תשובה כן לא בקלפים.

תשובה כן לא בקלפים.

איזה קלפים מסמלים כן, חיובי איזה קלפים מסמלים לא, שלילי ואיזה קלפים מסמלים אולי, אפשרי, נטרליים? אפשר להתחיל בארקנה הבכירה.

matal girl

New member
מיקי../images/Emo13.gifהיו לנו דיונים בנושא במשך

השנים כאן בפורום והיה קישור שאסנת העלתה בזמנו בכל מקרה בכל ספ טארוט למתחילים תוכל למצוא טבלה בנושא בספרו של ארק אייל- מסע לתוך חייך.. אורלי

השאלה אם את מסכימה

עם מה שכתוב בספרים? האם יש לך איזה דיעה שונה ולמה? לדוגמה: כוהנת גורל עולם מרכבה

matal girl

New member
בדיונים על הקלפים ומשמעותם- זה נחמד

ויפה. השאלה היא- מה מטרתך? מה אתה מקווה ללמוד מכך, אם בכלל? דיון לשם מה? לשם הדיון או המהות המשתמעת מכך? חומר למחשבה..
אורלי

יש לי קונפליקט עם עצמי

ויש קלפים שאני חושב שהם שווים דיון. דוגמה לעייל. או בנוסף נזיר, תלוי, ירח, מוות.

batgalim

New member
מיקי

שאלות של כן ולא - תלוי מה השאלה... האם להתפטר ממקום העבודה שלא מקדם אותי? התלוי - כן, תוותרי על מקום זה למען מקום עבודה אחר וטוב יותר. האם כדאי לי להשאר עם החבר הנוכחי - התלוי - לא, בהשארותך איתו, את מתפשרת ומוותרת על עצמיותך, על שפיותך, על יכולתך להיות בקשר טוב יותר... כמובן שישנם קלפים שליליים במהותם - הירח, המוות, המגדל, אבל צריך תמיד להתייחס לשאלה ולמה שעומד מאחריה.

היי בת גלים

או קי זה בדיוק מה שהתכוונתי. אז יש קלפים של תלוי בפריסה, כמו הקורבן (תלוי) חחחחח ויש החלטיים. אני חושב שלא יזיק לנו חזרה על החומר וגם אולי נגלה פנים חדשות המגלות עניין. נהיינו פורום של ותיקים. לי חסר הרענון של חדשים המתעניינים. כדי לא למשוך את העניין מעבר למה שצריך כן חיובי - שוטה, קוסם, קיסר, כוהן, צדק, שמש, קיסרית, עצמה, שטן, תחיה, כוכב, עולם, לא שלילי - נזיר, מגדל, כוהנת, ירח, מוות, הבעיה שלי מתחילה עכשיו. שאלה תלוי, מיזוג, מרכבה, גורל, אוהבים, נזיר, שטן,

צ ל י ל 8

New member
לדעתי,

תלוי = תלוי בשאלה
אני חושבת שזו תשובה של כן או לא... תלוי.. ממש כשמו. מיזוג = קלף חיובי מרכבה = קלף חיובי גורל = כמו התלוי אוהבים = כמו התלוי נזיר = תשובה שלילית שטן = תשובה שלילית

היי צליל../images/Emo24.gif

תלוי = תלוי בשאלה אני חושבת שזו תשובה של כן או לא... תלוי.. ממש כשמו. חחחחחחחחח כן אני מסכים איתך לגבי התלוי. מיזוג = קלף חיובי. - הקלף בעיני חיובי מאוד, אך שני הגביעים בו והמיזוג בניהם מסמל לי פשרה כלשהי, מצד שני אני לא הייתי אומר עליו אף פעם לא/שלילי. גם הדרך אל השמש היא ארוכה לכן גם אם זה כן זה לא מידי. מרכבה = קלף חיובי - בעיקרון נכון לדעתי, אך אם היה בחשיבה 7 גביעים בהרגשה כוהנת, ובעתיד מרכבה הייתי אומר כי בגלל חוסר ריכוז הוא לא יצליח. זה קלף מטעה מאוד ובין הקשים לקריאה. גורל = כמו התלוי - מסכים איתך. אוהבים = כמו התלוי - למה? נזיר = תשובה שלילית. האם כדאי לי ללמוד קבלה? קריאת קלפים? מיסטיקה? ממש מבלבל, אני בטוח שתתני תשובה חיובית. שטן = תשובה שלילית. למה? האם אצליח לשכב עם שושנה? לסדר את הבוס שלי? להעתיק בבחינה? צליל בבקשה ממך תשכנעי אותי
אוהב אותך מיקי

צ ל י ל 8

New member
נודניק ../images/Emo24.gif

מיזוג = קלף חיובי. - הקלף בעיני חיובי מאוד, אך שני הגביעים בו והמיזוג בניהם מסמל לי פשרה כלשהי, מצד שני אני לא הייתי אומר עליו אף פעם לא/שלילי. גם הדרך אל השמש היא ארוכה לכן גם אם זה כן זה לא מידי. הכן, אולי יש כאן פשרה מסויימת, אבל אני חושבת שהיא באה לכיוון חיובי. המיזוג בא להראות את היכול של שילוב דברים, רע וטוב, חיובי ושלילי, ולכן הוא חיובי בעיניי. מרכבה = קלף חיובי - בעיקרון נכון לדעתי, אך אם היה בחשיבה 7 גביעים בהרגשה כוהנת, ובעתיד מרכבה הייתי אומר כי בגלל חוסר ריכוז הוא לא יצליח. זה קלף מטעה מאוד ובין הקשים לקריאה. המרכבה באצת בעייתי. לפעמים אני מתקשה לדעת אם היא באה בתור אחת שתוקעת או אחת שנותנת את הדרך להצלחה. אוהבים = כמו התלוי - למה? למה? כי יש את הכן והלא והשחור והלבן והאולי.. קלף של לבטים, של חיכווך הדעת.. מי? איפה? אולי בשאלות רומנטיות התשובה יכולה להיות חיובית בגלל שמו, אבל קשה להגדיר אותו בתור כן או לא. אני חושבת שלקלף האוהבים צריך קלך חילוץ או קלף אחר שיכול להסביר לאיזה כיוון הולך ה"אולי". נזיר = תשובה שלילית. האם כדאי לי ללמוד קבלה? קריאת קלפים? מיסטיקה? ממש מבלבל, אני בטוח שתתני תשובה חיובית. אני אענה בסוףביחד עם השטן שטן = תשובה שלילית. למה? האם אצליח לשכב עם שושנה? לסדר את הבוס שלי? להעתיק בבחינה? צליל בבקשה ממך תשכנעי אותי אוהב אותך מיקי (אוהבת בחזרה
) אז לגבי הנזיר, השטן ובכלל, כל הקלפים כולם - הכל תלוי במי שואל ומהי השאלה. גם השמש שהיא מבחינתי קלף הכי חיובי שיש (הקלף האהוב עליי), יכול להיות שתהיה איזו שאלה שאם ייצא הקלף הנ"ל, התשובה תהיה שלילית בכל זאת. קשה מאוד לדעתי להגדיר ולנסות למסגר את הקלפים כחיוביים ושליליים ואני לא ממש נוטה לשאול שאלת כן/לא ולהוציא קלף אחד. אני חושבת שצריך לפחות שניים. שוכנעת

בוקר צח לך צליל היקרה../images/Emo96.gif

ממש מרנין לקרא את תשובותיך על הבוקר. בשבילי זה לקום על רגל ימין עם חיוך על השפתיים. את חושבת נכון ונפלא, אתמול עשיתי עם תלמידותי סימולציות של שאלות כן/לא בקלפים, רק כדי להוכיח את דבריך הצודקים. אני חושב כמוך שאין כן/לא החלטי בקלף בודד, כמו שתוצאה שלילית בבדיקה רפואית אומרת כי אני בריא. חחחחחח אני נהנה יותר לתאר דמויות בקלפים, כגון: הכרתי מישהו חדש איך הוא? שוטה - נועז, חביב, בעל מעוף, הרפתקן, סקרן, תמים, אוהב חידושים, לא קפדן, רואה את הדברים מלמעלה, בעל רעיונות לא שגרתיים, אוהב בעלי חיים, מסתפק במועט, נדיב, לא אוהב בקורת, אמיץ, אמיתי. אוהבים - לא בטוח, ספקן, מתלבט, בעל קונפליקטים, קושי להחליט, יש לו תחושות ורגשות מטעים ומפריעים, נמצא בתקופה של שינוי והחלטות, מתוח, לא ברור, חוסר שקט נפשי, וכו',,,, אוהב אותך מיקי

רשף כשף

New member
תלוי מה השאלה../images/Emo4.gif

לטעמי האישי כל הקלפים מצויינים ומראים לנו על נקודות מפתח אליהן כדאי לתת את תשומת הלב, ולהשתפר על מנת להצליח בנושא השאלה. התשובה כמובן תלויה בשאלה, זה כל ה"טריק". בנוגע לשאלות של כן / לא אני מאוד מסוייגת... מהסיבה הפשוטה ששאלה כזו בעצם מורידה מערכה של התשובה. למשל- אם אדם שואל לגבי ראיון עבודה בו הוא מעוניין להצליח וקיבל בתשובה את הקיסר (שבתשובה של כן/לא הוא מצביע על "כן", לפי מה שכתבת). כאשר שאל "האם אתקבל לעבודה" הוא בעצם פיספס את העיצה שהקלפים נתנו לו: "עלייך להראות כישורים מנהיגותיים". או דוגמה אחרת- אם בחורה שאלה לגבי קשר רומנטי וקיבלה כתשובה את השמש (שבתשובה של כן/לא היא מצביעה על "כן" לפי מה שכתבת), היא פיספסה את המסר: "עלייך להתבגר על מנת שתוכלי לממש את הקשר". ודוגמה אחרונה- אם תלמיד שאל "האם אצליח בבחינה" וקיבל בתשובה את המוות (שלפי מה שכתבת בתשובה של כן/לא מצביע על "לא") הוא בעצם פיספס את המסר: "עלייך לשנות את דרך הלימוד".

batgalim

New member
הוצאת לי את המילים מהמקלדת...

לא אוהבת תשובות של כן ולא בקלפים. מעדיפה תמיד פריסות ממוקדות...

רשף ובת גלים בוקר טוב

נוווווו,,, זה מה שרציתי לשמוע ולהתדיין. דעות שונות ודרכי תשובה שונות. אהבתי לקרא את רשף בתשובת על שמש, "עליה להתבגר כדי לממש את הקשר". וואו, תשובה לא שגרתית, מעניין למה? אולי בגלל התינוק על הסוס? אני הייתי משיב אחרת למשל, עליה להתרכז ולהפנות את תשומת ליבה לבחור ולא לאחרים, כי היא עדיין סקרנית גם לעוד קשרים למרות שטוב לה איתו. זה בגלל הנוצה והדגל הגדול האדומים המשקיפים מעבר לחומה בסקרנות נעורים. עם התשובה על הקיסר אני תומך בכל לב. באהבה לכן מיקי

מצטרפת לשאלה... ו..

איזו פריסה מתאימה לשאילת השאלות כן ולא? פשוט שואלים שאלה ומוציאים קלף?

TaPanta

New member
זה כללי מדי לטעמי, בפשטות זה אומר:

1. כרגע יש משבר 2. כתוצאה משינוי והתגברות על המשבר 3. חייכם יתשתפרו. משבר זמני שיעבור ע"י שינוי אקטיבי.. אבל אפשר לומר גם 1.הבחורה הזו היא המשבר 2.עזוב אותה 3.ותבוא האהבה אני בטוח שאפשר להסתכל על זה בעוד דרכים שלא עולים לי לראש, מה שאני חושב על הטארות בזמן האחרון זה: כל מיני פרשנויות, למינהן הן רק כלי לפתח את הכלי שעובד באמת. האימטואיציה שלנו, בסופו של דבר היא מה שמדברת בפתיחה. אני יכול לפתוח קלף שיש בו עולם שלם כמו THE MOON ולדבר רק על המגדל בצד ימין לדוגמא. הקלפים רק כלי לא יותר

למעלה