תשובה לחסרי אמונה

MIKI HAKORE

New member
תשובה לחסרי אמונה

זה קטע המסביר מהו הצד האחר. ומדוע המדע ההגיוני לא מגיע אליו. אשמח לקבל ביקורת וההערות. "שוב אינך יודע אם זה קרה או לא קרה? שוב אתה מחפש הוכחות הגיוניות ושיכליות, למעשים שהשכל לא יסכים איתם? כשאתה חולם חלום בלהות ומתעורר בבוקר מזיע כולך ורועד מפחד. ליבך עדיין דופק באון ובזיכרונך החלום. עם הרגעך חשוב, מה חווית. החויה נרשמה בזיכרונך כאמיתית וברור מכך, שלא משנה אם שיכלך אומר לך, שטויות זה רק חלום. פעימות ליבך וזעתך מספרות לך את האמת. גופך הרועד והמבוהל מספר לך את האמת. רק שיכלך מרגיע אותך ומרדים את תשומת ליבך, כאומר לך זה רק חלום, עבור על כך לסדר היום. כולם נוהגים כך, נכון?" חבריו הנהנו בראשיהם בהסכמה. ראיתי כי הם מתכוונים לכך ברצינות. העברתי את מבטי השואלים מאחד לשני בתחינה נירגשת. "החלום הוא אמיתי?" שאלתי בתדהמה. חשבתי בליבי, אם הם יגידו שכן, אני אחשוב שהם מטורפים לגמרי. "אני יודע שהחלום הוא מסר מהאלים. אמרתי. אני יודע הרבה על החלומות. אני פותר חלומות לחברי ואני מבין את המשמעות שלהם. אבל להגיד שזה אמיתי. זה נישמע לי טירוף לגמרי". "בסדר. אמר ניכהלי. אתה המבין הגדול, הסבר לנו מהו חלום?" "חלום הוא בבואת הנפש. השבתי. חלום הוא מסר ממני אלי. מסר מהאלים לבני אדם. התמודדות עם קשינו במציאות, ניפתרים בעת חלימה. חלום הוא סוג של ריפוי עצמי וטיפול נפשי". "אתה צודק". ענה ריפתאי. גדאכח וניכהלי נענעו בראשיהם בהסכמה. חשתי רווחה, ולקחתי נשימה עמוקה. "אבל זה לא עונה על שאלותיך. המשיך ריפתאי. אלא אם כן, תסכים להקשיב בלי כל מורא וחשש. אתה צריך להיות פתוח לתובנות נוספות. לדוגמה: מה זה אמיתי ומה זה לא אמיתי?" רציתי לענות, אך גדאכח סימן לי באצבעו על שפתיו להקשיב בשקט. "הזמן פועל כל הזמן. כל פעולה או רצון לפעולה, חייבת להיות מוגדרת כתוכנית לעשות משהו, במסגרת הזמן. זוהי תוכנית לעתיד. נכון?" "כן". הסכמתי איתו. "כל מעשיך שנעשו, הם נעשו בעבר ורשומים בזיכרונך כעבר. נכון?" "כן". הסכמתי שנית ואיני מבין למה הוא חותר. "אם כך, העבר הוא כל זכרונותיך". הוא שתק, נותן לי לעכל זאת. "העתיד הוא רק תוכניות שעוד לא הוצאת אותם לפועל". המשיך ריפטאי. זה נכון. חשבתי בליבי. אבל איך זה קשור לחלום? כל פעולה שלי, אפילו קריצת עין, נעשית כתוכנית פעולה וביצוע פעולה. "מה קורה, שאלתי. כשאני הולך או יושב בהווה?" "אתה חייב לחלק את פעולותיך אחת לאחת. ענה ריפטאי. כל צעד מקרב אותך למטרתך. אך לכל צעד יש תוכנית פעולה ואחריה באה הפעולה. בכל רגע, אתה יכול לשנות כיוון ולשנות את תוכניותך". חשבתי מעט ועניתי. "נכון. אך מה זה קשור?" "סבלנות. אמר גדאכח, האזר בסבלנות והכל יתבהר לך". "ובכן. המשיך רפטאי. ברור לך מה הוא העבר? העבר, הוא כל זיכרונותיך. העתיד, הוא רק תוכניות לפעולה. נכון?" הוא לא חיכה לתשובה והמשיך. "אם כך היכן ההווה?" שלושתם דממו. השתיקה היתה כבדה. הרהרתי ארוכות ולבסוף אמרתי. "אין הווה, ההווה הוא כהרף עין או מהר מיכך". שלושתם מחאו לי כפיים והקפיצו אותי ממקומי. "מה קרה?" שאלתי. "ענית נכון". אמרו לי בשמחה. "ובכן שים לב". אמר ריפטאי. "העבר הוא רק זיכרון, העתיד הוא תוכנית בלבד, וההווה אין". "נכון". אישרתי כשאני מניד ראשי בהסכמה. "אם כך מה ההבדל, בין זיכרון של חלום, לבין זיכרון של מציאות?" שאל ריפטאי בחיוך ניצחון. "בהתעוררות בבוקר. המשיך. בהחלטה שזה כלום ולא אמיתי. למרות שכל גופך טוען כלפיך אחרת. אתה נע במציאות עם גופך הפיזי, ואילו בחלום אתה נע עם הגוף החולם שלך. השפעותיו של הגוף החולם, על גופך הפיזי. שוות להשפעות הגוף הפיזי, על גופך החולם. שני הגופים, הם אתה מלדתך והם פועלים בשני מישורים שונים לחלוטין. מימד החלימה הינו מימד הנצח, מימד ההשראה והיצירה. "איזו יצירה אני יוצר בחלימה?" שאלתי בתמיהה. ריפטאי מתח את זרועותיו לצדדים והתמתח. "בואו נלך לטייל". היציע גדאכח. "חכה. אמרתי. תן לו לענות לי על השאלה". "אל תידאג. ענה ריפטאי. נוכל לדבר גם בדרך". יצאנו מהמיקדש לכיוון היער הקטן. ניכהלי שאל אותי לפתע. "כמה נשמות יש בעולם? "אני לא יודע. עניתי. יש כניראה הרבה מאוד נשמות. או יש מקור ממנו כל הזמן נוצרות נשמות". ניכהלי חייך ושאל. "מה דעתך על כך, שיש רק נשמה אחת והיא אתה". "ומה איתך? לך אין נשמה". עניתי בהתרסה. הייתי בטוח שהוא לא רציני. "אני זה אתה". ענה ניכהלי. "אתה יצרת אותי. אני ניצוץ מנישמתך.

לימור י

New member
מאיפה הקטע הזה

הוא נראה לי מוכר, אבל אני לא ממש מצליחה לשים את האצבע.

MIKI HAKORE

New member
תשובה ללימור

הוא שלי ורק שלי.

לימור י

New member
אם כך כנראה שסגנון הכתיבה הזכיר לי

משהוא, אני עדיין לא מצליחה להזכר מה.

MIKI HAKORE

New member
תשובה נוספת

השיחה היא בין נער הנמצא במסע רוחני, לחיפוש האמת הנצחית. עם המורים הרוחניים שלו, המדריכים הרוחניים.

Rounin

New member
אם אתה כתבת את זה

אז אתה חייב להיות ****** מושלם, או בור ועם הארץ מוחלט ! את כתבת את הקטע בהתאם לאמונה שלך, ללא אוביקטיביות לצדדים האחרים. יש אנשים אם אמונות שונות משלך, בגלל שהם עובדים קשה ולבסוף מוצאים את הסיבות לכך. את מסביר את החלום כמסר מהאל, אבל איך תוכיך לי שהוא קיים, הרי המדע שאת יצאת נגדו כבר שלל אותך עוד מלפני שנולדת. את כותב לפי השקפת העולם הצרה שלך גרידא, צא ותלמד .

Rounin

New member
כן

הראי לחצתי תגובה, מתחת להודעה שלך. רוצה לדבר על זה ? יש icq

shataltal

New member
צא ולמד,

אמר התלמיד למורו, לא מבין שהוא התלמיד ורב הידע שעליו לרכוש והחוכמה שעליו לגלות לפני שיוכל להעיר למורו ולדון עימו בחוכמתו הוא. הקטע מקסים (אני יודע שהמילה הזו שחוקה לחלוטין וממש אידיוטית, אבל אני פשוט לא מוצא מילה טובה יותר) והייתי אף ממליץ לשים אותו במאמרים (לסטט?) מאחר והוא משקף בשפה קלה מערכת אמונות שקראולי, לדוגמא, ביסס עליה לא מעט. שמחתי למצוא קצת מעבר לשטויות הרגילות של סופרי הניו-אייג' (למרות שהוא נכתב בצורה זו, וחבל).

MIKI HAKORE

New member
תגובה לרונין

הקטע הקטן הזה הוא חלק מספר שלם. הוא לא משקף אמונה כל שהיא. הוא משקף מספר דעות והגיגים. המטרה של הקטע היתה לענות על שאלה שנישאלה בפורום על נושא חלומות ומקורם. קטונתי מלדעת הכל. כבוד גדול אני רוחש לאמונות שונות של אנשים שונים. אין זה מתפקידי להוכיח את קיומו של האל. קיומו תלוי באמונתם של בני האדם. אין לי ICQ צר לי.

Nizzan Cohen

New member
יפה

אוכל להישתמש בזה ? ואם כן - האם תועיל לתת לי את שימך כדי להצמיד לסיפור
ואולי אף שם לסיפור עצמו. מעניין מאוד. חלקים מזה חשבתי עליהם בעצמי (החלק האחרון לדוגמה, שהעולם הוא כל מה שאני רואה - לפחות מבחינתי. לכן אני הנפש היחידה [תיאורטי, לא משו שנועד ליפגוע באחרים
])

MIKI HAKORE

New member
עוד קטע על הצד האחר.

הקטע הוא המשך, המסביר את הצד האחר. "מהו הצד האחר, שכולם כאן מדברים עליו?" שאלתי כשאני מביט ביסכה בסקרנות. היא הרכינה את ראשה ושערותיה כיסו את פניה, כאילו היא מסתתרת. היא ענתה בקול שקט וצייצני. "הצד האחר שלך, זה כמו עולם החלומות. הצד האחר שלי, זה כמו עולם המציאות". היא הניפה את ראשה אל על, בזרקה את שערותיה לאחור. כשראתה את חוסר ההבנה בעיני. המשיכה. "זה כאילו שאתה שני אנשים, העובדים עם ראש אחד. כשהראשון הולך לישון, השני מתעורר. כשהשני הולך לישון הראשון מתעורר. אתה כל בוקר מתעורר, לעולם המציאות היומיומית שלך ושוכח את האני השני. להיות בצד האחר בשבילך, זה להתעורר שם, בחלימה. "איך אפשר להתעורר בחלימה?" שאלתי בחוסר הבנה. "אם אני אתעורר, אני כבר לא חולם". "זה לא להתעורר משנתך". אמרה לי וצחקה. "זה להתעורר בתוך שנתך". היא המשיכה לצחוק ורגליה היטלטלו קדימה ואחורה בצורה נמרצת. "את חושבת שזה ברור?" "לא". ענתה והיא עדיין מצחקקת. "למה את צוחקת?" שאלתי בחיוך על שפתי. "אתה כזה גדול, ולא מבין כלום". ענתה, "ליפעמים כשאתה ער, אתה חולם בהקיץ?" "כן". עניתי. "אתה רואה". אמרה וצחוקה התגלגל. "כך אתה מתעורר במציאות לחלימה. כשמישהו מפריע לך באמצע. מה קורה לך?" "אני מתעורר". עניתי. "נכון, אתה מתעורר למציאות, למרות שלא ישנת כלל. כך אתה צריך להתעורר לחלימה. "חלום בהקיץ זה להתעורר לצד האחר?" שאלתי בהבנה. "כן". ענתה לי בביישנות. "זה לא מציאותי". אמרתי לה. היא חייכה אלי במתיקות וענתה. "נכון". "מה נכון?" שאלתי חדות. "הצד האחר לא מציאותי". ענתה בביטחון. "מדוע את מכונה בפי כל החולמת?" "כי אני נמצאת מרבית הזמן, בצד האחר". "בחלום?" שאלתי. "בשבילך זה חלום. בשבילי זאת המציאות. המציאות שלך היא חלומותי". "זאת אומרת שעכשיו את חולמת?" "גם וגם". ענתה וצחקה. "מורתי אמרה לי להתיחס אליך בכבוד". גילתה לי כשהיא מתאפקת לא לצחוק ומכסה את פיה בידה. אבל איך אפשר? אתה לא מבין כלום". צחוקה השתחרר והתגלגל בחופשיות. היא קפצה על רגליה והחלה לקפץ מסביבי. "אתה אפילו לא שואל את השאלות הנכונות. אתה חושב משהו אחד ושואל משהו אחר". המשיכה יסכה לצחקק ולהסתולל סביבי. "שבי בנחת, הרגעי". ביקשתי ממנה. לפתע מחשבה חלפה לה בראשי. מדוע היא אמרה זאת? "תשאל, תשאל. מדוע אני אמרתי זאת?" צחקה לי יסכה בפנים. הבטתי בה המום. "את קוראת מחשבות?" היא עמדה לפתע מולי מביטה בי ברצינות. ואני הבנתי שהתשובה חיובית. "את קוראת ומשגרת מחשבות". אמרתי בהבנה. היא החליקה את שימלתה, ישבה בצייתנות לידי ואמרה. "הצד האחר הוא שונה מאוד". היא עונה על שאלה, שעוד לא שאלתי. חלפה המחשבה בראשי. אני רק חושב מה לשאול. איך את יודעת מה אני אחשוב?" התפרצתי לתוך דבריה ביאוש. "המחשבה היא מהירה. ניסוח או סידור המחשבה למילים, הוא איטי". "מה התכוונתי לשאול?" שאלתי אותה בזעם ובחוסר אונים, על כך שהיא אינה נותנת לי לדבר. היא ענתה בקולה הצייצני. "איך אני חולמת עכשיו? איך אני חולמת בלילה? אם אני חולמת תמיד אז מתי אני ערה? ואם השאלה הזאת לא מסובכת לילדה בת שבע?" שוב היא בלבלה אותי הזאטוטה הזאת. "אתה מקשיב?" שאלה. כשהיא מרכינה את ראשה אלי ושערותיה הארוכות ליחכו את הקרקע. היא מתעלמת מבליל מחשבותי. הרהרתי ושידרתי אליה תשובה חיובית במחשבותי. היא המשיכה לדבר. "ניסיתי להעביר לך זאת במחשבה ואתה לא קולט. אתה עדיין לא מחובר. שני האני שלך לא מאוחדים. האני האחר שלך מבין אותי. האני השיכלי שלך מסרב לקבל ולהבין. הוא עדיין זקוק למילים, כדי להבין. הוא מתעלם מהידיעה. אני חלשה מאוד במילים. אני לא יודעת אם אוכל להסביר זאת. ובכן, כשאני רוצה מאוד. אני עוברת לצד האחר שלי, הכוונה לצד שלך, לעולם המציאות. אני לא אוהבת את זה. אני מעדיפה את הצד האחר, כי הוא יותר אמיתי מהצד שלך. שם אין מחלות, אין שקרים, אין רכוש, ואין עיוותים. כל הליכלוך שבעולמך המציאותי, אינו קיים שם. הכל אצלינו מהיר יותר, אין מילים שמבלבלות ומטעות. יש הבנה, יש ידיעה, אין רחוק ואין קרוב. הכל כאן ועכשיו. אין אתמול ומחר, יש הויה ניצחית. כל הניסים שלכם, הם שיגרה אצלנו. אין אצלנו אסור ומותר, אין לנו טוב ואין לנו רע. יש את עוצמת החוויה הנילמדת. אני רואה שקשה לך להבין, שאני ערה תמיד. אני מתעוררת לחלימה ומביאה את החלימה למציאות. אני פשוט מאוחדת. אינני שתיים, אני אחת. הקשב". אמרה לי לפתע ושתקה. הבטתי בה בתמיהה, וחשבתי מדוע היא לא מדברת? לפתע חשתי בליבי תחושה של התעלות והתרוממות רוח. חשתי אהבה רבה כלפיה. עיני מלאו דמעות. הושטתי אליה את ידיי וחיבקתיה אלי באהבה. "עכשיו אתה מבין?" שאלה. "מה עשית?" שאלתי כשאני גורף את חוטמי ומנגב את עיניי. "הלכתי אחורה בזמן, לעתיד. ומצאתי רגע של אהבה בנינו. התחברתי אליו והעברתי אותו אליך. אמרה כשהיא בוכה וצוחקת בעת ובעונה אחת".

Nizzan Cohen

New member
מבולבל.

לא ברור. בעוד הריאשון העלה תאוריה יפה וקלה להבנה - הדמות המדריכה של השנמי מבלבלת, לא נותנת להבין עד הסוף. בקיצור - לא הבנתי.

MIKI HAKORE

New member
למבולבל...

קרא את הקטע בעיון. שים לב לפסיקים ולנקודות. הילדה החולמת היא הנביאה. אין אצלה עבר ועתיד. יש אצלה כאן ועכשיו. הזמן והמרחב לא משחקים אצלה תפקיד (כמו בחלומותיך, אין בהם זמן ומרחב). היא מנסה לשנות את התפישות המרחביות שלו. כמו כן את ציר הזמן שהוא מאמין בקיומו. הזמן והמרחב קשורים להגיון ולחשיבה שלנו. אם יהיו שאלות אענה עליהן ביום שני אני יוצא לחופש.

למעלה