תשלום מזונות

נתחיל בזה שקודם רצוי שיהיו

משכורות שוות בשוק העבודה בחוץ ! (הפמניזים עוד לא התחיל...עד עכשיו זה היה רק טיפת הקרחון).

t o t a l

New member
חבל

חבל שזאת דעתך. קורא אותך מידי פעם במהלך השנים האחרונות. התרשמתי שאת בעד שוויון. בשעתו הגנת בחרוף נפש על שלי יחימוביץ ועל כל מה שהיא מייצגת. מה? הכל היה צביעות? לא באמת האמנת שנשים שוות לגברים [גם בזכויות וגם בחובות]?

שלי 9

New member
אגיב לך טוטל וגם לאחרים כאן

ראשית אני אכן בעד שווין אבל לא שוויון אבסולוטי, מהסיבה הפשוטה שנשים וגברים אינם זהים פרט ליכולת לשכלית, ומשום שאינם זהים אין טעם לחתור לשווין מוחלט שהרי אם אינם זהים, חובותיהם וזכויתיהם לא יכולות להיות זהות באופן מוחלט . אני בעד שוויון הזדמנויות לאישה,זו ההגדרה הרלוונטית לטעמי; שוויון הזדמנויות לדאוג שהיא לא תקופח בשכר עבודה..לדאוג שהיא לא תנוצל ותוטרד מינית..ולדאוג ששום תפקיד לא יימנע ממנה בשל היותה אישה ועוד.. עכשיו לעניין רציונל המזונות, לצערי קייים מצב של אי שוויון משווע בנושא שכר עבודה ולרוב גברים מרוויחים הרבה יותר מנשים, יתרה מזו..על תפקיד זהה שגבר ואישה ממלאים יקבל הגבר שכר גבוה יותר! כשתתוקן העוולה המקוממת הזו..או אז אני אתפנה לחשוב על תשלום מזונות של האישה כלפי הגבר..כל עוד עוול זה נמשך..אין מבחינתי הגיון לדבר על זהות בחובה לשלם מזונות. וכן אני תומכת נלהבת של שלי יחימוביץ ..הדעות שלי כאן לא סותרות כהוא זה את הרעיונות החשובים שהאישה הזו מייצגת בעיניי, להפך, הם מאוד תואמים את קו החשיבה שלה (ותאמין לי שאני מכירה היטב את קו החשיבה שלה)

אבל...אבל...

מזונות הילדים המשולמות ע"י האב מחושבים על פי רוב יחסית להכנסותיו... לא מן הראוי שכך גם יעשה במצב הפוך...שיהיו מחושבים על פי הכנסות האם? משו מעוות בחוק הנוכחי...לדעתי.

t o t a l

New member
כלומר ש..... מה?

האם את טוענת שאם לא צריכה להשתתף בפרנסת ילדיה? גם לא בשקל? רק בגלל שהיא משתכרת פחות? האם את טוענת שכל חובת הכלכלה של הילדים אמורה להיות מוטלת רק על האב? אה?

שלי 9

New member
זה לא מה שטענתי

חובת הכלכלה היא על שני ההורים ,רק שלא באופן שוויוני לאור כל ההסברים שפרטתי למעלה..

t o t a l

New member
לא נכון

טענת שמקרא דנן, האם לא צריכה לשלם מזונות- קרי לא להשתתף בכלכלת הילד.

שירלי6

New member
שלי

אין "שיוויון לא אבסולוטי". או שיש שיוויון, או שלא. את לא יכולה לנצל את הפמינזם רק מתי שנוח לך. פמינזם אמיתי..להלחם על זכויות האישה תוך כדי מוכנות למלא את מלוא חובותיו של הגבר. מה את בעצם מבקשת? לתקן עוולה מקוממת אחת ולהתעלם מעוולה מקוממת אחרת, רק משום שזו לטובתך? רחוק, רחוק מאד מפמינזם טהור.

G a v ® i e L

New member
קשה לי, אבל חייב להסכים איתך !

בהסתכלות כוללת - את לגמרי צודקת. ברור שיש מיקרים פרטניים שבהם זועק אי הצדק, אבל בגדול - אני רואה פה אפלייה מתקנת חיובית, רק מה - היא תחומה רק לסקטור של ה ג"ג... ואפלייה מתקנת, כמו אפלייה, לא עושה הנחות. מה שנשאר זה לתלות הכל על שיקול הדעת וחוש הצדק הפרטי של בני הזוג, וזה המבחן האמיתי של הוגנות , של יכולת אנושית, של הדדיות...

יש חוק-והחוק דפוק

ואת מצדיקה אותו? ואללה....את יודעת..באמריקה מזמן אין חוק דרקוני כזה. אפשר לצחוק על האמריקאים...אך בסופו של דבר..הכל מגיע גם לארץ. אז בואי רגע ונחשוב למה..שהילדים גרים אצל האב..האמא כן צריכ ה לשלם [כרגע שיניתי את החוק]. מה אין לו הוצאות פרנסה לילדים? הילדים שלך חיים מהאויר? הם לא זקוקים לפרנסתם? ואם היית נשואה לא היית מפרנסת אותם? מה ברגע שיצאו את דלת אמותייך חובתך כהורה ואמא..נגמרו? ושאלה נוספת.. למה את חושבת שהם אצלך אותן השאלות לא נשאלות לגבי האב? מה קרה...רציתן שיוויון זכויות.. רציתן לקבל אותה משכורת על אותו סוג עבודה, יש. רק ששם אתן רוצות לקבל משכורת של 8 ולעבוד 7...כי יש ילדים.. רציתן שיוויון..יש לכן שיוויון הכי שיש: חובות לפרנס את הילדים. מה קרה זה לא מתאים לך?

avihuav

New member
פה קבור הכלב

רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. מה לא נכתב, דובר על חוק השויון בגירושים, אלה מאי שדולת הנשים ממשיכה להתעקש על חוק מסוים של משמורת האוטומטית בהחזקת הילד עד גיל שש (אם איני טועה), ועל פי חוק זה ישק דבר, שום דבר לא זז.מה שמראה רק שהגבר הוא הכספומט בכל מצבי הגירושים גם אם ולמרות מצבים כלכליים אבסורדים. הפסד של שני צידי המיתרס, ומעבר לכך עימותים לאורך כל הדרך לחינם לו החוק היה משוה את הזכויות והחובות. שני הצדדים היו מרויחים מכך, ועל אחת כמה וכמה הילדים.

רציונל של החוק

זה רק רציונלי שאם יש מי להפיל עליו את תיק פול יופל התיק גם אם המישהו הזה הוא סתם חוק. כדאי שתעדכני - בישראל זה מכבר משלמות נשים מזונות לגברים משמורנים ללא קשר למשכורתן. נראה שבזמן האחרון השופטים לא מאמינים ברציונליזם של הפמיניזם

כשאת פוסעת..בדרכך החדשה..

שימי לב שלא בטעות תרמסי איזה פרח
אחד או שניים...
אז כך לשאלה הראשונה התשובה היא.. כן, האב יהיה פטור מבחינתי ממזונות= כלכלת הילדים קרי..חשמל מיים אוכל.. אבל עדיין יהיה מחויב במדור.. בכל זאת שכר דירה אצטרך לשלם.. לשאלה השנייה.. אז מה זה לא ברור מאיליו.. שאם האב הוא זה שמפרנס מכלכל דואג לקורת גג ..אז הוא עוד צריך לשלם לך על זה.. על מה בדיוק..על ה"בונוס" הזה שהילד גר אצלו?.. כאילו דא בריבוע כזה...חושבת שאפילו מן הראוי שאת תהייה מחויבת לשלם..אם לא לקזז.. וחוץ.. זה שהילד גר אצל אביו..זה לאאומר שאת פטורה מצרכיו של הילד מידי פעם אלה אם כן בחרת להיות כך.. בקיצור.. תשמרי על הפרחים באמצע הדרך..

אהוד ים

New member
האמת

מגיע לך הגדלת המזונות כי ההוצאות שלך גדלו כי יש לך עכשיו המון זמן פנוי. אז כדאי לך לדרוש זאת. הגינות ? רובכן לא מכירות את המילה הזאת. אני במקום הגרוש שלך אתמול בבוקר הולך לבית משפט ומקטין לך מזונות אבל כפי הנראה הבחור איש טוב מדי. ואת ? מה חשוב מה יגידו פה עצם השאלה שלך מעידה על חיפוש לגיטימציה להקטנת האוברדרפט שלך בכסף שלא מגיע לך בדרך ישרה גם אם החוק בשלב זה לצידך עד להחלטה אחרת של בית המשפט. באמת צריך לדעת ממי מתגרשים......

למעלה