תרמילאים ביפן

kanabis34

New member
תרמילאים ביפן

שלום לכולם, השתחררתי לפני כחודש, ואחרי הרבה מאוד מחשבות הגעתי למסקנה שאת הטיול שלי אני הולך לעשות ביפן, אז לאחר שקראתי קצת פה בפורום הבנתי שכל אחד מקבל ויזה ל-3 חודשים ביפן זה עדיין עדכני? מישהו אולי יכול לתת לי קצת פרטים איך בתור תרמילאי מסתדרים ביפן ?? קראתי שזה כמו לטייל באירופה בעיקרון רק שהפירות והירקות הם הדברים היקרים, כל השאר זה דיי מחירים סטנדרטיים שכאלה האם זה באמת ככה? אני רוצה לרכוש גם ספר שאני יוכל לתכנן את המסלול על מה אתם ממליצים? ניסיתי לבדוק את הלונלי פלנט אבל לא מצאתי אותו בשום חנות באיזור הצפון שיצא לי להגיע אליה, אז לפני שאני מזמין מהאינטרנט הייתי שמח לשמוע על מה אתם ממליצים? התיכנון הוא כמובן לעשות כמה וכמה טרקים שם איזה מקומות מומלצים? טיפוס על הפוג'י זה הטרק החובה שלי בטיול :) עוד שאלה שעלתה לי, האם אפשר לרכוש בארץ נגיד 3 וואצ'רים של הרכבות והתחבורה הציבורית שכל אחד מהם הוא ל-3 שבועות ואז להשתמש בהם במהלך ה-3 חודשים שם? כמה פחות או יותר יוצא מחייה ליום שם? מצטער שנחתתי לכם פה עם כל כך הרבה שאלות אני אשמח לשמוע כל פרט, בתודה מראש, אסף

fwave

New member
עד כמה שידוע לי...

לא אמורה להשתנות המדיניות של יפן לגבי הויזה. אני ממליץ על הלונלי פלאנט. בתור תרמילאי, כנראה שתלון באכסניות ותתיינע בעזרת הרכבות (בעיקר). את התרמיל ניתן להשאיר באכסנייה, או בלוקרים הנמצאים בנקודות מרכזיות (תחנות רכבת, למשל), בתשלום סמלי. רצוי לטייל עם תיק גב קטן. ניתן להתקיים על מנות זולות של ראמן (אטריות), אורז, סושי, או מוצרים שנקנים בסופרמרקט. מחייה ליום: אכסנייה: 35 - 20 דולר (תלוי באיזה עיר). אוכל: 5 דולר למנה * 3 = 15 דולר. קח בחשבון שגם אתרי תיירות עולים כסף, שכחתי כמה... בנוסף יש את התחבורה שאינה JR, או הזמנים שבהם הפאס שלך אינו בתוקף. התחבורה ביפן יקרה להחריד. אני לא מכיר טרקים, אני מתנצל. המחירים הם אכן איך שתארת. בקשר לפאס רכבות, אתה מפעיל פאס כשאתה צריך אותו, ומאז הוא תקף לשלושה שבועות (תלוי איזה פאס קנית). מומלץ לברר את זה עם הסוכנות ממנה קנית. בכל מקרה, אתה מפעיל אותו בתחנת רכבת מרכזית (של JR), בה יש אשנב שמטפל בזה. מקווה שעזרתי.

kanabis34

New member
תודה רבה..

ידוע לך אם אפשר לקנות פשוט 3 וואוצ'רים של שלושה שבועות כל אחד בארץ ואז להפעיל אותם כל פעם במהלך ה-3 חודשים של השהייה שם? או שאולי יש מגבלה של וואוצ'ר אחד לאדם? ואשמח לשמוע מחברה פה שטיילו ביפן על עוד טרקים מעניינים... ושוב תודה מראש, אסף

GnomeBubble

New member
עד כמה שאני יודע לא

אבל אולי אני טועה. נסה לשאול בסוכנות שאתה מתכוון להוציא דרכה את הפאס.

Ryo

New member
נראה לי שאתה יכול.

לגבי פוג'י. אני ממליץ לך לעשות את זה בקיץ. כמובן שאם אתה מטפס הרים מנוסה ויודע להתמודד במצבים קיצוניים אז גם בחורף זה סבבה!

kanabis34

New member
אחלה,

אני יעשה את זה בקיץ בלבד כי אני לא מטפס הרים מנוסה, חשבתי שהטרק הזה פחות או יותר מסודר לא? צריך ציוד מיוחד ?

Ryo

New member
לא צריך כלום

כשאני טיפסתי את פוג'י - ראיתי ילדים מגיל 5-6 ...עד לקשישים יפנים וגנקים לחלוטין .. הייתי נותן להם 60-70. ד"א - הטרק ממש מאכזב לעניות דעתי, ועוד אני נפלתי על יום (לילה יותר נכון) מדהים, ללא גשם, לא יותר מידי קר, ראות מצויינת וכו. הטרק מאוד ממוסחר וביחוד הפסגה ששם תוכל למצוא מזכרות ומאכלים יפנים למיניהם במחירים יחסית מופקעים. שירותים שעולים בסביבות ה 500 יין (המחיר עולה עם גובה הטיפוס :) ) שעדיף כבר את ריח הגופרית שאין שם :) בכל מקרה, תהנה ואם יש לך עוד שאלות, חופשי!

hazu1

New member
טיפוס בניקו

אני עשיתי טיול של יום על הר באזור ניקו. היה יפהפה- זה היה באמצע-סוף אוקטובר כך שכל ההרים היו בצבעי שלכת. עוברים בדרך גם אגם. הטיול כלל הליכה של כשמונה שעות (בניחותא) במסלול מסודר. קושי בינוני. מומלץ. לצערי אני לא יודעת איך קוראים למקום, אבל מאמינה שאם תחפש מסלולים באזור ניקו, תוכל למצוא. כשעה מטוקיו (ברכבת), יש את הר takao (זה הטבע הקרוב ביותר לטוקיו), שעליו יש הרבה מסלולים באורכים שונים. הייתי שם בדצמבר וזה היה נחמד. כולי קנאה ...

Fantasy WRC

New member
גם אני הייתי בניקו :)

אבל משונה ממך אני טיילתי שם סביב אגם לבד 8 שעות, היתי צריך גם לטפס וגם ללכת וגם לרוץ וראיתי שם קופים ואיילים היה פשוט מדהים!!!!!

passioneta

New member
אני מאוד אוהבת את יפן

אבל נראה לי ששלושה חודשים ביפן לטיול תרמילאים זה המון, וגם יצא מאוד יקר. אני ממליצה לך לקנות את ה-LP או להעזר באתר מצוין www.japan-guide.com ולתכנן מסלול - נראה לי שחודש - חודש וחצי זה מעל ומעבר לטיול ראשון ביפן. תתכנן את הטיול כך שיתחיל באזור קיוטו (10 ימים, JR pass לא יועיל בהם) ויסתיים בטוקיו שגם בה לא משתלם להשתמש ב-Pass. כך יספיק לך כרטיס אחד של 3 שבועות. בשאר הזמן היית מטיילת במקום שונה, כמו נפאל או סין או ויטנאם, בשביל לטעום עוד משהו - מקום שונה לחלוטין מיפן.

kanabis34

New member
חשבתי על זה..

מבחינת כסף זה יעלה בערך אותו דבר כמו טיול של חצי שנה בהודו או בדרום אמריקה רק שפה זה יהיה שלושה חודשים, אבל אני באמת ישקול את זה ככה זה אפשרות שאני באמת יוכל לטוס עם חברים כי לא כולם רוצים 3 חודשים יפן. ולמה את חושבת ש-3 חודשים זה יותר מדיי בתור טיול ראשון? הרעיון הראשוני שלי היה לחרוש את יפן ולהיות בכל המקומות המעניינים...אפשר באמת להספיק את כל הדברים האלה בחודש וחצי??? אסף.

passioneta

New member
אתה צריך לעשות שעורי בית בעצמך

רק אתה יודע מה מענין אותך. יש לך טעות - התקציב ביפן הוא בערך 40$ ליום. להודו - פחות מ-10$. כך שזה לא 3 חודשים מול 6 אלא הבדל הרבה יותר גדול.

kanabis34

New member
צודקת...

טוב אני כבר ידאג לעשות את שיעורי הבית, פשוט אמרת שבתור פעם ראשונה ביפן חודש-חודש וחצי וזה מספיק אז חשבתי שיש סיבה לכך... אסף.

GnomeBubble

New member
הייתי בכיף מטייל 3 חודשים ביפן

אבל המחיר, אוי, המחיר...
אם אתה לא מתכוון להעביר את כל הזמן הזה בטיולים, אלא פשוט רוצה לבלות זמן ביפן, אתה יכול לבדוק אופציה של עבודה בחווה אורגנית או משהו בסגנון.

kanabis34

New member
כן המחיר...

בכללית יוצא טיול יקר, אבל עם קצת צימצומים ניראה לי שאפשר לעמוד בזה. לעבוד במקומות ביפן אני אוותר, לא שווה את הסיכון ובכלל אני הולך להנות בלי לעבוד, את כל העבודה שלי אני הולך לעשות בארץ :)

GnomeBubble

New member
דיברתי כמובן על עבודות חוקיות

שלמעשה אתה לא מקבל בהן כסף - אבל אתה זוכה ללינה, אוכל וחוויות חינם

kanabis34

New member
טעות שלי :)

אשמח לשמוע על עבודות חוקיות כאלה, זה בהחלט יכול להיות חוויות מאוד מעניינות במהלך הטיול ואם יש חוויה אז אני מוכן לעשות את זה חחחח :) איפה אפשר לקרוא על זה? למצוא כאלה עבודות ? בקיצור כל פרט אפשרי :) אסף.

למעלה