תשלום מזונות

תשלום מזונות

1. האם כאשר הילדים נמצאים זמנית אצל האב עקב שיפוץ הדירה בה מתגוררים האם והילדים האב פטור מתשלום המזונות שנקבעו על פי צו בית משפט לענייני משפחה? 2. במידה ואחד מהילדים מחליט לעבור להתגורר אצל האב, האם האב פטור מתשלום מזונות עליו? או שעליו לגשת לבית המשפט כדי לקבל פסיקה חזקה בעניין המזונות. ברצוני לציין כי הילד הזה תמיד פונה אל האם כשהוא זקוק לכסף, למרות מגוריו אצל האב.

ערסlight

New member
דרך חדשה

אז את אומרת שהילד גר אצל האב ואת רוצה לקבל עליו מזונות... וואללה.

חי אצל האב זמנית....

בא אלי לפחות מחצית מהזמן לארוחת צהריים, מבקש ממני כסף על הוצאות שונות, ומה בדבר כל מיני תשלום, כמו מנוי למועדון ספורט ששלמתי שנתית, או בגדים שקונה לו,או כיסוי המינוס של הבן הגדול בחשבון הבנק שלו??? השאלה שלי היא מבחינה משפטית. כשבעלי עזב את הבית, 3 חודשים לא שלם מזונות כי לא היה עדיין פסק דין למרות שהילדים חיו אצלי.

deena

New member
אילו היית גבר

והילד היה גר אצל האמא, והיה בא אלייך לארוחת צהריים כמה ימים בשבוע, ומבקש כסף לחוגים, בגדים, בילויים וכו', היית משלמת מזונות, ומחליטה אם בא לך או לא בא לך להוסיף כסף לילד על ההוצאות הנוספות שהוא מבקש ממך. הבת שלי גרה איתי, מבקרת אצל אביה, מדי פעם אוכלת אצלו ארוחה פה ושם. הוא אמור לשלם מזונות. הוא גם אמור להתששף במחצית כל ההוצאות שציינת, בנוסף למזנות, לפי פס''ד. מדי פעם, היא שואלת אותו אם יוכל לתת לה כסף לסרט, או להשתתף במחצית הוצאות של חוג או טיול, ביוזמתה. (הוא בוחר שלא, אבל זה רק הוא. חלק גדול מהאבות משתתפים בהוצאות כאילו, אם הם יכולים.) שימי את עצמך במקומו. רוב ההוצאות עליו כמשמורן. אם לא בא לך לתת עוד או את לא יכולה, אוקיי. זה הילד שלך והארנק שלך- תבחרי בעצמך מה את רוצה ומסוגלת לעשות. בעלך לא שילם 3 חודשים מזונות? תתבעי אותם רטרואקטיבית או תתקזזו. ההגיון שלי אומר- שאת אמורה לשלם מזונות על ילד שלא חי איתך. מה החוק אומר? אני לא עו''ד.

כמה כואב השיוויון?

מעניין. שהילדים היו אצלי: הוא לא שילם מזונות. שהילדים אצלו עכשיו ..אני לא משלמת מזונות. ככה זה. אני באופן אישי..מעבירה כספים לחשבונות הילדים על דעת עצמי..מבלי לערב בית משפט..כי אני רוצה שלילדים שלי יהיה מה שצריך. [אני חושבת שהוא נותן..אבל ביד קפוצה מאוד..והם מתבגרים עם חברות] שהם אמורים לבקר אצלי אני משלמת את כרטיסי הטיסה. אני גם שלמתי שהם רצו לבקר אותו. לפעמים אין ברירה..וההתחשבנות לא יכולה לבוא על הגב שלהם....

מבחינה משפטית

כדי לערוך שינויים שיהיו מעוגנים בחוק עוברים דרך בית משפט,אף שינוי לא מקבל תוקף אוטומטי.אי לכך, גם אם הילדים בפועל חיים אצלו ,רשמית את עדיין המשמורנית והוא עדיין מחוייב במזונות,כל עוד לא נקבע אחרת ע"י בית המשפט. אם אני חושבת שזה הוגן שהילדים יהיו אצלו(זמנית או שלא)ואת תמשיכי לקבל את המזונות במלואן? ממש לא.

שלא תחשבי שאני לא הוגנת

חודשיים הסכמתי שלא לקבל מזונות. החודש, לדעתי, עליו לשלם לי , גם בגלל הוצאות שהיו לי בגין ארוחות צהרים, וגם קניות שונות, וגם תשלומים שנתיים. וגם..............כי לדעתי חוקית אניי זכאית לכך.

נטע31

New member
חושבת

שאם הילד נמצא אצל האב זמנית הוא עדיין מחויב במזונות אבללא חושבת שזה משנה מה הוא חייב האם צריכה לבוא לקראתו ואולי לסכם בינהם שישלם חצי מהסכום - נשמע לי הגיוני ביותר!!! מעבר לכך תחשבי שהאב כל חודש משלם מזונות ואף לוקח את הילדים אליו לסופי שבוע ואולי יותר מזה אז הוא מתקזז עם האם על ההוצאות שלו בזמן זה?? אוכלים שם, ישנים שם, בילויים איתו.... וברור שאם הילד עובר באופן קבוע אליו האם צריכה לשלם מזונות.

חודש הסכמתי שלא ישלם לי מזונות

לדעתי, החודש עליו כן לשלם לי, כי בכ"ז יש לי הוצאות שונות וגם שנתיות על הילדים , וגם עפ"י חוק. וממש שלילי שהאם צריכה לשלם מזונות לאב שמרוויח פי שתיים ממנה אם הילד עובר לגור אצל האב.

מצוטטת

New member
מנסה

להיות במקום שלך..... ומתחילה מזה שקודם תחליטי מה את רוצה להתנהל מולו{האבא} ע"פ הספר{הסכם} בלי חצי מבט של ימינה שמאלה או שאת דוגלת במערכת יחסים של הידברות שפוייה אני מעדיפה לצאת מנק' הנחה שבזו השנייה את מעוניינת לכן, בואי קודם נוותר על ה~להיות מנהל הכספים/רו"ח שלו כלומר כמה הוא מרוויח לא עיניינו, ניקבעה תיקרת מזונות~נקודה! זה שיש לו אפשרויות כבר לא שלנו..... מכאן מתחילים, לכן ההגיון אומר שאת משפצת עלויות תקורה עבור ילדים יש...........עלויות אלו הם חלק יחסי מתוך המזונות מכאן אפשר להתחיל לנהל שיחה ולבקש עזרה!, כל היתר, שאת נותנת לילדיך זה מעצם היותך אמא שלהם בין אם מתגוררים או שלא איתך......... נכון הדבר לגבי עלויות ביה"ס {כמו התקורה}...... נסי לנהל איתו שיחה ממקום כזה, ללא התחשבנויות מהעבר על מה כן או לא שילם, בלי ה~הסכמתי שנותן תחושת "איום" חושבת, יש לך בדרך הזו את מירהב הסיכויים להרוויח גם את ההקשבה שלו כמו גם {אולי} את עזרתו הכספית!

ונניח היה מרוויח פחות ממך

והילדים היו אצלך.. היה משלם לך מזונות? כן!! והיה גם הולך לחפש עוד עבודה..או גר אצל אמא שלו...כדי לפרנס את הילדים. את צריכה לדעת רק דבר אחד: הוצאות חריגות ..חצי חצי..כמו שהייתם נשואים. שהם גרים אצלו..את זו שצריכה לשלם לילדים שלך ..את לא משלמת לו. את עוזרת לפרנס את הילדים שלך. וזו מהות המזונות. הוא מפרנס את הילדים ואת גם. הכסף לא מיועד לך. ולפי מה שאני קוראת..טון הדיבור שלך: שהוא חייב לך. לא ..הוא לא חייב לך. הוא חייב לילדים. אם הייתי גרושך כבר הייתי מבקשת למנות אופטרופוס על חשבון המזונות כדי לדעת לאן הכסף הולך

מצוטטת

New member
yyy , מיכלי את .......

יותר קרבית ממני בזמן האחרון........

תלתלית3

New member
האב צריך להפסיק לשלם

אני רוצה לחדד למשל את שאלתה. 1. אני בקרה שלה הסכמתי לוותר על מזונות עבור ילדתי מהרגע שעברה אליו שכן, היא כבר לא חיה בביתי. כמו כן הועברו אליו דמי ביטוח הלאומי. אלא שהאקס לא הסתפק בכך ותבע אותי למזונות, בעוד יש בן אחד שגדל אצלי והוא חייל ואביו רק נותן לו כ-350 ש"ח לחודש וכל היתר עלי, אז אם זו לא נחשבת חוצפה אז מה כן. 2. הילדה לא מדברת איתי, ניתקה מגע, האב עושה איתה יד אחת. האם במקרה זה מגיע לה דמי מזונות מוסרית ? 3. השופטת טרם קבעה. ביקשה לראות הכנסות והוצאות של שנינו ואני רואה בזה עיוות הדין. 4. בתיחיה אמלי 15 וחצי שנים והכל נתתי לה בלי הגבלה, ואין לי בעיה להמשיך ולתת לה אפילו ביום הולדתה שלחתי לה מתנה ע"ס 500 ש"ח אלא שהיא הוחזרה אלי. האם בתי המשפט צריכים רק לעסוק בדמי מזונות או בתופעת ההסתה ונסיון הנצחת אחד מההורים מצב בלתי סביר, שילד מורד באמו ובכל זאת היא אמורה לשלם מבלי לדעת לאן הכסף הולך והאם באמת עבור ילדתה. מצד אחד הילדה לא רוצה מאומה מאמה ומצד שני האב דורש בשמה. כלומר האם היא רק פונדקאית וכסוםמטית. במקרה לעיל, אני סבורה שהאב צריך להפסיק לשלם לאם. אם הוא יתבע אותה לדמי מזונות אז ביה"מ יקבע. בכל מקרה כל זמן שיש קשר אז גם הכסף ניתן לילד ישירות מבלי להתחשבן עם האב. ארוחות ובילויים, חופשות אינם נכללים. לא צריך להיות קטנוניים. בב' תלתלית

aviavram

New member
אני רוצה להגיד לכן שממש הופתעתי לטו

לטובה בדרך כלל לימדו אותי שהשיוויון פועל רק כשמדובר בחובות האב לאם אבל לא להפך וכאן גיליתי רוח שיוויונית הוגנת אמיתית אלה שהחוק במדינה הזאת מעוות ולפי החוק כל זמן שלא נקבע אחרת מגיע לה הבעיה בחוק הבסיסי וזה שורש כל רע בהליכי הגרושין המעווותים שמתרחשים במדינה הזאת

שלי 9

New member
האמא לא צריכה לשלם מזונות לילד

מה שכן, כמובן שהיא לא צריכה לקבל עליו מזונות אם הוא לא חי איתה הסיבה שאני חושבת שהאמא לא צריכה לשלם מזונות אם הילד לא גר איתה היא סיבה חוקית; - ע"פ חוק לא מוטלת על האם החובה לשלם מזונות (לא אכנס עכשיו לרציונל של החוק, (ויש לו רציונל) דיברתי על זה אין ספור פעמים בעבר) בכללי ,חובת המזונות היא על האב בלבד למעט מקרים חריגים ביותר שבהן מוטלת חובה זו על האם.

aviavram

New member
זאת הקיצוניות ההפוכה

הילד של שניהם וכך צריך להשאר תוך התיחסות ליכולות של כל אחד מהם אבל כל זמן שהחוק כזה הרי שגם האפשרות הזאת אופציה

r o n35a

New member
לא ברור לי

על איזה רציונל את מדברת...???? אם האב מגדל את ילדיו מה ההבדל....??? ומכוון שהאם חופשיה מגדול ילדיה , אין כל סיבה שלא תשלם מזונות. אבל תמיד כמו תמיד , הפמיניזים נוח לכן רק בכיוון אחד , הכוון שמטיב איתכן כמו הנסיון להוריד את מחצית נקודת הזיכוי לאישה עובדת . פמיניזים עלאק

למעלה