תשובות בכלכלת ישראל

abalaba2

New member
תשובות בכלכלת ישראל

ממה שאני זוכר, אני גם לא בטוח בכולם מוזמנים להוסיף את החסר. 1. משבר הבנקים- בגלל פיחות 2. הדפסה- גידול הכסף בציבור- נראה לי של ארליך. 3. ההאטה בפריון ב73-85 זה משבר האנרגיה כי המשק מסתגל וגם האינפלציה. ת'כלס שאלה מכשילה. 4. ב77 היה פיחות נומינלי (ולא ריאלי) של 47%- שוב שאלה מכשילה... 5. פרו מחזורית 6. חוק ההסדרים ב85 7. המדיניות ב85- לא סגור על התשובה 8. פישר- לי נראה מבלי להתחשב באבטלה, יכול להיות טעות. ארליך. 9. סטר ופלוג- לא ברור- ארליך 10. תכ'לס, מבחן קשה, בתור אדם שעשה מועד א' חולה והגיע רק לשפר, זה היה פשוט מוגזם! נראה לי שאני הולך לכתוב לו בנושא כי סה"כ זה מבחן אחרון בכלכלה של רובנו בתואר ואין לי כח לגשת למבחן סמס' הבא ןעןד לשלם על הקורס כי כבר ניצלתי 2 מועדים.

shaharg3

New member
אבלבה עשית טעות של טירון

עוד לא למדת שבבר אילן אסור לגשת למבחן כדי לשפר ציון(בעיקר לא במבחנים בכלכלה)

gilat85

New member
...

בשאלה 3 זה לא גם בגלל המשבר וגם בגלל האינפלציה??? שאלה קשה... בשאלה 4- לא עניתי כמוך, מה הקטע הם באמת מצפים שאני אזכור מה האחוזים של הפיחות? מה הייתה התשובה עם הסיוע חוץ בשנות ה-50? מה הייתה התשובה בשאלה של ההצדקה לתוספת יוקר? מה הייתה התשובה בשאלה עם הקריסה של המדיניות של הקו האופקי? מה הייתה התשובה בשאלה עם האשראי המכוון? מבחן קשה. אפשר אפילו לומר שהיה יותר קשה מכל השאלות שהופיעו במועדים שראיתי בכלכלת ישראל וגם הניסוח היה מאוד לא ברור.

netabi

New member
השאלות שהיו:

1. שאלה על הפריון 2. שאלה על התמ"ג בשנת 74-85 לעומת שנים קודמות ולעומת שנים שאחרי תכנית הייצוב 3. מדיניות פיסקאלית בישראל- פרו-מחזורית וכו' 4. שאלה על יעד אינפלציה נדמה לי 5. שאלה מדוע קרסה הרצועה האופקית 6. שאלה על המדיניות שננקטה ב-77 (ליברליזציה חלקית/מלאה וכו'..) 7. הסיוע על הסיוע שהתקבל בשנות ה-50 (צריכה פרטית/ציבורית וכו') לא זוכרת עוד

abalaba2

New member
...

סיוע חוץ הלך בעיקר לציבורי תוספת היוקר- לפי דעתי אמור לכסות עליית מחירים מה היו 2 השאלות האחרות? היה גם : פיחות זוחל- 2% לחודש 75-77

gilat85

New member
בקשר לתוספת יוקר

זה היה התשובה עם ה"פיצוי יתר" ? (בבקשה אל תבאס אותי...)

gilat85

New member
בע"מ מאוד

1. בשאלה על הפריון- סימנתי את התשובה שזה בגלל המשבר אנרגיה והאינפלציה (אבל לפי אב"י אני מבינה שטעיתי). 2. סימנתי את התשובה שאומרת שהקצב היה הרבה יותר מהיר אבל קצת יותר נמוך מהתקופה של 48-73. 3. פרו מחזורית 4. יעד אינפלציה זה התשובה עם שנת 85. 5. כי היה צורך לתאם אותה כל חודש...??? (שאלה ק-ש-ה!) 6. סימנתי את התשובה עם הליברליזציה החלקית 7. רוב סיוע חוץ הלך לסקטור הציבורי.

netabi

New member
לגבי הרצועה האופקית-

גם אני טעיתי שם.. רשמתי משהו עם תיסוף אם אני לא טועה.. מה שכן- לפי המחברת הוא דיבר על ספקולנטים.. הייתה גם תשובה כזו. היה מבחן קשה ביותר ולא הוגן בכלל!!!!!

gilat85

New member
בשאלות מרצה הוא בכלל לא שאל על המאמרים

מה הקטע?! שאר התשובות ענית כמוני או שיש לי עוד טעויות?

netabi

New member
לגבי השאלה עם הפריון:

אני לא בטוחה בכלל אבל עניתי משהו עם משבר האנרגיה שגרם לשינוי בכל העולם... בשאלה עם התמ"ג- רשמתי שהייתה עלייה אבל לא כמו זו של 67-73

gilat85

New member
לגבי הפריון

נראה לי שעניתי כמוך, אני פשוט לא זוכרת את הניסוח של התשובה. היו שתי תשובות מאוד דומות ומסיחות- באחת היה כתוב שהייתה עליה מהירה בקצת, ובתשובה השניה היה כתוב שהייתה מהירה בהרבה אבל פחות מהתקופה הנוספת (לא זוכרת כבר את השנים).

netabi

New member
השאלה עם הפריון:

4 התשובות היו: 1. משבר האנרגיה גרם לשינוי בכל העולם. (היה כתוב משהו עם טכנולוגי) 2. האינפלציה היא שגרמה לשינוי בפריון. 3. שילוב ביניהן הוא שגרם. 4. לא זוכרת.. סימנתי את 1 לגבי השאלה עם התמ"ג: התלבטתי בין 2 התשובות ששתיהן התחילו כך: בשנים 67-73 הייתה עלייה בתמ"ג, בשנים 74-85 הייתה ירידה בתמ"ג. השוני בין 2 התשובות: בשנים 85-90: הייתה עלייה גדולה בהרבה מזו שבין 74-84 אך קטנה בקצת מזו שבשנים 67-73 (מה שסימנתי) הייתה עלייה גדולה בהרבה מזו שבין 74-84 אך קטנה בהרבה מזו שבשנים 67-73

netabi

New member
השוני בין התשובות (בשאלה עם התמ"ג):

היה כתוב שהתמ"ג בשנים 85-89 היה גדול במקצת מזו שבין 73-84. זה מה שסימנתי.

gilat85

New member
נראה לי שסימנתי כמוך

אבל את טועה בשחזור, היה הבדל בדקויות של הניסוח. השוני בין התשובות: ב-1 היה כתוב שהייתה עליה מהירה בהרבה לעומת 2 שאמרה שהייתה עליה גדולה בקצת, ובקשר לקטנה מהשנים 67-73- הייתה את התוספת הזו (לדעתי) רק בסעיף של 1 (כלומר בתשובה עם העליה המהירה).

gilat85

New member
לא הבנתי

אז מה התשובה הנכונה? גם אינפלציה וגם משבר האנרגיה? או רק משבר האנרגיה?

למעלה