תרופות

neta_k

New member
תרופות

התחלתי לקחת תרופות ואני זקוקה לעזרתכם. אני נוטלת ציפרמיל כשישה שבועות בגלל בעיות שונות הקשורות לכפיתיות. הגעתי למינון של 40 מ"ג. אני מרגישה קצת יותר חזקה אבל עדיין מאוד עצובה. אני מרגישה מאוכזבת ממה שהתרופה עושה כי היא לא עושה מספיק. אשמח אם מישהו שנוטל תרופה זו או ממשפחה זו של ה -SSRI יספר לי מינסיונו, מתי התרופה מתחילה להשפיע ממש וכיצד תודה נטע

חנה-2001

New member
לנטע!

אני לוקחת כדורים פריזמה. אף פעם לא לקחתי ציפרמיל, אבל ניסיתי כל מיני וזה עדיין לא עוזר. גם אני מתוסכלת, יש לי בעיות חרדה, נקיון כפייתי ובקיצור מחשבה טורדנית כפייתית. גם לי קשה, אבל אני מנסה לחיות כרגיל כמה שאני יכולה. אני תמיד פה בשבילך כשתצטרכי אותי. אני יודעת שלא עזרתי לך הרבה, אבל מקווה שעודדתי אותך קצת. תמשיכי לכתוב לי וגם אני אכתוב לך. אוהבת חנה

neta_k

New member
הי חנה

תודה על תגובתך החמימה, זה באמת נחמד. כמה זמן את כבר לוקחת תרופות? האם את מרגישה שזה בכלל לא עוזר לך? שלך נטע

.אחת

New member
אהלן נטע, ברוכה הבאה לפורום!

שישה שבועות זה ממש לא פרק זמן מספיק כדי לבדוק השפעה של תרופה. צריך להיות פרק זמן ארוך ועל המינון המתאים כדי להחליט. ואם התרופה לא עוזרת, לא מרימים ידיים אלא עוברים לאחרת. בכל אופן קודם כל את צריכה להגיע למינון האופטימלי עבורך, כלומר זה שעוזר לך. אם זה עדין לא עוזר לך - ספרי את זה לפסיכיאטר, אולי המינון האופטימלי בשבילך יותר גבוה מ40 מ"ג. אצלי למשל זה היה 60 מ"ג, של פרוזאק. אז עוד לא להתיאש! את רק בתחילת הדרך, וכבר את מרגישה קצת יותר חזקה. זה מצוין.

neta_k

New member
פרק זמן

תודה על התיחסותך. הבנתי מהפסיכיאטר שלי שלגבי כל התרופות ממשפחה זו, שיא ההשפעה היא שמונה שבועות כלומר מה שזה לא עושה בשמונה שבועות זה לא יעשה בהמשך. לכן שישה שבועות נראה לי כפרק זמן מכובד. אני קצת לחוצה שיעברו להם שמונה שבועות והכל יישאר ככה. יכול להיות שעוד שבועיים יעלו לי את המינון ל - 60 מ"ג. כמה זמן את לוקחת פרוזק? ומתי הרגשת שזה מתחיל להשפיע ואיך? שלך נטע

.אחת

New member
אהלן נטע, מה שהבנת נשמע לי

קצת מוזר, אולי הכוונה ששיא ההשפעה הוא שמונה שבועות במינון המתאים, ולא בכל מינון שהוא? הרי יש אנשים שלוקחים מינון נמוך ורק אח"כ מעלים למרות שעברו יותר משמונה שבועות, או אנשים שהמינון האופטימלי שלהם הוא אפילו 4 כדורי פרוזאק (השיא אם אני לא טועה הוא 6) ואז תוך 8 שבועות בכלל לא מגיעים למינון האופטימלי. יכול להיות שאני טועה כמובן, אבל להגיד שמונה שבועות בלי להתיחס למינון נשמע לי קצת מוזר, אז אולי כדאי שתבררי איתו לאיזה שמונה שבועות מדובר. אני התחלתי לקחת פרוזאק באוגוסט 97, כך שאני חוגגת 4 שנות לקיחה... במשך שנתיים לקחתי פרוזאק במינון המקסימלי עבורי (3 כדורים) ואח"כ ירדתי בהדרגה בהדרגה עד שעכשיו אני לוקחת חצי-שליש כדור ביום (כלומר תשיעית ממה שלקחתי בשיא). המטרה היא להפסיק לגמרי, אבל גם להשאר על מינון כזה נמוך זה לא מפריע לי. איך זה השפיע? כשהתחלתי לקחת הייתי בדכאון ועם OCD קשה. כיום אני בריאה לגמרי. מה שכן, לקח לי כ-3 שנים להגיע לסטטוס של בריאה. בשלושת החודשים הראשונים של לקיחת התרופות המצב שלי לא ממש השתפר, וכל מה שהייתי יכולה לעשות זה לבכות ולישון אחרי שלושה חודשים הרגשתי יותר טוב ויכולתי כבר לצאת לעבודה. עם הזמן כל פעם הרגשתי יותר טוב ויותר טוב, האובססיות נחלשו ואז נפסקו, ההרגשה השתפרה והדכאון והחרדות נעלמו. אבל עד שהגעתי למצב שבו הייתי מרוצה ממצבי, לקח לי שלוש שנים. לא שישה שבועות ולא שמונה... אחת

neta_k

New member
זה גם מעודד וגם מדכא

זה מעודד מהבחינה שאולי יש סיכוי שהתרופה עוד תשפיע, אולי אני כבר חסרת סבלנות וכל כך רוצה שדברים יישתנו... אבל הבנתי שבנתיים הערכת הפסיכיאטר שלי היא נטילת התרופה בטיפול של תשעה חודשים עד שנה בלבד, ולא שנים. אני מקווה שלא ייקח לי שנים עד שארגיש טוב כי אני לא מסוגלת לחיות יותר במצב כזה. האם האובססיות שלך בסופו של דבר נפסקו לחלוטין? האם את משלבת את הטיפול התרופתי עם פסיכותרפיה? תודה נטע

mutredet

New member
neta יקרה!

הי. נעים מאוד. נאי סובלת מחרדה, דיכאון ו OCD ואני לוקחת 60 ציפרמיל בתוספת לריספרדל. על כל אחד התרופות משפיעות אחרת, ולכן לא ניתן לומר משהו כוללני על ההשפעות של התרופות. אני יכולה לומר לך רק, שלתרופות לוקח זמן לעבוד. לפעמים זה פשוט עניין של להגיע למינון הנכון או לשילוב הנכון של תרופות. לפעמים מוצאים שהתרופה לא עוזרת לאדם המסויים ואז מנסים אחרת. בסופו של דבר, התרופות נועדו לסייע לך להתקדם הלאה, ואת זה אפשר לעשות עם המון כוח רצון. אנחנו איתך. בהצלחה!

neta_k

New member
ציפראמיל

נעים מאוד גם לי. מה זו התרופה השנייה שאת לוקחת (ריספרדל). לא הבנתי כמה זמן את לוקחת ציפראמיל ואם זה עוזר לך? אני מבינה שעל כל אחד זה משפיע בצורה אינדודואלית אבל אשמח בכל זאת לשמוע אם לך זה עוזר שלך נטע

mutredet

New member
התרופות שלי

מצטערת על הזהירות שלי במילים, פשוט אני יודעת עד כמה אני לפעמים מושפעת בתת-מודע מדברים שאחרים אומרים על התרופות עד כדי כך שזה עלול לגרום לי לחוש דברים באופן פסיכוסומטי ( כלומר באופן פיסי, שמושפע מקושי פסיכולוגי ) או חס וחלילה להתיאש מראש. אז באמת תתיחסי לדבריי כאל מישהו אינדיווידואלי שאינו מסמל ולו במעט את מה שיהי איתך. הריספרדל זו תרופה שאמורה לטפל ב, לא להיבהל, סכיזופרניה. נותנים אותה בשילוב לתרופת SSRI כדי לשפר את ההשפעה של זו האחרונה על ה OCD . אני נוטלת ציפרמיל וריספרדל כבר כמעט שנה. הן התחילו להשפיע עלי רק כשהעלו לי את המינון ל-60 מ"ג ציפרמיל . הציפרמיל עוזר לי מאוד לדיכאון, הוא עוזר לי לא לשקוע יותר מדי עמוק, אף על פי שגם זה קורה לפעמים, ומעט מאוד הוא עוזר לי לחרדות. חוץ מזה, לצערי, אין שיפור, בגלל זה עכשיו הוסיפו לי ליתיום. הסיבה שלדעתי אני לא מקרה מייצג היא שקשה לתרופות להשפיע עלי מכיוון שאני לא לגמרי בטוחה שאני רוצה להבריא, כלומר אני רוצה אבל פוחדת, וכאן הליתיום אמור לעזור לי - הוא אמור להרגיע את החרדות הקשות שיש לי כך שאוכל להתקדם קדימה. בכל מקרה, אני חולה גם באנורקסיה, שעכשיו נמצאת בהפוגה מאז האישפוז האחרון שלי, שם גם אבחנו את ה OCD והחרדות, ואין לי ספק שלולא התחלתי לקחת תרופות לא הייתי מחזיקה מעמד בחוץ, ועוד מתחילה ללמוד. אז נכון שהכל מתקדם נורא לאט ובצעדים נורא קטנים, נכון שאני לוקחת רק 4 קורסים, נכון שאני מאוד אובססיבית ומאוד קשה לי להתמודד עם החרדות ורוב יומי מושפע מכך, אבל אין להשוותת בכלל למצב שבו הייתי לפני כן כשלא יכולתי להפסיק לבכות כל היום ובקושי הייתי מסוגלת להתמודד עם החרדה מלצאת מהבית. ואני פעם מאוד התנגדתי לתרופות, אבל היום אני מבינה שהן מאוד חשובות לי. ואני בטוחה שגם לך הן תעזורנה, ותאזרי המון אומץ, כי כאן מגיע החלק שלנו. כאן בשבילך תמיד.

neta_k

New member
תודה לך

על ששיתפת אותי. חשוב לי מאוד לשמוע אנשים שלוקחים תרופות ולדבר איתם. זה עוזר לי להרגיש יותר טוב עם עצמי. לפני שהתחלתי לקחת את התרופות חשבתי שברגע שאקח הכל ישתנה בין רגע אבל כנראה שזה תהליך מאוד ארוך, וזה קצת מפחיד אותי כי אני רוצה כבר להרגיש טוב. אגב גם לי חוץ מ - OCD , חרדות למינהם ובעיות שונות בעיניינים כפייתים יש הפרעת אכילה, שונה משלך, בולמיה. הפסיכאטרים שטיפלו בי טוענים שהבולמיה אצלי היא גם סוג של טקס כפייתי. אני שמחה לשמוע שהכדורים מסייעים גם בהפרעות אכילה. שוב תודה על צומת הלב שהענקת לי זה ממש עוזר שלך נטע

קרואק300

New member
ציפרמיל: אחלה תרופה!

דבר ראשון והכי חשוב לפעמים כשאת עדיין מרגישה עצוב נורא נורא קשה לבלוע את התרופות כי זה מתסכל נורא ומייאש אבל אסור אף פעם בשום פנים ואופן להפסיק לקחת תרופות בבת אחת אם פעם אחת את מפספסת זה בסדר עוד אבל להפסיק זה אסור כי זה יהיה הדאון הכי גרוע שלך אני לוקח ציפרמיל חצי שנה והיו לי תקופות טובות יותר ורעות בהרבה ציפרמיל עושה שינוי מבורך בכימיקלים במוח אבל זה חייב להיות מלווה בשינוי בחשיבה ובדרך חיים חשוב מאוד למצוא דברים מנחמים שאת אוהבת לעשות ולהקיף בחברים אצלי השינו הגיע אחרי שהתאשפזתי וברגע שיש שינוי התרופה עוזרת לך לשמור על המומנטום מאוד מקווה שתצליחי באהבה עומר

בהמה

New member
נטע

רציתי לשתף אותך ולהגיד לך שהדבר הכי חשוב בלקיחת התרופה זה ההתמדה. גם אם אינך מרגישה שזה עוזר חשוב שתתמידי אלה אם כן עובר הרבה מאוד זמן ואין שינוי במצב ואז צריך להתיעץ ולהחליף תרופה. אני לוקחת פריזמה והיו תקופות בהם הפסקתי לקחת את התרופה ואני מאוד מצטערת על זה. גם עכשיו הפסקתי לקחת , לא יודעת למה אני עושה את זה , אין לי סיבה. תתמידי , תיהיה סבלנית ושיהיה לך בהלצלחה נועה

למעלה