תשלום לועד מורים

ישראלי30

New member
זה דבר חשוב מאוד ופסול מאד- להיות חלק מקבוצה.

זו אולי בעיה לאומית, אבל אם תרגישי שאת חלק מהקבוצה- חלק מקבוצת המורים בבית ספרך, זה יעזור לך מאד. מה את לא משלמת מיסים שהולכים לכל מיני שטויות שאת לא נהנית מהם? שלא לדבר על סיוע למחבלים במסווה של הומניטריות? אבל אנחנו חלק מהמדינה ואנחנו משלמים כמו כולם.

אל תשלמי, אבל אל תתפלאי שלא יחבבו

אותך בחדר המורים. וכן זו קטנוניות, אבל מילא, פגשתי כמה וכמה מתבנית נוף "לא לוקחת" "לא מקבלת" ו-לא משלמת, ובחשאי גם שותות ולוקחות. לבריאות

nika27

New member
זו לא

קטנוניות, לא לכולם יש אפשרות כלכלית. המצבים הם שונים ואי אפשר לעשות הכללה גסה. 400 ש"ח זה המון כסף.

mykal

New member
זה נקרא הרבה כסף?

זה בממוצע 40 ש"ח לחודש. איזה מורה לא יכול להרשות לעצמו סכום כזה? שממנו בעיקרון קונים גם כיבודים לישיבות וגם חלב לכל הימים. מי שמנהלת משק בית צריכה לדעת, שזה ממש לא יקר. סתם כך--האם ניסית את לקחת את תפקיד הועד, לפחות שנה אחת ולראות מה זה אומר? קל יותר להעביר ביקורת--קשה יותר לעשות.

nika27

New member
נתחיל מזה

שמצב כלכלי שונה ממורה למורה. יש כאלו ש400 ש"ח זה כלום ויש כאלו שקשה להם לשלם. בצוות יש 30 מורים , כולל 40 כל חודש, זה יוצא 1200 ש"ח לחודש. האם הקפה עולה כל כך הרבה? לשלשכוח שאת הכוסות אנו מביאים מהבית, כי אין, ובשעה 12:00 כבר אין חלב וגם קפה לא תמיד. בנוסף לכל במידה ויש אירוע בית ספרי, היה לנו ערב חנוכה- משלמים סכום נוסף, שילמנו על ערב חנוכה 40 ש"ח כל אחת, אין מתנות ימי הולדת וגם לא לחגים, וגם לא כיבוד לישיבות, הכיבוד היחיד שכלל כמה עוגיות וכמה בקבוקי מיץ היה לקראת ראש השנה. לא די בכך אם יש מורה שילדה אוספים 50 ש"ח, לבר מצווה, בת מצווה ,חתונה של הבן - 25 ש"ח, וכך גם להולדת הנכד. צר לי, אי אפשר לעמוד בזה.

mykal

New member
אענה לך שתי תשובות.

1)בתחילת עבודתי, התלוננתי בבית, על הוצאות שההוראה 'תובעת ממני' ציוד בית ספרי, מחברות מכשירי כתיבה. וגם המון בגוד 'נהרס' מלהתפס בשולחנות הע הלא משויפים. ואז אמא שלי ענתה לי--"אז תחשבי שהמשכורת שלך היא פחות ההוצאות האלה. לכל בעל מקצוע יש הוצאות, לגנן את ומגרפה, וכו' גם השתתפות בציוד הזה הוא חלק מאותו ענין--כשחיים בחבר יש מס חבר. 2) מצטערת, נכון שלא מרויחים הרבה, אבל אם אין מקרי קיצון (שכולנו מודעים להם ומתחשבים בהם) כל מורה יכול להפריש סכום כזה. אלא אם כן, הוא ממורמר ולא חבר בקבוצה. לא על הכל ותמיד צריך לקטר.

50 ש"ח למתנת לידה לחבר לעבודה?

אל תתני. רק אל תתפלאי אם יתייחסו אלייך בהתאם. גילוי נאות: אין לי כסף, ואני תמיד משתתף במתנות בסכומים קטנים. להיות בן אדם, עולה קצת כסף לפעמים.

mykal

New member

nika27

New member
ואם

יש 5 מורות שילדו, זה כבר 250 ש"ח וגם אין סיבה למתנה כל כך גדולה. ויש כסף או אין כסף זה יחסי מאוד, אתה לא יודע בדיוק עם מה אני מתודדת ולא הייתי מאחלת לך.

גם את לא יודעת עם מה אני מתמודד

האחריות לפרשנות של מעשייך אינה רק של מי שעומד מולך. היא גם תוצר של התנהלותך. אם את מתנהלת בביה"ס כמו שאת מתנהלת פה, הפרשנות תהיה (אני מניח) דומה לזו שניתנה לך כאן, ולא רק בעניין מתן 25/50 ש"ח למתנה, אלא גם בעניין היחס שלך למערכת, לעצמך, לקולגות, לילדים ולהוריהם.

nika27

New member
כנראה

שלא למדת טוב חשבון, אם היית עושה חישוב כמה כסף זה, היית מדבר אחרת.

כנראה.

או שלמרות שמדובר בהוצאה האסטרונומית של 600 ש"ח בשנה (נניח), שהם 50 ש"ח בחודש, אני חושב שזה משתלם.

mykal

New member
אף אחד לא יודע עם מה זולתו מתמודד,

בטוח לא כאן בעולם הוירטואלי, אבל אני מניחה שתי הנחות בסיס. (תקני אותי אם אני טועה) 1)יש בטוח אנשים בצוות שכן יודעים עם מה את מתמודדת. אולי לא כולם אבל מעט כן. וזה יכול לעזור בהחלטות. 2)הסיכוי שבעשרת החודשים הקרובים יולדו עוד 5 תינוקות סטטיסטית שואף לאפס. ועקרונית שזה קורה כך זה נדיר, אז פעם ב....יש הוצאה גדולה יותר. (גם בבית פתאום קורס הדוד מים חמים. יחד עם מקרר---קורה) ועוד כמה דברים קטנים אבל עקרוניים. 1)כשאוירה טובה קל מאוד ל'התגבר' על מכשולים של הוצאות. 2)יכולים לבחור אצל מי נותנים ומשתתפים ואצל מי מדלגים--אפילו מקובל.

לביAה

New member
לכן עדיף לתת שי קטן לימי הולדת

טבלת שוקולד וכרטיס ברכה, משהו סימלי להרגשה הטובה והחברית, ולא לתת מתנות לאירועים משפחתיים, למעט אם מוזמנים לאירוע, כמובן. או שלא כמובן... הרי יום הולדת יש לכולם, אירועים משפחתיים -לא.

הויכוח הזה מיותר

הרי לכל תגובה שלי תמצאי סיבה מתחת לאדמה. 20 - 40 שח בחודש , אם המצב כלכך קשה, תפני לועד ותשתפי אותו.

למעלה