תשלום פנסיה

אייר19

New member
תשלום פנסיה

שלום
אני בפנסיה צוברת.
האם בפרישה אקבל פנסיה עד יומי האחרון או שתלוי בכך שיאזלו הכספים שחסכתי?
תודה

itu1

New member
פנסיה

זו שאלה שלמעשה לאף אחד אין תשובה.
קרן פנסיה צוברת שלא מצטרפים אליה עובדים חדשים צעירים או שספגה הפסדים כבדים בהשקעותיה עלולה להגיע למצב גרעוני בו לא מובטח תשלום פנסיה אלא אם תהיה התערבות ממשלתית.
אריה

tristis

New member
אריה, יאזלו הכספים...

להערכתי כוונת השאלה היא לא שיאזלו כל הכספים של מבטחים או מגדל וכו'
אלא שיאזלו הכספים של השואלת. כלומר אם היא חסכה בקרן חצי מיליון שקל, היא מאריכה חיים, הכסף נגמר והיא עדיין בחיים...

itu1

New member
איני מומחה לנושאי הפנסיה הצוברת

אבל לא נראה לי סביר במישור האישי בפנסיה הצוברת הישנה יש להפנות השאלה ליועצי פנסיה או יועצים כלכליים
אריה

אייר19

New member
יש תשובה

מסתבר שבקרנות ותיקות נמשיך לקבל, בקרנות חדשות נאמר לי:
בקרנות החדשות לא כיוון שהן מאוזנות אקטוארית, כלומר אם כולם תארוטית יחיו עד 120 אז לכולם יקטינו את התשלום החודשי כדי שהקרן לא תהיה בגירעון.
לפעמים טוב להיות ותיק.
חבל שלא ידעתי שעדיף עדיף ותיק בתקציבית.
שיהיה סוף שבוע רגוע
&nbsp

z i v1

New member
"נאמר לי...", מי אמר לך?

עד כמה שידוע לי, זה נכון עד ליציאה לפנסיה.
ברגע שיצאת לפנסיה, הסכום שנקבע הוא סכום סופי לכל החיים.
לכן מעניין אותי לדעת מי המקור שאמר לך שלכאורה כל חודש/שנה מקבלים סכום קיצבה שונה לפי המאזן האקטוארי - זה מוזר ולא הגיוני, אבל בהחלט יתכן שאני טועה. (הממשלה כל כמה שנים משנה תא הכללים).

אגב, נושא "האיזון האקטוארי עובד לשני הכיוונים.
כלומר, ברגע שיש מצטרפים חדשים או ששכר העמיתים עולה או החובות קטנים, סכום הפנסיה עולה.
ורק להזכיר: חשבון אקטוארי הוא לא "משאת נפש" אלא חישובים תאורתיים מדויקים לפי סטטיסטיקות וצפי אובייקטיבי.

אייר19

New member
ההתיחסות לקרנות החדשות

לא יכולה לציין את שמו של האומר אבל הוא בא מתחום שוק ההון.
שאלתי באה להבהיר מה קורה עם הקרנות הותיקות ולעומתן מה עם החדשות (מבטחים).
האם לך יש מידע אחר?
תודה

z i v1

New member
כתבתי את דעתי,

אך הוספתי שיתכן שאני טועה.

לא מעניןי אותי השם שלו ספציפית, אבל כבר למדתי שלא כל מי שמתעסק בשוק ההון מבין בפנסיה.
וגם לא כל יועץ שעשה קורס של חודשיים/שנה/שנתיים, מבין בפרטים הקטנים של הפנסיה.

batno1402

New member
לא בפנסיות ה"חדשות"

אני מקבלת פנסיה ממה שנקרא-פנסיה צוברת חדשה.
הסכום משתנה מחודש לחודש-לפי הביצועים של הבורסה.
מזל שהיה לי שכל לקחת את החלק של הפיצויים.
אצלי זו פנסיה שניה,נוסף לפנסיה ממשרד החינוך.
הבעיה היא-שכך תראה הפנסיה של ילדנו שחוסכים בקרנות החדשות-שליש-ישלמו עבור דמי ניהול. הפנסי תשתנה מחודש לחודש,כי היא תלויה בביצועים של הקרנות בבורסה.

z i v1

New member
רק להיות בטוח שהבנתי:

בפנסיה ממשרד החינוך אתה מקבל כל חודש סכום קבוע? ( שאלה רטורית).
בפנסיה צוברת אתה מקבל כל חודש סכום אחר? האם השינויים הם משמעותיים?

אגב, זה לא מדוייק שזה לפי הסיצועים בבורסה ולו מהסיבה שרק חלק קטן מהכספים של היוצאים לפנסיה נמצא בבורסה.
אם יש שינויים, הם נובעים ביחוד ממאזן התקבולים והתשלומים והשינויים בחישוב האקטוארי של החברה.
("מחר" יצטרפו עוד הרבה צעירים לקרן שלך - צעירים תמיד מצטרפים, השאלה לאן - הפנסיה שלך אמורה לגדול).

batno1402

New member
הבהרה.

פרשתי מהוראה ומקבלת פנסיה תקציבית עבור שנות עבודתי כמורה
אחר כך עבדתי ברשות מקומית והתחלתי לחסוך בקרן "חדשה" ופרשתי לפני שנתיים.
עבדתי 12 שנים,כך שהצבירה לא היתה גדולה.
וכן-הפנסיה הזעירה שאני מקבלת-משתנה מחודש לחודש.
לא בסכומים גדולים,כי גם הפנסיה קטנה. זו התשובה שנתנו לי בקרן,כשתהיתי מדוע הסכום משתנה. בד"כ-כלפי מטה.

z i v1

New member
הבהרה.

לא יכול להיות שבדרך כלל זה למטה.
לי יש בנוסף גם פנסיה חדשה וכמעט תמיד יש לי תוספת של "איזון אקטוארי!

דבר נוסף, בקש לבדוק את המסלול שלך, במצבך, ההשקעה במניות אמורה להיות "אפס"!

ולסיום, כאשר שאלתי בכמה היא משתנה, הכוונה הייתה באחוזים.
ואם יש לך נתונים לטווח "גדול", אשמח.
(הימור שלי: היום הפנסיה הצוברת שלך אמורה להיות גבוהה מאשר לפני שנה - וזה בניגוד לתקציבית).

batno1402

New member
תגובה לזיו.

כמו שכתבתי- מכיון שהפנסיה החדשה שלי-זעומה-השנויים הם מינוריים.
במשך השנים-בדקתי את ההשקעות של הקרן, ויש השקעות בבורסה ובקרנות נאמנות,אבל לא באחוזים גבוהים.
חברת הביטוח ,שמשלמת לי,חברה גדולה,ידועה גם כחברה שעשו עליה "תספורת"
אם היו שנויים למעלה-הם היו מנוריים בלבד- פחות מאחוז.
בתקציבית-הפנסיה צמודה למדד (השנה כמובן לא תהיה ),ובשנים הראשונות,היתה עליה סבירה.
היו גם הפרשים שוסרמן דאג להעניק לנו הפנסיורים,לפני שמידר אותנו סופית מהסתדרות המורים.
בצוברת-אין כמובן-לא דמי הבראה,לא דמי ביגוד ולא מענק יובל.

z i v1

New member
להשכלה כללית:

זכותך וביכולתך לבקש שינוי תמהיל - כולל יציאה מלאה מהבורסה.
אני נמצא בקרן פנסיה צוברת שכמעט כל דוח הקרן שלי גדלה בגלל "איזון אקטוארי".

פנסיה צוברת חדשה

אינני בטוחה שאת באמת יודעת מהם השינויים ומדוע מחודש לחודש. כדאי שתבדקי שוב. אין תנודות בהתאם לבורסה שכן בעת הפרישה קובעים את גבה הסכום לפי הסכום שהצטבר בקרן. לא חוזרים על החישוב בהמשך החישוב נשאר אותו חישוב ומרגע זה ואילך לרווחי בורסה אין כל השפעה. בדקי אם לא מדובר במס שנוכה או בהצמדה של הסכום למדד.

פנסיה בפנסיה צוברת

פנסיה צוברת חדשה אינה יכולה להיות קרן פנסיה שאינה מאוזנת אקטוארית. על כן לא היא לא יכולה להגיע למצב שהיא לא תוכל לשלם פנסיה אלא שיכול להיות שיהיה סכום קטן לחלוקה בסוף אם היא לא תצליח לעשות מספיק רווחים בניהול הכספים שלה. סכום הכסף הנצבר מחולק במקדם בדרך כלל 200 היום ולאחר החלוקה נקבע הסכום ואותו מקבל העובד כל החיים עד מותו ובן זוגו החוקי אחריו בסכום של 60 אחוזים מהפנסיה שלו. זאת אם אין ילדים בגיל של מתחת ל-21 הזכאים גם הם לפנסיה.
בקרן פנסיה צוברת וותיקה הכללים הם שונים. שם המדינה קנתה את הפנסיות והתחייבה לתת פנסיות כך שגם אם ייגמר הסכום המדינה מחוייבת בתשלום כמו בפנסיה התקציבית.
להערכתי אין לדאוג לכך שלא יהיה כסף. הדאגה צריכה להיות שונה. כיוון שתנאי הפנסיות הורעו תצטבר לכל עובד פנסיה הרבה יותר קטנה מאשר היתה מצטברת לפני 2003 ועל כן יש לדאוג לחסכונות נוספים לעת פרישה ולא להסתמך רק על הפנסיה.
למעשה אי אפשר היה להסתמך רק על הפנסיה גם קודם אבל משהורעו התנאים זה נעשה יותר מסובך ויותר חשוב לדאוג למקורות נוספים.

z i v1

New member
בלבלתם אותי....

אני ידעתי כפי שציינת, שברגע שנקבעת הפנסיה - היא קבועה לכל החיים.
יש פה עדות, שמקבל פנסיה צוברת שכל חודש משתנה בדרך כלל לרעה ( שזה נשמע קצת לא הגיוני כפי שציינתי בשרשור, שהרי האיזון האלקטוראלי צריך להיות ממוצע ולא יכול להיות תמיד "לרעה").
לטענתו אמרו לו שזה בגלל שינויים בבורסה ( אני שולל זאת מכל וכל. האחוז בבורסה הוא זניח, שלא לדבר שהיא דווקא עלתה בשנה האחרונה).

עכשו נשארה פתוחה השאלה:
פנסיה צוברת , ברגע שנקבע הסכום הוא קבוע ( כפי שסברתי) או משתנה, כפי שמישהוא פה העיד.....

batno1402

New member
אני מקבלת את התלוש כל חודש.

אז נכון כשיצאתי לפנסיה,קבעו לי את הסכום,(צבירה לחלק ל240 ),אבל עובדה שהסכום משתנה. אני מקבלת פנסיה חדשה ,כבר שנתיים.
אין שום קשר לנושא המס כי אני עושה תאום מס כל שנה(בגלל שמקבלת שתי פנסיות).
כל נושא הפנסיה החדשה-הוא שערוריה אחת גדולה.
הפנסיות היו אמורות לצבור רווח של 4% כל שנה, אבל הרעיון התמסמס במשך השנים. כך- הצבירה שלי במשך השנים-ירדה מדי פעם.
תראו מה הקופות עשו במשך השנים-ותבינו. בשנים האחרונות,התשואה היתה טובה יחסית אבל במש ך השנים-התשואה היתה ממש נמוכה.

z i v1

New member
אין לי מושג על מה את מדברת.

מבטחים החדשה עשתה 113% בעשר השנים האחרונות ( יותר מפי שניים).
הראל מנוף פנסיה עשתה 125% בעשר השנים האחרונות (פי שניים ורבע!).

על איזה תשואות גרועות את מדברת?!
הקרנות החדשות נתנו תשואה של יותר מ- 4% לשנה לכל תקופה שתבחרי.

אגב, את יודעת איזה אחוז מהצבירה שלך הייתה בכלל בתוך הבורסה?

למעלה