יש לך ענין רב שנים וספציפי בארץ ובשפה. זה לא המצב של השואל. אם בוחנים את האטרקציות התירותיות של יפן לעומת ארצות אחרות, הרי שחודש-חודש וחצי מספיקים לדעתי.
שאני דווקא כן מתעניין ביפן כבר הרבה זמן, אני הגעתי לנושא בכלל מכל הקטע של ההדפסים היפנים. אבל את הטיול של האחרי צבא שלי התחלתי לארגן רק עכשיו אחרי הרבה מחשבה האם לטוס להודו או דרום אמריקה שזאת אפשרות בגלל שכמה וכמה חברים שלי מתכננים את הטיולים שלהם עכשיו גם כן. אני ירכוש את הלונלי פלנט, ויתחיל לבנות מסלול אם אני יראה באמת שאני לא מספיק הרבה מקומות אני יעשה טיול של 3 חודשים ביפן בלי גיחות למקומות אחרים.
אני מסוגל לטייל 3 חודשים כמעט בכל ארץ, כל עוד היא גדולה מספיק. נראה לי שיפן בהחלט עונה על הקריטריון. הרי רק בטוקיו אפשר להעביר שבועיים בקלות בלי למצות את כל מה שיש שם (אם כמובן אוהבים את טוקיו - זה לא בראש של כל אחד). מצד שני - זה כמובן קשור לסוג המטייל. יש אנשים שנמאס להם מהטיול אחרי שבוע ויש כאלה שיכולים לטייל במשך כל החיים שלהם בלי שממס ימאס להם מזה (יצא לי לפגוש כמה כאלה במהלך הטיול שלי). אני לא בטוח שזה בהכרח קשור לאטרקציות - תרמילאי יכול למצוא אטרקציה בדברים שתייר מוגבל-בזמן לא יוכל. חצי (ובעצם אולי הרבה יותר) מהדברים שעשיתי בסין, בשלב שכבר הייתי תרמילאי מנוסה, לא היו כתובים בכלל בלונלי פלאנט. אלא "אטרקציות" שמצאתי לבד או פשוט סתם נתקלתי בהן בלי להתכוון. בכל מקרה, אם מחפשים רק טרקים - אולי אחרי חודש וחצי כבר ימאס מיפן. למרות שיש מקומות יפים מאוד לזה ביפן, זאת כנראה לא הארץ האידיאלית לטרקים. אבל אם משלבים עוד דברים, נראה לי שאפשר בקלות למצוא מה לעשות. במקרה הכי גרוע אפשר לסיים קודם ולעבור למדינה אחרת באיזור. אחד הדברים הכי כיפיים בטיול תרמילאים זה שלא מתכננים הכל מראש.
הבעיה במקרה של יפן היא אולי רק מה לעשות עם הפאס של הרכבת.
כמעט בכל מקום. ואני מסכימה איתך גם בענין השוטטות והירידה ממסלול ה-banana oancake. אבל לדעתי עדיף לשלב את יפן עם עוד ארץ שונה באופי - לחוות קצת עולם שלישי, או מי שרוצה טרק אז קצת הימליה וכו. לדעתי זה יותר נכון גם מבחינת חוויה וגם מבחינת תקציב.
אז רק דרום קוריאה!\סין\תאילנד, או שאת מעדיפה חוויה יותר אטומית אז דימונה,צפון קוריאה ואיראן ^^~~~ אבל הכל אבל העיקר לא הודו! (אני אישית לשם לא אטוס בחיים)
למסכנה שהטיולים שאני הכי נהנה בהם הם של שבוע בלבד. מעבר לזה אני מתחיל להתעייף. אני זוכר שבשנת 2000 עשיתי חודש - גרמניה-אוסטריה-שוויץ.. לקראת סוף הטיול היתי פשוט גמור וכל מה שרציתי זה לשכב במיטה בבית
עוד טיול של חודש עשיתי לנורבגיה כמה שהמדינה הזו מדהימה בסופו של דבר אתה מתחיל להתעייף