תרמודינמיקה

Plank constant

New member
תרמודינמיקה

ישנו כלי שקיבול חומו ניתן להזנחה, m(liquid)of water בטמפ' T(l)degrees. כמה m(solid)of water בטמפ' Ts צריך להוסיף לכלי, כדי שטמפ' המערכת תהיה T'? ידוע ש Q=mc(t-t0 אני מבקש הדרכה פיזיקלית, האם החום של הקרח (קור) והחום של המים צריכים להיות שווים, אם לא, אז מה צריך לעשות עם החום? האם החום הסגולי הוא גודל שקבוע גם לקרח וגם למים? ... תודה מראש לעונים:)

הדרכה

1. החום הסגולי של המיים ושל הקרח הם שונים. 2. בשביל להתיך מיים צריך כמות חום מסויימת (ליחידת מסה). הדרכה: חשב כמה חום צריך להוציא את המים מ-TI ל-T'. חשב כמה חום צריך להכניס בשביל להביא את הקרח לטמפטרטורת הקיפאון (מTS) + כמה חום צריך להכניס בשביל להתיך אותו + כמה חום צריך להכניס לבשביל להביא את המים שהותכו מאפס ל-T'

montag26

New member
חום זאת

כמות האנרגיה שעוברת, Q. אגב אין דבר כזה "קור" יש רק חום. גופים שהטמפ' שלהם נמוכה משלנו אנחנו אומרים שהם "קרים" כי חום עובר מאיתנו אליהם. בכל אופן, צריך להשוות את החום שעבר מהמים לחום שנקלט ע"י הקרח, משימור אנרגיה הם שווים (בהנחה שאין מעברי אנרגיה אחרים במערכת). חום סגולי לא זהה למים ולקרח, אתה יכול להסתכל למשל כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_capacity בטבלה בתחתית העמוד יש קרח, אתה יכול לראות שקיבול החום של קרח קצת קטן יותר

חוץ מהחום הסגולי יש גם חום היתוך.

כאשר אתה מחמם חומר מוצק, כאשר מגיעים לנקודת ההיתוך, חום נכנס לחומר בלי להעלות את הטמפרטורה (חום זה משמש לשבירת קשרים בין מולקולות).

montag26

New member
שים לב, אני לא חילקתי את זה

רק כתבתי שהחום עובר מגוף אחד לאחר. החום הזה מתחלק לכמה סוגים: כזה שגורם לעלייה בטמפ' ('האנרגיה התרמית') וחום כמוס כמו זה שהזכרת. לא כתבתי פתרון מדויק לבעיה הזאת אלא דרך כללית. נדמה לי שאין מספיק נתונים כדי לפתור במדויק, לא נתון אם הטמפ' הסופית גדולה או קטנה מאפס, ולכן אם הקרח ניתך או שהמים קופאים.

Plank constant

New member
קודם כל תודה על התשובות:) ו..

בבעיה הזאת T'>0 כלומר, הקרח חומם עד 0 מעלות וקיבל חום של: Ms*c(s)*Ts...ABSULUT Ts הקרח הותך ולכן החום שהוא פלט = Ms*L (כאשר L זה חום ההיתוך של הקרח) לאחר שהמים (שבהתחלה היו קרח) חוממו עד T', הם קיבלו MsT' והמים שהיו מלכתחילה בכלי התקררו עד T' וקיבלו חום של ( m(l)*(T'-T(l T(l)>T'...Forget to say עכשיו... מעברי האנרגיה היו מן המים אל הקרח, כלומר כל האנרגיה של המים, "קלט" הקרח?

תניח שיש מחיצה

בין המיים (המקוריים) לקרח. החום מעבר מהצד החם של המחיצה לצד הקר...

montag26

New member
תשובה

אני לא בטוח בכל הסימונים שלך, אבל בהתאם לנתון שT'>0: הקרח הותך ולכן מקבל חום (שים לב - כשהוא ניתך חום עובר מהסביבה אליו, ולא להיפך). האנרגיה שהקרח קיבל היא: m*c(i)*(0-T0)+m*L+*m*c(w)*(T'-0 כאשר: m זאת מסת הקרח, c(i) זה קיבול החום הסגולי של קרח, c(w) זה קיבול החום הסגולי של מים, L זה החום הכמוס עבור התכה במעבר מים-קרח, T0 זו הטמפ' ההתחלתית של הקרח. האנרגיה שהמים העבירו: (m*c(w)*(T'-T0- כאשר פה T0 זו הטמפ' ההתחלתית של המים 2 הביטויים האלה שווים אחד לשני.

למעלה