נתון, אומרים לי - "אולי יש אי אלו תהליכים בליבות כוכבים". אז אולי גם בליבות צינורות גז. ועוד טוענים - איננו יודעים מהו המודל שאיפשר את האבולוציה המולקולרית ולכן לא ניתן להפריכה. וטענת החסמים של איגרא נמצאת בפורומך. אם כן, מה שמעניין אותי בסיפור הזה הוא להראות את טיבן של אותן טענות. למה התכוון שמריהו איני יודע. הוא חדש כאן, תן לו קרדיט.

לא דובר כאן על התהוות היקום

דובר על התהוות סדר (סופרמרקט מלא כל טוב). לזה ודאי התכוון שמריהו. וברור לכולם שסופרמרקט מסודר לא יכול להתהוות מפיצוץ. ובכל אופן אם ירצה מישהו להתעקש יוכל לטעון את הטענות הנ"ל. לו היתה למישהו אקסיומה שהסופרמרקט נוצר מעצמו, אלו הטענות שהיה טוען.

Governor

New member
סדר דווקא יכול להווצר מעצמו, תמיד,

וראה הווצרות גבישים, פתותי שלג, קרומים,..

למעלה