תשובתי לחוק טל

רון סי

New member
מוסר וערכים

אי שוויון חריף: במדינת ישראל מעוגנים בחוק מצבי אי שוויון חריפים רבים. למשל, אזרחים שונים נאלצים לשלם תמורה שונה מאד עבור אותו מוצר (תשלומי מיסי עבודה למינהם עבור אותם שירותי תשתית בטחון וניהול). זאת רק משום שאחד מהם מוכשר או בר מזל מאחר. במדינת ישראל בחור צעיר ישא בנטל שונה מחברו בצבא, רק משום שהוא בריא יותר וחזק יותר מחברו. הוא גם יסתכן הרבה יותר. בנוסף, בהמשך, אותו בחור ימשיך וישא בעול כבד בהרבה (במילואים), רק משום שהוא השקיע והצטיין יותר בשירותו הצבאי, וזאת ללא שום גמול ראוי. אוכלוסיות שלמות זוכות להטבות כלכליות ואחרות משום שהן חלשות יותר. נשים חד-הוריות, מובטלים, חולים וכולי. מדינת ישראל מענישה אזרח על שהוא מוצלח ומוכשר ותורם, ומתגמלת אזרח שהוא כשלון, שיכולותיו נחותות ותרומתו קטנה או אפסית. אין שום דרך שכלתנית, לוגית, פילוסופית, להציג רציו כל שהוא מאחורי הקוד ששולט בגישות האלה, ולמצוא בהן קונסיסטניות פילוסופית. זה הכל רגשות, אינטואיציה, ומטען כבד של משא העבר. אז האם מוסרי להנציח בחוק אי שוויון חריף? לפי הקוד המוסרי ששולט במדינה שלנו - בהחלט כן. האם החרדי ישמע בקול רבו: אם הוא מה שהוא מתיימר להיות, אז כן. האם סביר לדרוש שבועיים שירות במשמר האזרחי: כן.

oren*

New member
אתה רק מפיל את עצמך עם התשובות

הללו. ברגע שאתה משווה דתיים לנכים, אתה מכניס אותם לקטגוריה שצריכה להיות מטופלת באופן שונה לגמרי על ידי המדינה. האם נכה בישראל מביא לעולם 12 ילדים? האם נכה עובר לגור בהתנחלות ללא יכולת לזוז בלי שמירה צבאית צמודה? האם לנכים יש חברי כנסת בדרגים הבכירים ביותר בממשלה שדואגים רק לתחת שלהם ומוכנים לפגוע בשבעים אחוז מהאוכלוסיה עם רעיונות מטופשים כמו שעון הקיץ בכדי להקל על עצמם את הצום (טוב שלא ביקשו שיחלקו להם קולה וסנדוויצים במהלך הצום)? האם נכים מקבלים זכות ללמוד באוניברסיטה על חשבון המדינה? בדבר אחד הדתיים דומים לנכים - החיבור לכיסא חברי הכנסת הדתיים מחוברים לכיסא שלהם בממשלה כמו אוויר לנשימה (שלא לדבר על הכיסא המרופד בוולבו המפוארת) מדינות מתוקנות יוצאות מנקודת הנחה שאחוז מסויים באוכלוסיה הוא נכה/מבוגר/לא כשיר לעבוד = לא מכניס כסף למדינה (למרות שבארה"ב למשל רואים נכים רבים כקופאים במקדונלדס או כמנקי רחובות על עגלות ממונעות). בטלוויזיה רואים נכים שעושים את הכל בכדי לקבל יחס שוויוני באוכלוסיה רק לפני שבוע הראו זוג נכים שהתגייסו לצבא בתוכנית של יאיר לפיד כל מי שמאמין שבכך שהוא לומד תורה הוא יכול לפטור עצמו מעבודה והשתתפות בכלכלת המדינה - הוא חלק מציבור (טפילים) ציבור שמקבל משכורת על לימודים בישיבה, ציבור שמקבל הנחות לפי כמות הילדים שהוא מביא לעולם, ציבור שמסובב על האצבע הקטנה שלו את רוב חברי הכנסת בתירוצים הלכתיים ואיומי פרישות מהממשלה. ואני לא מתייחס בכלל לקטע הצבאי, בארה"ב הצבא התנדבותי ועדיין אנשים משלמים מיסים, ביטוח לאומי ויוצאים לעבוד כל בוקר בלי קשר לעובדת היותם נוצרים, בודהיסטים או יהודים (כן, יש חנויות ענק שמנוהלות על ידי חרדים). עוד ישיבה ועוד ישיבה ועוד בית כנסת ועוד מפלגה ועוד רב שמפיץ קלטות לחזרה בתשובה ועוד חוקים מטופשים שמנסים להעביר בממשלה ועוד דרישות לכספים.

רון סי

New member
אני לא משווה חרדים לנכים

ההגדרות שלכם, מהיותן כוללניות מדי, מכניסות את החרדים והנכים לאותה קטגוריה. אתם, אחרי הכל, נגד חרדים. אתם לא נגד טפילות בכלל, גם לא נגד ניצול קופת המדינה בכלל. אתם נגד ניצול הקופה ע"י חרדים. זה שיש עוד מגזרים שעושים את זה, ושלמעשה כולם עושים את זה (כי אחרי הכל, תקציבי המדינה מיועדים לצרכיהם של אזרחיה...) זה לא מפריע לכם. אבל אתם חוששים להגיד שאתם פשוט אנטי חרדים באשר הם חרדים. אז אתם מנסים להכריז הכרזות כלליות, שלא נשמעות אנטי מגזר מסויים. זה לא עובד, ולדעתי גם לא יכול לעבוד. לדעתי לא תצליחו להגדיר שום קריטריון, או סט קריטריונים, שישמע כללי מספיק ולא אנטי מגזרי, ויתאים רק לחרדים. ולהיות אנטי חרדי סתם, אחרי הכל, זה לא כל כך פלורליסטי...

oren*

New member
ומאיזו סיבה אני, יהודי במדינת ישראל

אהיה אנטי חרדי ולא אנטי שבדי או אנטי אפרו-אמריקאי או אנטי הומוסקסואלים? יש לך תשובה לשאלה הזו או שנוח יותר לתקוע את הראש באדמה (או בארנק גדול) ולצעוק "אנטישמים"? את בר המצווה שלי עשיתי בכותל, דוד שלי חובש כיפה, עשיתי בגרות 5 יחידות בתנ"ך ועברתי ברית מילה - האנטי שלי לא מגיע מהאוויר

begone

New member
על חרדים, נכים ובכלל

"אתם, אחרי הכל, נגד חרדים" לא - טיילתי בארה"ב וראיתי שם את החרדים, גם דיברתי איתם. בארה"ב הם מתנהגים יופי, אבל בישראל המנהיגות שלהם מושחתת. "אתם נגד ניצול הקופה ע"י חרדים" וגם נגד ניצול הקופה בידי בטלנים, מושחתים חילונים ורבים נוספים. "לדעתי לא תצליחו להגדיר שום קריטריון, או סט קריטריונים, שישמע כללי מספיק ולא אנטי מגזרי, ויתאים רק לחרדים" דווקא נראה כאילו חוק טל הצליח לעשות זאת מצוין. "ולהיות אנטי חרדי סתם, אחרי הכל, זה לא כל כך פלורליסטי" הפלורליזם לא אוהב גזענים, רוצחים, מובטלים, אלימות במשפחה - וכן כן גם דת המבוססת על שקר. לפלורליזם יש גבולות משלו, כמו גם לליברליזם.

למעלה