תשובות לשאלות מH16

demultiplexer

New member
תשובות לשאלות מH16

עשיתי אתמול את H16 ויש כמה תרגילים שגם בבחינה וגם אחריה אני לא מצליח לפתור. אם מישהו יכול לתת פה את דרכי הפתרון לשאלות הבאות אני אשמח מאוד: פרק שאלה 1 12 1 19 1 18 1 20 1 22 1 23 1 25 3 14 3 22 3 28 5 10 5 28 6 1 6 20 6 24 6 25 (זה לא היה נראה לי כל כך הרבה בהתחלה...) אולי זה בכלל רעיון לשרשר במרוכז תשובות לשאלות מהאוגדן ותהיה ככה דרך טובה לתחקר אותם. סופ"ש מוצלח.

demultiplexer

New member
ובאיזו שעה הבחינה ?

נרשמתי בהרשמה מאוחרת ועוד לא קיבלתי את המכתב.

demultiplexer

New member
גרפים מהאוגדן

אני נבחן ב9.30. בכל אופן, אתם חושבים שהגרפים מהאוגדן משקפים את הגרפים בבחינה ? יש לי בעיה עם זמן בפרק הכמותי, כשאני מנסה ללכת על פחות שאלות אחוזי ההצלחה שלי גדלים כי יש לי עוד כמה שניות לכל שאלה. איבוד הזמן העיקרי שלי הוא בגרפים - אבל זה בסימולציות של קידום. באוגדן אני מצליח לפתור את הגרפים במעט זמן ולפעמים אפילו ללא צורך בקריאת ההסבר. את השאלות מסוף הפרק אני דווקא מצליח. אני עומד על ממוצע של 18 שאלות לפרק כשאני מנסה ללכת על כל הפרק ואני חייב לשפר את זה. מה גם שאי אפשר ממש ללמוד לקראת גרף כי לא ניתן לדעת איזה באמת יהיה. קיצ מה דעתכם מה משקף ?

a n a t 1 2 3 4

New member
כמה תשובות

כמה תשובות: לגבי תרגיל 19: לדעתי הדרך היחידה היא הצבת התשובות. אתה צריך לזכור שהתשובות הם חלק מהשאלה ואחת הדרכים לפתור את השאלה היא לפעמים גם להציב את התשובות. נציב a=0.5 . חצי בחזקת מינוס חצי זה שורש של שתיים. לא מתאים נציב a=2 . 2 בחזקת מינוס חצי זה שורש של חצי- גם כן לא מתאים. מציבים את a=1\16 ומקבלים 4. זו דרך אחת אפשר גם לפי זה שמס' בחזקת חצי משמעותו שורש אז אם השורש הוא 4 אז בטוח המס' הוא 16 ומכיוון שיש מינוס לפני אז זה 1\16 .... תפתור באיזו דרך שנוחה לך לנוחיותך. לגבי תרגיל 18: מס' המבחנים המקסימלי שהוא יעשה הוא: 11 פעמים יקבל 20 ובסה"כ הציון יהיה 20*11=220 ויעשה עוד מבחן של שבו יקבל 30 . מכאן שמספר המבחנים המקסימלי הוא 12. אי אפשר לעשות 12 מבחנים של הציון 20 מכייון שמקבלים שהציון הכולל הוא 240 ואז צריך שהוא יקבל 10 במבחן מסוים וזה לא ייתכן. מכאן שתשובות 3 ו4 נפסלות. עכשיו יש לבדוק את המס' המינימלי של מבחנים. המספר המינמלי כאשר הוא עושה 2 מבחנים של 100 ומבחן אחד של 50 ז"א 3 מבחנים. התשובה הנכונה היא 1 לגבי תרגיל 20: אומרים שההקף הוא 24. אם נקרא לזוג אחד של צלעות מקבילות x וללזוג השני y נקבל ש-2x+2y=24 כאשר מחלקים ב2 מקבלים x+y=12 נסתכל על משולש bcd למשל שבמשלוש יש צלע x וצלע y והאלכסון. לפי המשפט שסכום 2 צלעות במשולש גדול מהצלע השלישית ניתן להסיק שסכום x ו y שהוא 12 גדול מהאלכסון. התשובה היא 2. לגבי תרגיל 22: אפשר לשחק עם זוויות מתחלפות ומתאימות ונקבל שבמשולש הפני יש 90 מעלות , a ו- b. אבל לא ניתן לדעת למה שווה כל אחד מהם אלא רק שסכומם הוא 90. לכן התשובה היא 4. לגבי תרגיל 23= אפשר לקרוא למשקל הצמר x ולמשקל הכולל כולל הצמר y . ולבנות משוואה y*40\100=x*25\100 ולנסות לבודד את אחד מהם x או y. אם למשל מבודדים את x מקבלים: x=8\5y נעבור לטורים בטור א' מקבל הצמר הוא y ובטור ב' המשקל הוא 8\5y פחות y מכיוון שמבקשים ללא הצמר. מקבלים 5\3 *y מכאן שy גדול יותר טור א- התשובה היא 1

a n a t 1 2 3 4

New member
המשך תשובות

עוד כמה תשובות: בפרק 6 שאלה 1 : יש טרפז. אם מעבירים את האלכסון השני הוא מחלק את זוית c ל2a . מכאן שכל אחת מהן היא a. ניתן לראות שגם זווית cde היא a מכאן שאלה זוויות מתחלפות בין ישרים מקבילים ז"א הישרים de וac מקבילים. כמו כן מכיוון שזה טרפז אז ad מקביל לce שהוא המשך הצלע התחתונה של הטרפז. מכאן כאשר כל שתי צלעות נגדיות מקבילות אז מקבלים מקבילית. מכיוון שזו מקבילית אז ad שווה ל-ce. התשובה 3 בפרק 6 תרגיל 20: אומרים שכל מעגל גדול בחצי רדיוס. אז אפשר למצוא את השטח של הטבעת הכהה עי' חיסור השטח של המעגל החיצוני ביותר והשטח של המעגל לפני החיצוני. ז"א לחסר את שטח המעגל שרדיוסו 2.5 משטח המעגל שרדיוס 2 לפי הנוסחה..:4פאי-( 2^2.5)פאי מקבלים שהתשובה היא 3. לגבי 24: לדעתי יותר נוח להפוך את המשוואה מחילוק לכפל . ולנסות להציב במקום B את המספר 1 ובמקום a להתמש בהצבת התשובות. כאשר לדעתי מתחילים להציב מ0 שזה הכי נוח וזו באמת התשובה. אפשר גם לפסול תשובות : תשובה 3 לא ייתכן מכיוון שזה מספר גדול מדי ולא כל הספרות בתוצאה יהיו שווה. תשובה 2 לא יכולה להיות כי המס' 2 משנה את התוצאה למספר ששונה מ-b. לכן אפשר לבדוק רק את תשובות 1 ו4. והתשובה הנכונה היא 4. אפשר להציב גם בb 2 ובa=0 ולראות שזה נכון. לגבי פרק 3 תרגיל 14: לי נראה שהשורש הוא ש.ל.מ ומכאן שתשובה אחד לא מתאימה אבל אין לי מושג למה בתשובות זה 3. לגבי תרגיל 22 בפרק 3: בטענה א' נתון שהיא צופה בכל סרטי המתח ובטענה ב' כתוב שהיא לא צופה בסרט מתח כלשהו . מכאן ששתי הטענות סותרות זו את זו. לגבי השאלה בהבנת הנקרא 28 בפרק 3: התשובה היא 1. לפי הפסקה השלישית : בשורה 20 כתוב: "ואכן באילן הפילוגנטי של משפחת החגבים אפשר לראות כי אבותיהם של הצרצרים והחגבים התפתחו מהענף... שבו הזכרים בעלי ספרמטופור חשוף. מכאן שספרמטופור חשוף------הצרצרים והחגבים של ימינו.... תשובה 2 אומרת בדיוק אותו דבר לכן היא מחזקת לכן היא לא התשובה הנכונה כי מבקשים את מה שמחליש. לכן התשובה הנכונה היא 1 כי היא טוענת בדיוק ההפך. והיא המחלישה. אפשר גם לפסול את תשובה 3 כי בשורה 17 כתוב: אצל מרבית החרקים הספרמטופור טמון בתוך גוף הזכר........תכונה זו יכולה להופיע רק אחרי שהתפתח מין מוקדם שבו הזכרים הם בעלי ספרמטופור חשוף... " מכאן שחשוף-------חרק בעל ספרמטופור טמון ... לכן גם תשובה 3 מחזקת והיא לא נכונה. התשובה הנכונה 1.

a n a t 1 2 3 4

New member
והמשך

המשך: לגבי שאלה 12 בפרק 1- הגרף.... שואלים מתי ההפרש הכי גדול אז צריך לחשב את ההפרש לפי הגרף. לגבי מטרה קבועה גדולה- ההפרש הוא 1-0.25=0.75 ךגבי מטרה נעה גדולה: ההפרש קצת פחות מ0.9. לגבי מטרה קבועה קטנה: ההפרש 0.8-0.2=0.6 ולגבי האחרון - 0.5-0=0.5. אפשר לראות שההפרש הכי גדול הוא 0.9 במטרה נעה גדולה - התשובה הנכונה היא 2. לגבי תרגיל 25- שים לך שה2 הוא הערך של הניצב ולא של היתר. כאשר היתר שווה ל2 והניצב שווה למחציתו אפשר לומר שהזוית היא 30 אבל כיוון שלא היתר אלא הניצב שהוא קטן יותר מהיתר הוא 2 סביר להניח שהזווית גם כן תקטן בהתאם. לכן התשובה הנכונה היא 1. לגבי שאלה 10 בפרק 5- גם אני די לא מבינה אותה . אבל מכיוון שבתשובות אומרים שזה 1 והקשר של 1 הוא באמצעות חוט אפשר לטוות כנראה שבאמצעות מחית אפשר למעוך. יכול להיות שמחית זה גם הכלי שאיתו מועכים. אין לי מושג אבל ככה זה נראה. לגבי התרגיל בפרק 6 שאלה 25: נסמן בx את מספר הפסים הלבנים ובx+1 את השחורים כי נתון שהמס' שלהם גדול ב1 מהלבנים. בסך הכל יש 2x+1 שזה כל המעבר . נתון ש40 אחוז מהמער הם לבנים אז: 40\100* (2x+1) = ללבנים=x פותרים את המשוואה ומקבלים x=2. התשובה הנכונה 2- 2.

למעלה