תרמתי דם היום

תרמתי דם היום

מעבר לחויה המרנינה והמענגת (מתרים שחופר לי בזרוע כדי למצוא וריד)
כל מי שתרם דם אי פעם יודע שצריך למלא שאלון בו אתה נדרש להצהיר על טיוליך בארצות נגועות מלריה, במחלות שעוברות במשפחתך, בנגעים ששוכנים בגופך, וגם - אם קיימת יחסים הומוסקסואליים. אני לא יודע אם הצהרה כזאת פוסלת את התרומה, אבל היא בהחלט מקוממת. האם לא נכון יותר לשאול משהו בסגנון "האם קיימת יחסי מין לא-מוגנים?" בכל מקרה, אחרי התלבטות קצרה, סימנתי שלא. אבל עדיין יצאתי כעוס.

hatul

New member
השאלה אכן מקוממת...

אני מסכים איתך שמן הראוי לשאול "האם קיימת יחסי מין לא מוגנים" וזה ממש לא רלוונטי אם אתה אוהב בנים או בנות או שניהם. אני זוכר שבעיתון הזמן הוורוד היו דיונים בנושא, ובנתיים מצאתי תשובה באתר "לבריאות" אני מקווה שזה יכול לעזור מעט...

hatul

New member
ומצאתי אתר נוסף

שבו עולה סוגיה מקוממת יותר... ~~~~~~~~~~~~~~~~~ כיצד תבחן הפרת חבות הזהירות במקרה של בדיקת דם נגועה או במקרה של שימור רשלני של זרע או רישום פרטים לקוי? בית המשפט יידרש לרמתו של עובד מעבדה סביר בנסיבות העניין. בית המשפט יפנה לכל אותם חוקים וכללים שסקרנו לעיל בכתבה הראשונה בסדרה ויבחן בנסיבות העניין האם קוימו הכללים והנהלים, האם עובד המעבדה קיימם, האם יכול היה לקיימם, ואם לא קיימם מדוע לא קיימם. הכללים והנהלים מהווים את סטנדרט הפעולה עבור עובד המעבדה הסביר. מהי אם כן החובה המוטלת על עובדי המעבדה? חובתם היא לשמור על הכללים והנהלים ולהקפיד לנהל את המעבדות בהתאם לכללים הנ"ל- אשר מהווים התנהגות עובד מעבדה סביר. מתי החובה תופר? החובה תופר אם עובד המעבדה או הממונה עליו פעלו בניגוד להוראות. גרימת נזק? רבים הסיכויים שאם לא עובד המעבדה לדוגמא לא פעל בהתאם לכללים ולנהלים ייגרמו נזקים, אשר יביאו לתביעות משפטיות. קשר סיבתי? תמיד תשאל השאלה הבאה: גם אם הופרה החובה לנהל את המעבדה בהתאם לסטנדרטים מסוימים, האם הפרת החובה הובילה בהכרח לנזקו של התובע? לדוגמא- התובע תובע את בי"ח כמו גם את עובדי מעבדה בשל רשלנות בבדיקת מנות הדם. אבל, היה ויכוח כי התובע הינו הומוסקסואל, דהיינו בעל נטייה גבוהה לחלות במחלת האידס ייתכן ובימ"ש יגיע למסקנה כי התובע לקה באידס, אך רשלנות עובדי המעבדה לא גרמה לכך כי אם רשלנותו של התובע בעצמו שקיים יחסי מין ללא אמצעי הגנה. לחילופין לא יוכח קשר סיבתי בין רשלנות עובדי המעבדה לבין מחלתו של התובע. ~~~~~~~~~~ מתוך "בנק רקמות אנוש - היבטים משפטיים"

פשוט מרגיז ../images/Emo46.gif

הפסקה האחרונה הזאת. אני הייתי מצפה מאדם משכיל כמו עו"ד שיהיו לו אופקים קצת יותר רחבים, אבל מתברר שזה בכלל לא עובד ככה...

hatul

New member
לזה בדיוק התכוונתי ../images/Emo4.gif

ואגב, לא סתם נאמר ש-98 אחוז מעורכי הדין עושים שם רע לכל השאר...

InnerKid

New member
זו פשוט חוצפה לשמה ../images/Emo46.gif

כבר שמעתי על זה לא פעם שאחת השאלות בטופס של תרומת הדם היא השאלה לגבי קיום יחסי מין הומוסקסואלים. אני לא יודע אם זה פוסל את התרומה או לא, ואני גם לא יודע מה המניעים, המוצהרים לפחות, של מד"א בשאלה הזאת. לי, בכל מקרה, זה נראה כחוצפה ושערוריה לשמה. אני חושב שכיום יש אפילו יותר הטרוסקסואלים שחולים באיידס מאשר הומוסקסואלים, אם כבר מדברים על קבוצות סיכון וכו'. לדעתי, זה טופס שנכתב לפני 20 שנה ואך אחד לא טורח לעדכן אותו. מה שכמובן מצריך בירור (אולי אני מקווה שדעתי נכונה) וגם נסיון להביא לשינוי של הטופס הזה. נכון, לא בטוח שתשובה חיובית לשאלה כזאת תפסול את התרומה, אבל יש מאחוריה מסר שאומר בעצם, שזה מידע שחשוב לדעת על התורם, כי לאדם שקיים יחסי מין הומוסקסואלים יש סיכון גבוה יותר לשאת HIV.

גלעד יא

New member
מזעזע

אני חושב שכולנו זוכרים את מקרה תרומות הדם של האתיופים. בכל מקרה, דיון בנושא זה כבר עלה בפורום בעבר, וברגע שאפשר היה לחפש אחורה יותר מחודש (הדיון הועלה לפני יותר משנה), אני אעלה אותו. גם אני טענתי שאני אסמן לא ואתרום, אבל עצם המצאות השאלה בטופס פוגע בי. ההכללה (
) שעושים לקבוצות מיעוט (גייז, אתיופים) היא איומה ומראה על צרות אופקים וטמטום. האם האגודה מטפלת/טיפלה בנושא וניסתה להביא לשינויו? האם מרץ ניסו להביא לשינוי הטופס?

InnerKid

New member
מספר תהיות בעניין

האם יוכל לקרות איזה שינוי בנושא אם כל מי שהתנסה ביחסים הומוסקסואליים, ע"מ כן לתרום, יסמן "לא" במשבצת המתאימה ? האם זה נכון "לא" כדי לתרום או שעדיף לכתוב שכן ולוותר על התרומה? האם אכן סימון של "כן" במשבמת האמורה גוררת אי קבלת תרומה ע"י מד"א?

גלעד יא

New member
אלה שאלות אינדיבידואליות

אני חושב שכל אחד יענה על השאלות האלה על פי דעתי ויחסו האישי לנושא. אני יכול לסמן "לא" במשבצת של היחסים ההומוסקסואליים ולהציל חיים. אני לא חושב שיש מישהו שילתבט בבחירה אם היא תעמוד בפניו באותו רגע ותהייה דחופה. ביום רגיל אני אסמן "כן" במשבצת היחסים ההומוסקסואליים ושיעשו איתה מה שהם מוצאים לנכון. ביזבוז זמן? יכול להיות, אבל אני לא אסכים לשנות את מעשיי ורגשותיי בגלל טופס.

daniel365

New member
גם אני...

לפני כשבוע תרמתי דם וכשהגעתי לסעיף הזה חיכיתי 15 דק' לענות עליו. גם עניתי שלא. מאוד קומם אותי שאני "פסול" לתרמת דם. אבל עזבתי את זה לידי והמשכתי הלאה. אני משתדל לשמור על אווירה חיובית בימים אלו וזה לא היה המקום הנכון להשקיע בו את האנרגיה שלי. אבל בהחלט מקומם ומרגיז.

InnerKid

New member
רגע, מי אמר שאתה פסול?

עצם שאילת השאלה עדיין לא אומרת שמי שעונה "כן" על השאלה הזאת הוא "פסול תרומה". שאלה כמו זאת בהחלט מקוממת ואינה במקום, אבל עד שלא יתברר מה עומד מאחורי השאלה הזאת אי אפשר להסיק מסקנות. יש כאן מי שענה "כן" לשאלה הזאת בבואו לתרום דם ונתקל בסירוב ?

daniel365

New member
אז ככה...

למיטב זכרוני לפני שבוע כשתרמתי את המנה, בטופס היה מצוין שאם ענית על אחד הסעיפים ב"כן" אז אתה לא יכול לתרום דם. יכול להיות שאני תועה אבל זה מה שאני זוכר מהטופס.

לירונר

New member
תשמע, אולי הם לא נתקלים בסירוב

אבל לך תדע מה עושים עם תרומת הדם שלהם. גם לאתיופים נתנו לתרום ורק אחר כך השמידו את התרומות שלהם.

LeeCooper69

New member
כמה (הרבה) שאלות:../images/Emo11.gif

קודם כל אני ראיתי את זה כשאמא שלי ואבא שלי תרמו דם אצלינו במושב. ישר שאלתי שאלות. בסופו של דבר ההורים שלי החליטו שלא לתרום את הדם. ונראה לי שעוד כמה חברים שלהם. ההורים שלי לא מקבלים אותי- אבל הם ראו שנפגעתי מהשאלה הזו
אתם לא חושבים שצריך לעשות כאן שינוי (ולא פוליטי)
כאילו, זה ממש מעצבן. אם שני ההורים שלי לא תרמו דם בגלל זה, תחשבו שזה היה יכול להיות שתי תרומות דם נורא יעילות. במיוחד לאור העובדה שלשניהם יש סוג דם נדיר. זה מחדל של המדינה לפי דעתי. ואם כבר מדברים על שינוי. למה שלא נעשה אנחנו שינוי ביחד עם שאר פורומי הגאווה. ולא רק בתפוז. ברשת כולה. גם בעולם. אני מדבר על ממש מהפכה. בלגן גדול. משהו שיועיל לנו ככקהילה. למה אנחנו צריכים לשקר
ולמה אנחנו צריכים להיות מנודים
זה שינוי קטן, ולכאורה לא מהותי. אבל זה תרימת דם עכשיו. בהמשך גם יקבלו נישואים חד-מיניים ואימוץ. אני חושב שזה שווה מהפך. לא
אגב, אם אתה תורם דם, והוא לא מתקבל, מודיעים על זה

InnerKid

New member
אני איתך ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

מה אתה מציע לעשות? אגב, אתה כן מדבר כאן על שינוי פוליטי. ועוד איך פוליטי. פוליטיקה היא יחסים בין בני אדם בחברה מאורגנת. בבחינה זאת כל מאבק חברתי כזה לשינוי הוא פוליטי. אבל זה עניין של הגדרות ומושגים, זה פחות משנה לעצם הפעולה, לא?

LeeCooper69

New member
התכוונתי ל....

שינוי המפלגה. אמרתי "לא פוליטי" כדי להוציא את האסוציאציה של "שינוי". בכולופן, אני מציע התארגנות. משהו כמו הפגנה... מחאה.... הטרדת חברי כנסת... שידורים בטלויזיה המקומית (ויש לי קשרים בטלויזיה המקומית אצלינו בדרום). אפילו לבקש מהוועד למלחמה באיידס לעזור לנו

InnerKid

New member
אני חושב שבתור שלב ראשון כדאי

לבדוק את הדברים קודם כל במד"א. לבדוק מה ההשלכות של מילוי "כן" בטופס, לבדוק את משמעות השאלה, את האחריות שמד"א לוקחים או לא לוקחים על עצמם ואת הנכונות שלהם לעשות איזה שינוי. אח"כ, אם צריך, אפשר להתחיל "להילחם" בהם.

LeeCooper69

New member
אני מתחיל להתנדב שם עוד שבוע.

אני אודיע לכם מה נסגר. ואני גם מבטיח להדליף מידע מבפנים
מרגיש אלי כהן

למעלה