תשובת אלוהים

EverMan

New member
תשובת אלוהים

אני מבקש ממכם רק לקרוא ולא להגיב. תשובת אלוהים לשאלה למה הכל קורה עכשיו: ועכשיו בצר לך, את פונה אלי . בתי, הילדים היקרים לא נהרגו בגלל שנסעו בשבת. גם אולם השמחות לא קרס בגלל שרקדו ריקודים מעורבים. הילדים שנמחצו במגרש הכדורגל, לא נפצעו בגלל שנסעו למשחק בשבת. לעולם לא הייתי פוגע בילדיי האהובים בגלל סיבות כאלו שוליות. אם הייתי רוצה שכל ברואיי יהיו אנשים אדוקים ושומרי מצוות, הייתי בורא אותם כאלה. הרי אני יצרתי אותם, זוכרת? לא. אני נתתי לכם את החיים במתנה, ויחד איתם נתתי לכם את הזכות לבחור, את היכולת להבחין בין טוב ורע, את האפשרות לעצב מתוך החומרים שאני יצרתי עולם משלכם. כל אלו שמתו בזמן האחרון, מתו בגלל הבורות, האנוכיות, העצלנות והחולשה שלכם. מאוד קל לך לשבת ולכתוב מכתב תלונה , ולהטיח בי את מותם של הילדים החפים מפשע האלו. אני הבאתי לילדים האלו את החיים במתנה, יצרתי להם עולם עם פרחים ,טכנולוגיה ואהבה. מה את עשית למענם? אם את רוצה שלא ירצחו ילדים חפים מפשע – צאי למלחמה או בחרי בשלום. אם את רוצה שרצפות לא יקרסו – פעלי להחמרת התנאים להיתרי בניה. אם את רוצה שגברים לא יכו את נשותיהם – הילחמי על ענישה יותר מרתיעה. אם את רוצה שילדים לא ירמסו במגרש כדורגל – דרשי את הורדת הגדרות או חנכי את חברייך. נתתי לכם פרחים – ואתם קוטפים אותם נתתי לכם ים – ואתם מזהמים אותו נתתי לכם מכוניות – ואתם נוהגים בהן בפראות נתתי לנשים את היכולת ללדת – ואתם שוכחים אותם במכונית נתתי לגברים חוזק פיזי – ואתם מכים את נשותיכם. אני נותן לכם את הכלים – אתם יכולים לבנות בהם ארמונות או לנפץ קירות הבחירה היא שלכם, התוצאה על אחריותכם בלבד. נכון ילדתי, הבאתי לך את החיים במתנה וכמו כל מתנה – את היא זו שתבחר מה לעשות בה ואיך להשתמש בה בכל דרך שתבחרי, אני אביט בך מלמעלה ואוהב אותך. ------------------------------- כמו שנאמר בקטע שאני לא יכול לקחת בעלות עליו. זה הכל בידיים שלנו. לטוב ולרע. יש לנו את הכוח להשפיע ולשנות , ומצד שני אנחנו יכולים להרוס. זה מתפקידנו ! אסור לנו לחכות למשיח או לצפות מאדוניי שיעשה דבר בשבילנו. אנחנו צריכים לפעול ולשנות ולהשפיע - לא לצפות מאף אחד אחר. וזה מהתפקיד שלנו להיות אלוהים קטן כל אחד לעצמו... ולחשוב בצורה הכי אובייקטיבית לכל הצדדים מה הכי נכון. בתקווה שאולי זה נתן לכם השראה רגעית - ענבר.

totony

New member
הא! יפה, מה עוד? אלוהים שמאלני!

איזה צירוף מקרים: גם ענבר הוא שמאלני! יש לענבר ולאלוהים משהו משותף!!! העיקר שלא מגזימים, מה next? תגיד שמצנע הוא המשיח?! ---------------------------------------------------------------------- אני יודע שביקשת לא להגיב, אבל לא יכולתי להתאפק... אני מתפרץ מצחוק פה ליד המחשב..... נ.ב: דווקה כישרון סיפרותי לא רע יש לך...

EverMan

New member
קודם כל תודה ../images/Emo13.gif

שנית , הוא לא שמאלני. זה לאו דווקא חייב להתפרש בצורה שמאלנית. אם תנסה לעבור על הקטע שנית , ותקרא אותו מנקודת מבט ימנית - אתה תראה שאפשר להבין את זה גם ככה.

totony

New member
נכון, קטע זה יכול לתת השראה

גם לימין... הרי בסופו של דבר כולנו(ימנים ושמאלנים) נלחמים למען אותה מטרה, בדרכים שונות. וכולנו רוצים רק טוב לעמנו...

La Gamba

New member
זה מאמר שהובא ע"י ענבר

לא נכתב על ידו. וואי איזה קטע, אלוהים זכר!! וגם אתה זכר!!! וגם הפירוש לתורה מפלה לטובת הגברים! והגברים כתבו את הפירוש, איזה קטע!!!

SAtAnic Soul

New member
אני חייב להגיב

קטע יפיפה, כל הכבוד ענבר. באמת, אתה מציג בקטע הזה מה שרבנים רבים מנסים להציג: (לא הקיצוניים שבהם, תתפלא, יש כאלה) אנשים נהרגים לא בגלל אי-קיום מצוות שבין האדם לאלוקיו, אלא בגלל הבורות והטפשות שלנו. בכל דרשה ששמעתי עד כה, מוזכרת נתינת יכולת הבחירה מהאל, והקטע שהצגת שיקף את מה שאני חושב כבר הרבה זמן. אבל עם דבר אחד אני לא מסכים: צריך לצפות מה´ שיעשה בשבילנו, אך רק אם נעשה קודם בשביל עצמינו. ה´ לא יעזור למי שלא מראה שהוא רוצה עזרה, הוא לא יעזור למי שלא מוכן להקריב וללכת לקראתו. ה´ יעזור למי שעוזר לעצמו קודם, ורק אח"כ, באם יחליט שהאדם ראוי, הוא יקבל עזרה. אף אחד לא יכול להיות אלוהים לעצמו, יש כוח עליון שמכוון הכל, חלק יסכימו וחלק לא- זו האמונה שלי. הבחירה לטוב ולרע- בידינו. הדין וחשבון בסוף על הבחירה שלנו- בידי ה´ יתברך. לסיכום, קטע יפה, קולע, עם סיכום די צולע (הופ, חרוז)

EverMan

New member
בנוגע לאלוהים ...

זה לא רק הצפיה מאלוהים ... אנחנו לא יכולים לצפות משום דבר מאף אחד , כל עוד אנחנו לא עושים בעצמנו. אנחנו הראשונים שצריכים לעשות , ואח"כ לצפות לתגובה.

La Gamba

New member
ד"א... ישנו מדרש מאוד ישן על אותו

רעיון, אני לא היה מופתע אם המאמר הזה מתבסס על המדרש הנ"ל. אני יכול להביא אותו כאן מהזיכרון אם אתה מעוניינים.

CANDY MAN

New member
ה´ הוא בכלל ערבי!

תראו את כל הבעיות שנגרמות לעם היהודי שאמור להיות "העם הנבחר". ועוד משהו, אם אומרים שה´ ברא לנו את העולם הזה ועכשיו הוא לא מתערב אלא רק מביט בנו אז מדוע אנחנו צריכים להמשיך להתפלל אליו? ונגיד והוא כן מתערב אז למה הוא גורם לנו "לעם הנבחר" כל כך הרבה בעיות מאז ומעולם. ואם בכלל הוא ברא את העולם אבל הוא לא מתערב אז מדוע תמיד הדוסים מבלבלים את השכל שמשהו קרה בגלל שה´ מעניש אותנו על משהו שעשינו - אם הוא לא מתערב אז שלא יעניש אותנו! או שה´ ערבי או שאין ה´... כל סברה אחרת מגוחכת!

SAtAnic Soul

New member
תחשוב טיפה, רק טיפה.

ביהדות יש היררכיה מסויימת. ה´ נמצא הרבה מעל האדם, הרבה. נראה לך שאם היית יודע את כל כוונות ה´ , הוא באמת היה זכאי לכינוי ה´? ממתי הוא חייב לך, אדם פשוט, דין וחשבון? ממתי? אף פעם לא נוכל להבין את מעשי הבורא, כי אנחנו רק אנשים פשוטים. אין טעם לנסות להבין את מעשיו, ואין טעם לדרוש ממנו דין וחשבון. בכך אתה למעשה מסיר ממנו את אלוהותו, והופך אותו מה´- לישות שנמצאת ברמה שלך. ואתה לא ברמה שלו.

CANDY MAN

New member
לפי הגישה שלי אני הרבה מעל ה´...

למה? מפני שהאדם הראשון שיצר ה´ היה מטומטם ואם השנים האדם התפתח והפך להיות מה שאני היום - למעשה אני הרבה יותר חכם מה´ ובטח ובטח מעליו! ממתי הוא חייב לי דין וחשבון? הוא ממש לא חייב, אבל שלא יצפה ממני האדם הפשוט שאני אתפלל אליו ויחיה את חיי כפי שהוא רוצה! הוא מתעלם ממני ואני מתעלם ממנו - זה הדדי! אולי אתה לא מרגיש ברמה שלו, אבל בלי קשר כל הרבי עובדיה יוספים למיניהם חושבים שהם יודעים מאה אחוז מה ה´ רוצה והם מפרשים את מה שהוא "רוצה" לכל הקופים בשחור ששפוטים להם... ככה שאני לא יודע מה דעתך על כל הרבים הגדולים אבל לפי דעתי הם סתם צובעים והם ממש זיוף אחד גדול של כלום. אבל זאת רק דעתי...

yoavl1

New member
קנדימן - קלעת בול!

אני כבר כמה חודשים טוען שאלוהים פלשתיני... כל טענה ניתן לחסום בטיעון נגדי של "אלוהים לא חייב לך הסבר" או "נסתרות הן דרכי האל" בגלל זה דמגוגיה היא כלי חשוב מאין כמוהו בויכוח עם אדם מאמין. אני אישית התנסיתי בזה מעל גלי האתר בתחנה חרדית במשך 5 שבועות רצופים. חוויה קשה זו הייתה,הרי הם אשפי הדמגוגיה. אני לא מבין איך אנחנו נמצאים היום בעידן טכנולוגי מדהים, אין שום דבר נסתר מאף אחד (אינטרנט), ואנשים מודעים לכל מה שקורה גם ביבשות אחרות ובחברות אחרות (שלא כמו פעם), והחברה הדתית-חרדית מסרבת להכיר בעובדה שהם מאמינים במשהו שלא קיים. פרימיטיביות לשמה! מלבד זאת, רבנים כמו הרבובדיה שטוענים כי נגלה אליהם ה´, יכולים להיות מעין שליחי או נביאי שקר כמו לדוגמה חנניה בן עזור נביא השקר מספר יחזקאל (אם אני לא טועה) שהצליח לגרום לרבים בעם להאמין בו. בקיצור - איט וואז גוד (ג´ובאני רוסו,לאחר הנצחון 3-0 על אולימפיאקוס) ואני בכלל אוהד של מכבי תל אביב..... היידה אלוהים!

CANDY MAN

New member
וזה כלום לעומת הסוכות שעבר עליי..!

כמו בכל חג סוכות החרדים ברמת אביב ג´ הקימו "סוכת שלום" אצלנו במרכז אבל תאמין לי ששלום זה הדבר האחרון שהיה שם. אנחנו (החילוניים) התווכחנו איתם והם הביאו לנו מאות פעמים משפטים שלימדו אותם לדקלם ("אתה לא יודע מה שאתה בעצם יודע שאתה חושב שאתה לא יודע..." מה!!!??????!) ואנחנו כנגד הראנו להם את כל ההוכחות הכי טובות שיש (המפץ הגדול לדוגמא, והדינוזאורים והבדלי השנים והתקופות - והכל מדעי ומוכח) אבל הם כמובן המשיכו וקראו למדענים שקרנים ועובדי אלילים למרות שהתעקשנו להסביר להם שלמדענים אין שום דבר נגד הדת הם פשוט עושים את העבודה שלהם.. לעומת זאת הם הכניסו לי קצת חוכמת חיים, אבל רק בין דברים של אדם לאדם ואדם לעצמו, בזה הם טובים, יש להם דברים טובים להגיד בזמן שהם לא עסוקים בתירוץ שה´ קיים (למה? כי ככה לימדו אותם כמובן... לא יותר עמוק מזה). אני לא אמר שהתנ"ך הוא לא ספר יפה אבל הוא יפה בתור אגדה עם הרבה מוסרי השכל ולא יותר מזה, וככה גם הברית החדשה והקוראן. מי שהפך את הדת לדבר פאנטי אלו דווקא "החכמים הגדולים" שחשבו שהם מעל הכל, שחשבו שהם שליחים של ה´\מוחמד\ישו... אני תמיד אמרתי ותמיד אחזור על זה! הפרימיטיביות של הדת היא הגורם לכל הצרות בעולם! ועוד דבר שכבר אמרתי! אני יהודי גאה אך אין שום קשר בין להיות יהודי לבין דת! אני לא מרגיש שום קשר לדת ולא רוצה שום קשר עם הדת! מה שחשוב לי זה מסורת וההיסטוריה והעובדה שאני שייך לחלק מעם שהוא העם היהודי ועל זה הכבוד הגדול שנפל ברשותי!

yoavl1

New member
מזכיר לי....

פעם אחד הגיע איזה חרדי להתרים לישיבה או משהו כזה, והוא דפק אצל סבא שלי בדלת, ושאל "איך זה שאין לי מזוזה בדלת?" סבא שלי אמר לו שהוא יכול לנשק אצל השכנים אם הוא רוצה, והסביר שבכל פעם שקורה אסון בבית מאשימים את המזוזה בכך שהיא לא תקינה וכו´ וכו´...אז אצלו זה לא יקרה יאללה, נסעתי למכללה, שיהיה יום טוב!

La Gamba

New member
טוב, מכיוון שאני מסורתי

כזשה מגיע לדברים כאלה ולתרומות לישיבות, (וא דתם לחרדים) יש ציטוט אחד שאני אומר ותוקע אותם באמצע המשפט "נער הייתי וגם זקנתי, ולא ראיתי צדיק נעזב, וזרעו מבקש לחם..." למי שמכיר... למי שיודע...

SAtAnic Soul

New member
גועל נפש

הקופים בשחור? יפה, לא רק שאתה שונא את הערבים, אתה שונא גם את העם שלך. יופי, מה אתה עושה כאן בכלל?

SAtAnic Soul

New member
חחחחח! זה כבר נשמע יותר טוב ../images/Emo13.gif

גם בעיניי לא מוצאת חן הכפייה הדתית, אבל אני בעד שמירה על כללים מסויימים בפומבי. בבית- שכל אחד יעשה מה שבראש שלו, אך בפומבי, חייב להיות אזכור כלשהו לכך שאנו חיים במדינה יהודית. דמוקרטית, אך יהודית. בפומבי- שמירה מסויימת, בבית- שכל אחד יעשה מה שבראש שלו. אך יש דבר אחד שאני מתנגד לו: להפריד את הדתיים מהמדינה. זה מה שמנסים לעשות, וזה נסיון מסוכן.

למעלה