תרחיש בדיוני :

arana1

New member
לא, גם לא נראה לי שאנסה

ונדמה לי שזה די אופייני לאוטיסטים או לפחות לאספים כי זו גם שפת היום יום שלי ולדעתי כשיורדים או מחריגים אוטיסטים כי הם מדברים גבוה מדי או מוזר מדי או בצורה שנשמעת קצת מטורפת כדאי לזכור שבשבילם הנסיון הבלתי פוסק לסדר מילים זהה לחלוטין לנסיון לנשום והוא גם די קריטי בדיוק באותה מידה.

גם כשציירתי אז ציירתי כל היום וזה יצא מספיק טוב ומיוחד על מנת שאחשב כ"צייר" וככה גם כשפיסלתי או תכנתתי, אצל אספי או שזה "אובססיה" או שזה כלום
לתחושתי זה קשור לתופעות כמו "דיספרקסיה" ואפילפסיה ואילמות סלקטיבית או שתקנות או גמגום שמכולן אני נורא נהנה, למזלי
ברגע שאני מפסיק לחפש מילים בהיסטריה נופלת עלי חשיכה גמורה
ובמצבים שבהם איני נזקק סוף סוף לטובות של המילים אז הדבר האחרון שבא לי זה לכתוב מאמר או ספר או כזה דבר
כשהמילים סוף סוף זורמות בי אני חי
חווה הנאה עצומה מעצם היותי
אין מצב שאני או מישהו אחר יגרור אותי במצב כזה לבזבז את קיומי על מאמרים או ספרים או דברים דומים לזה

אולי זה קצת אגואיסטי ואולי בדיוק להפך
כאמור
אני איש נורא מבולבל
מקווה או מתרץ או מתנצל דרך התחושה שגם זכתה לא פעם לאישור של הסביבה שעצם קיומי הוא סוג של ספר או מאמר
שבמידה רבה זה נכון לכולנו

החברה שלי, אם ביתי, היא דוקטור לפילוסופיה, וככזאת בוודאי אמונה ממני על כתיבה מקובלת כמסודרת, מעלה מדי פעם את האפשרות לנסות לערוך מכל השטויות שאני מפזר ברשתות השונות משהו עם צורה שדומה לקוו מספיק ישר
אבל גם היא אספית ממש אופיינית ועונה בדיוק מצמרר לכל הסעיפים של אוטיזם אצל נשים שהופיעו גם כאן שאחד מהם מתבטא כדחייה מתמדת של הקץ
וזה משהו שאני מאוד מכבד אצלה
אפילו אוהב

no ease

New member
כתבת "הצורך להיות כמו כולם הוא משהו שטבוע באנשים, ותלוי

בחושים שלהם"

אתה צודק שיש צורך שטבוע בכולם, אבל זה לא הצורך 'להיות כמו כולם' אלא הוא הצורך להיות ולהרגיש שייך, להתחבר...

לכן הביטוי "להיות כמו כולם" הוא לדעתי שגוי. האם לא יהיה נכון יותר לומר שלכולם יש צורך לקבל יחס כמו כולם, ולא להיות כמו כולם במובן שכולם יחיו אותו הדבר כמו נוצרו מאותה תבנית, אלא שכולם - כל בני האדם בהיותם בני אדם – יחשבו "תקינים" וראויים ושווים... ואחר כך, כמו שכתבת "תלוי בחושים שלהם" – לחיות ולהתנהל כל אחד על פי תחושתו, תחושת ההזדהות שלו, העדפתו ומה שמתאים לו, מה שיוצר את המגוון האנושי...
זה הרי מה שעומד בבסיס להתנגדות להגדרת האוטיסטים כפגומים, ככאלה שצריכים "לעבוד" עליהם כדי להתאימם ל"כולם"

לפי הבנתי, מה שדינה כתבה בתרחיש בא להגיד ש"הניתוח הצליח, אבל החולה מת" - ההורים מנתבים בכוח את הילד למסלול הנורמטיבי כבר משחר ילדותו, אבל ככל שהזמן עובר, גם אם נראה כלפי חוץ ש"העבודה" על הילד מצליחה, הוא בעצם הולך ומתדרדר מבחינה נפשית, והתפקוד שלו דוקא יורד בגלל זה...

ניסיון החיים שלי עצמי מלמד שדינה צודקת. ככל שהשנים עברו, התפקוד החיצוני התקיים (אבל לא התקדם), אבל מבחינה נפשית המצב שלי הלך והתדרדר, כי לא יכולתי לחיות את עצמי כעצמי, בהתאם לתחושותיי ורצונותיי הנובעים מהם.

חבל על כל השנים המבוזבזות, הסבל והנזק הנפשי, הכספים, היחסים המשפחתיים, שמושקעים בניסיון להיות כמו כולם... אוטיסטים צריכים את ההורים שלהם בשביל שילחמו עבורם את המלחמה לקבלת יחס שיוויוני כדי שיוכלו לחיות את עצמם כעצמם...

arana1

New member
כי אין זהות בין "כולם" לנורמטיביות

ואת העובדה החשובה הזאת אנשי המקצוע והחינוך וחלק גדול מההורים פשוט מסרבים להבין
והם נשענים על העובדה שבלי להיות נורמטיבי אי אפשר לתפקד אבל הם עצמם אשמים בבעייה הזאת

no ease

New member

1דרור ב

New member
בתור אוסף סיסמאות זה נכון מה שאת ודינה חושבות

והניסיון של עצמך זאת ההוכחה שכולם הולכים באותה דרך שלך....את הנורמל שכולם כאן מתיחסים אליו?
אנחנו כאן מדינה מופרעת לחלוטין,ההיפך הגמור מנורמלי,שילוב מטורף בין עדות ומנהגים ודתות ואמונות,
ובמציאות כל אחד עושה מה שהוא יכול להבדיל את עצמו מהכלל,ומה שצריך לבדוק זה מה קורה במצבי
מצוקה,כשאת במצב מצוקה ,הנורמל זה נקודת ייחוס,נכון או לא נכון,את זה באמת כל אחד קובע לעצמו.

arana1

New member
מה הנורמל הזה ?

שילוב בין שונויות זה לא טירוף
בצפון קוריאה כולם אמורים לחשוב ולהתנהג בדיוק אותו דבר
בחלק מהדמוקרטיות המערביות הנורמל מתבטא כחיפוש אחר מכנה משותף בין מגוון
הבעייה
של אוטיסטים בעיקר
זה שלפחות כרגע
נקודת היחוס הנורמטיבית
גם בחברות שמתיימרות להיות דמוקרטיות ופתוחות למגוון
היא די פשיסטית
ומכאן שיש בעייה עם עצם ההגדרה של נורמטיביות ועם עצם השימוש האקדמי, רפואי בה, כנקודת יחוס

כשאתה מתייחס לנקודת יחוס יחסית וחלקית ומשתנה כאילו הייתה קבועה אתה מעקם את כל החברה
וזה מה שקורה כרגע בכל החברות בעולם

1דרור ב

New member
ומי בדיוק חושב את זה?

מי שמספר כל הזמן ש"ההורים מנסים לנרמל את הילדים שלהם".

למעלה