הערות
א. הרוסים לא חזרו בהם. ב. זהות המבַצעים בבסלן דווקא, אינה עקרונית. אז הם משתתפים במקומות אחרים. ולא סתם משתתפים, אלא מארגנים, מנהלים, מממנים ומחמשים. מנהלים מחו"ל. ולכך יש עדויות אינספור. ג. הקשרים אינם מקריים, או "לוגיסטיים כלשהם". זו מכונה משומנת היטב, עם מימון אדיר, ומשאבי אנוש בלתי נדלים. מכונה זו היתה (ובמידה מסויימת עדיין הנה) בת-ברית של האימפריאליזם המערבי - כנגד התנועות לשחרור לאומי, וכנגד הגוש הסובייטי לשעבר. ד. לכן, זה לא "קבוצות", אלא נחשול עכור אחד. גם אם הוא מבוזר במידה זו או אחרת, וגם אם אגפיו השונים נהנים מאוטונומיה מסויימת. ה. אני קורה לגוף ולקבוצות הללו "איסלמיים" במרכאות כפולות. אני מתנגד להגדרתם כ"איסלמיים" ללא מרכאות. אף אחד לא נתן להם יפוי כח לייצג את האיסלם. הם "איסלמיים" בדיוק באותה מידה כמו שהצלבנים בזמנו היו "נוצריים" או כמו שמתנחבלינו הם "יהודיים". כל הטרוריסטים האלה אך מנפנפים בדגל הדת. הווהאביסטים הפולשים לרוסיה אינם מומחים גדולים בדת האיסלם. הם יותר מומחים בהכנת חומרי נפץ. הם מחדירים את הזרם הווהאביסטי הפרימיטיבי, הפשטני של "האיסלם הטהור". יותר מזה! הם מהווים חלק ממזימת האקספנסיה של המערב נגד רוסיה! כאילו במקרה צצות בכל רחבי רוסיה הנוצרית כנסיות בפטיסטיות וקתוליות, למורת רוחה של הכנסיה הרוסית האורטודוקסית המסורתית, ובו זמנית הוואביזם צץ בכל רחבי רוסיה המוסלמית, ואילו על הקהילה היהודית ברוסיה... משתלט ארגון חב"ד הבינלאומי! כאילו כולם יחד חברו במקרה. בתור אדם חילוני, אינני מאמין בניסים. בעניין עירק, כאמור, אין לי נתונים מלאים על מה שקורה שם, על כל הכחות והגורמים המעורבים. אולי אתה צודק, אולי לא. אינני יודע את המספרים המדוייקים של הקורבנות שם מכל צד. אינני יודע אם המספרים מהווים תמיד גורם אבסולוטי. דוגמה. לקראת סוף מלחמת העולם השנייה, באירופה לפחות, בנות הברית היו יכולות להיעצר בגבולות גרמניה; במקרה זה מספר הקורבנות היה הרבה יותר קטן. אבל אין זה אומר שההחלטה לכבוש את גרמניה עד הסוף לא היתה מוצדקת. כלומר, לא תמיד המספרים קובעים.