תרמו+הידרו דינמיקה:

תרמו+הידרו דינמיקה:

אז ככה: יש לי מעטה קרח בעובי D0 (נראה לי לא רלוונטי), וחרוט מגמה בסיס שכבת הקרח, שיוצר חרוט של מים מעליו כתוצאה מהתכה. המים המותכים מגיעים כמובן מבני הקרקע, ולכן על פני הקרח נוצר מכטש חרוטי. ויש כלמני שאלות שאני לא רוצה להעלות מחשש שתענו לי עליהן... השאלה שלי היא כזו: כאשר המערכת בשיווי משקל הידרוסטטי,הלחץ בפני האדמה צריך להיות קבוע. אם h1 הוא גובה חרוט המגמה, h2 עומק חרוט הקרח ו-H גובה החרוט כולו (של המים והקרח ביחד), ע"פ משוות שיווי המשקל ההידרוסטטי צריך להתקיים משהו כזה: piD0=pi(D0-H-h2)+pw(H-h1)+prh1 כאשר pi צפיפות הקרח, pw של המים ו-pr של המגמה. עכשיו, ע"י חילוץ H מקבלים: H(pi-pw)=prh1-pih2-pwh1... הבעיה שלי היא כזו. בעזרת שימור האנרגיה על מעברי החום בין הקרח למגמה, יכולתי לחשב את הגודל h1, כאשר h2 נתון. יצא משהו סביר, בערך 8 מטר. הבעיה היא, שבקנה מידה הזה, prh1 גדו בהרבה משני הביטויים האחרים באגף שלו. אבל pi<pw כי קרח מתרחב, ולכן יוצא לי H שלילי. בעיה נוספת היא ש- D0 מצטמצם לי. זה לא נורא מבחינה עקרונית, כי אוהבים לתת לי שאלות עם נתוני בקרה (פה למשל, כדי לוודא שחרוט המים לא יוצא גבוה יותר משכבת הקרח כולה וכאלה), אבל זה מוזר. אז, האם עשיתי שימוש לא נכון במשוואת שיווי המשקל ההידרוסטטי, או שמא יש לי איזו טעות חישוב איפשהו?

למעלה