תרחיש בדיוני :

dina199

New member
תרחיש בדיוני :

ילד מאובחן בספקטרום בגיל שנתיים - שלוש. נכנס לאלוטף /גם תקשורת כי 'צריך לטפל כמה יותר מהר ואינטנסיבי כי המוח נתפתח רק בגיל צעיק ולחלון הזדמנויות ייסגר'. בתרופה הזהו יש לו 'התפתחות מדהימה'
ואז הורים/מטפלים בוחרים שילוב 'כי ילד צריך לחקות את הני גילו'.
נניח הוא מצליח פחותץ או יותר להשתלב בגן חובה/יסודי. כמשגיעים לחטיבת ביניים ההורים צבינים כמה אנרגיה מושקעת על נסיון 'להיות כמו כולם' ומעביקים אותו לכיתת תקשורת. 'כמו כולם' כבר לא שיא השאיפות.ההרגשה הטובה של הילד זה יותר חשוב.
וכך כנראה מגיעים לשלב הבא. לתיכון לחינוך מיוחד. כי ם חסרות כיתות תקשורת וגם תלויות יותר מדי ב'נפשות פועלות'.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא בדיוני

זה אחד התרחישים האפשריים.

dina199

New member
בדיוני במשמעות שלא מכוון למקרה ספציפי
.

פשוט בכל שלב זו יכולה להיות סיבה להחליט לא להיות בפורומים (לא בנוכחי ולא באחרים).

1דרור ב

New member
מה שאת מתארת בתרחיש שלך

זה את השינוי בהבנה של המושג 'כולם'.בהתחלה ה'כולם' זה ה'כולם' הכללי,אחרי זה עם השנים ה'כולם' זה משהו אחר.עכשיו עדיין לא מובן גם מהתרחיש למה את רואה את
השינוי הזה באור שלילי ולא כדרך התפתחות ולמידה טבעית.את לועגת להורים שרצים להשיג את חלון ההזדמנויות אבל לא מקבלת כשזה קורה לאורך תקופה של
עשר שנים ו יותר.באותו זמן את חוזרת כל אותו תרחיש שוב ושוב וכנראה לא מבינה שכנראה הצורך להיות כמו כולם הוא משהו שטבוע באנשים ,ותלוי בחושים שלהם.הצורך להיות כמו כולם אצל רוב האנשים לא מודע אבל היכולת לשנות את הכלל שנקרא כולם ניתנת לשינוי.

אז תהיה כמו כולם מה הבעיה?

למה לנסות לכפות את זה על אחרים?, ולשנות אותם?.
שיעשו מה שהם רוצים הורים,רק שידעו שיש לזה השלכות ומה לעשות
לעולם הילדים שלהם לא היו רגילים ובהרבה מקרים לא מתקרבים לזה.
זאת המציאות.

גור42

New member
אז מזכיר לי את החרדים האלה שטוענים שכולנו חרדים "עמוק בלב"

הצורך להיות כמו כולם ממש *לא* טבוע בכל האנשים.

בבקשה אל תקבע בשביל אחרים מה הרצונות הכמוסים שלהם, כסדר?

ואני יוסיף

אנשים רדודים, בדרך כלל שאופים להיות כמו כולם לא אנשים שהם בו נגיד "חכמים מאוד", או יותר נכון לדייק
"גאונים",אז זה כן אולי הוא צודק אבל החברה שרוצים להיות כאלו כנראה לא באמת יעשו מהפכה גדולה בחייהם.
מה אתה חושב גור?

גור42

New member
זה לא בהכרח קשור. רוב האוטיסטים, למשל, הם לא "גאונים"

(עד כמה שידוע לי - מנת המשכל הממוצעת של אוטיסטים דומה לזו באוכלוסייה הכללית)

ובכל זאת, לרובם (לפחות) אין נטייה טיבעית "להיות כמו כולם". בגלל זה ההתקדמות קשה יותר בהתחלה. אנחנו עופות מוזרים כי מתאים לנו להיות עופות מוזרים, ולא כי יש לנו איזושהי "בעיה".

לא קשרתי את זה לאוטאיסטים בהכרח.

אלה פשוטו כשמשמעו כדאי להראות שכמה "שמזורות" ו "שיגעון" זה נחשב דבר לא חיובי.
הם בעצם האנשים שהכי תרמו ף לעולם ועשו את השינוים מהפכות הכי גדלות.
כדאי להראות שדווקא זה לא דבר כזה רע, נכון שרוב האוטאיסטים הם לא גאונים ( 30 אחוז הם כן לפי וקפדיה).
אבל באופן כללי קו מחשבה רגיל לא באמת יכול להוביל לשינוי צריך לחשוב מחוץ לקופסא.
יצרתי ולא שיגרתי ואת זה אנשים רגילים בדרך כלל לא עושים נכון?, בטח לא כמו אנשים בעלי שנויות
כאל ואחרות זאת הכוונה שלי.
&nbsp
ומנת משכל בעני היא לא באמת מדד אמין או בכלל מדד נכון, אבל זה דעתי.

1דרור ב

New member
זה נכתב בתרחיש.

זה נכתב כאן בפורום עלידי אותה כותבת ,כבר בפעם האלף אולי.אז יכול להיות שהיא שמה לב
לדפוס פעולה שהוא מעבר ליכולת של אדם לשלוט בה,משהו כמו צורך,תקרא לזה רדידות,תקרא לזה
משתרצה,תלעג לזה,זה כנראה טבוע באנשים.

לא טבוע בכולם

יש חלק שהם מיוחדים ולא מעוניינים להיות כמו כלום, וכן-הרוב הם - רוצים להיות כמו כולם.
ומה לעשות שאדם שהוא יותר עמוק יש לו גם דרכי חשיבה שונים ולא מקובלים זה
ממה שהופך אותך לשונה ולא "כמו כולם".

גור42

New member
לא יודע מה איתך, אבל אני - לפחות - ממש לא חי ככה

אז כנראה שזה לא טבוע בכל האנשים.

והטרגדיה הכי גדולה, זה כשהורים שהקטע הזה כן טבוע בהם, מכניסים את הילד שלהם למיטה החולה הזו ביחד איתם.

ואני לא מקבל את הקטע הזה של "דפוס פעולה שהוא מעבר ליכולת של האדם לשלוט בו". אני מסכים שזה קשה, אבל לא מסכים שזה בלתי-אפשרי (ולפעמים זו בכלל לא בעיה. אם מישהו מרגיש צורך להיות כמו כולם, זה סבבה. הוא לא צריך להילחם בזה. הבעיה מתחילה כשזה הופך לדחף לכפות את הדרך הזו על אנשים אחרים).

1דרור ב

New member
אני לא חושב שזה טבוע במישהו

אני גם יודע שאתה לא יכול ולא רוצה להיות דומה לכולם,אני גם יודע שהילד שלי לא יכול ולא רוצה להיות דומה לכולם.
גם אני לא רוצה להיות דומה לכולם,ובכל זאת אומרים ש"ההורים רוצים שהילד יהיה כמו כולם " אז מי זה "ההורים" ? אני הורה,
אז אני לא רוצה ,כל השאר כן? הורה בוחר ללכת עם הילד שלו בדרך מסוימת,בהתחלה ,באמצע או בסוף הוא מבין שטעה או שהיה
צריך לפעול אחרת ,אז הוא משנה ובוחר בדרך אחרת ,לא הצלחתי להבין מה רע בזה.למה זה הופך הורה לטוב אם הבין את זה בהתחלה
ולרע אם הבין את יותר מאוחר.או שמאחורי כל השאלות האלה מסתתרים מניעים אחרים שאינם ידועים.

arana1

New member
המניעים ברורים וידועים, טובת הילד, האדם

הורה שמעדיף הקשבה "לכולם" על פני הקשבה לילד משאיר את ילדו לבד בעולם, ללא שום הגנה, ילד כזה סובל מבפנים ומבחוץ כאחד, וחווה ומבין ומרגיש שבעצם גם בביתו במקום שבו הוא אמור להיות מוגן מצדיקים את האלימות הנפשית והפיזית והמערכתית המופנית נגדו כל הזמן.
זה שילדים כאלה, ששונותם בלווא הכי נובעת מעדינותם ורגישותם, שורדים, זה נס, הוכחה לקיומו של אלוהים.

הורה שמתפכח מאוחר עדיף על הורה שלא מתפכח לעולם, שלפחות בינתיים זה רוב ההורים

arana1

New member
גם לדעתי

כל אחד רוצה להיות כמו כולם
במיוחד המיוחדים בעיני עצמם שתמיד מציבים לעצמם מטרות שיתיאמו בדיוק למה שכולם מזהים כמיוחד

אין אדם שהוא רק פרטי או רק יחודי, הפרט והכלל שלובים זה בזה לעולם
אלה 2 היבטים של דבר אחד
אבל
יש אנשים שיודעים לזהות את הכלל והכללים כמשהו משתנה
וגם מבינים למה הדברים משתנים
עמוק ומבפנים
זה מאוד מורכב ולא מעט אנשים עוסקים בזה בצורה מקצועית או אינטנסיבית ועדיין כעובדה אף אחד לא יודע לחזות בדיוק את העתיד

כעובדה
לאוטיסטים יש תחושה שונה של "כולם"
ובלא מעט מקרים היא שונה בצורה שאפילו מקשה מאוד על התפקוד
כש"כולם" יהפוך לעמוק יותר ורגיש יותר ומתוחכם יותר אז כל הקשקושים על "כישורים חברתיים" וכל הנסיונות האכזריים להדיר כל מי שלא מתקתק בדיוק בקצב מסויים יעלמו מהעולם
בינתיים אנחנו עוד רחוקים מאוד משם ואנחנו חיים ב"כולם" מאוד כחני, מאוד צר אופקים, מאוד טיפשי ופשיסטי
הנורמה מבוססת על מבט חד צדדי, כמעט ברמה פסיכוטית, אלים ונרקסיסטי, ולכן די בתזוזה מאוד קטנה אל מנת לגלוש על מעבר לגבולות הקבוצה

כל פרט הוא גם כולם
זה באמת משהו שטבוע לא רק באנשים אלא גם בחיות ובצמחים ובהכל

נכון?

אני אמרתי לו שיש לו כתיבה מיוחדת לא ראיתי דבר כזה מעולם לפחות לא ברשת.

למעלה