תרופה לקשב ADD

תרופה לקשב ADD

אני מתעניינת האם יש תרופה "רק" לבעית קשב (ללא היפראקטיביות), כמו חולמנות, ניתוק? מדובר בילד בכן 10. האם יש לכם ניסיון עם טיפולים אחרים?

שלום טלי המתעניינת וברוכה הבאה!

הטיפול התרופתי ל-ADD ול-ADHD הוא דומה. הריטלין מסייע להפרעת הקשב והריכוז. ממליצה לך לעיין בקישור המצורף, שם תמצאי מידע רב שיענה לך על מהות הפרעת הקשב והריכוז. נשמח לעזור הלאה כמה שאפשר!

ADD וריטלין

דווקא מצאתי בקישור תשובה הפוכה, שריטלין לא יעיל לADD "מינונים רגילים של הכדורים שנרשמים באופן רגיל ל-ADHD יכול להיות לא אפקטיבי באותה המידה ל-ADD-Inattentive. לעיתים אנשים אלה מגיבים יותר טוב לכדורים נגד-דיכאון וכדורים נגד-חרדה. חלק מהרופאים דיווחו תוצאות חיוביות משילוב של כדור נגד-דיכאון וכדור ל-ADD"

zivadina

New member
המאמר הזה לא נכתב בארץ

לפי הידוע לי, הטיפול התרופתי ב-ADD זהה לטיפול התרופתי ב-ADHD, אם כי הנוירולוג שלנו, ד"ר עדי אדר, העיר שב-ADD צריך מנות קטנות יותר מאשר ב-ADHD. בנוסף, צריך לדעת באיזה גיל המטופל שאת מדברת עליו, כי יש הבדל בין טיפול תרופתי במבוגרים לטיפול תרופתי בילדים. ביום ה' בערב נפתח שרשור שאלות לפסיכיאטרית ד"ר מנור, אשר מטפלת וחוקרת את הפרעת הקשב, והיא תוכל לענות לך בהרחבה. אני חייבת להגיד שאני מכירה מספר ילדים ADD שמטופלים בריטלין בדיוק כמו ילדים אחרים. מצרפת לך קישורים על מבוגרים, וכן על מחקר קטן בבעיה מוחית מסוימת, בה לא נמצא הבדל קליני בין סוגי ה-ADHD. (כיום ADD נחשב תת-קבוצה של ADHD, היות שיש יותר ADHDים).

מרבית המחקרים נעשו בחו"ל

התשובה שהמאמר "לא נכתב בארץ" לא רלוונטית, כי את מצטטת ומסכמת מחקרים אשר מרביתם לא נחקרו בארץ.

חוששני שאכן

את צודקת ואכן טיפול בADD ג€ צריך להיות שונה מ ADHD וזאת אני חושב לאחר שהובחנתי כ ADD והתחלתי לקחת ריטלין 10mg וזה ממש אבל ממש לא הועיל בהוראת הנוירולוג עברתי ל 20 והלאה הייתי ב 30mg ופשוט לא הרגשתי שינוי אולי בפעם הראשונה של הלקיחה הרגשתי משהו קטן..-או שזה היה פסיכולוגי. על כל פנים אני גם חושב שהטיפול הוא שונה.

האמת היא...

ואני לא גאה בה. שזנחתי את הטיפול כי התיאשתי. מפני שהייתי אצל פסיכולוג, נוירולוג זה לא קל כל זה ואפילו אחורי הריטלין זה לא עזר אמרתי לעצמי עד כאן. עד היום אני יושב ומחמם את הכסא במקום לימודי. אני מאמין שיש איזה טיפול אחר ואדרבה אם את תדעי משהו אז תידעי אותי פה. אולי יום אחד יהיה לי כוח לטפל בזה..

zivadina

New member
הצעה ל"צד האפל של החיים"

תראה, הפסיכולוג לא עזר לך, כי זאת בעייה נוירולוגית. הנוירולוג לא עזר לך, כי הוא לא מכיר מספיק את התרופות הפסיכיאטריות לטיפול בהפרעת קשב ורכוז. אני מציעה לך לפנות לפסיכיאטר שמתמחה באבחון וטיפול בהפרעת קשב ורכוז. אני בטוחה שפסיכיאטר מומחה ימצא לך את הטיפול המתאים. לידיעתך, אני החלפתי 3 נוירולוגים לילדים שלי ובסוף הגעתי לפסיכיאטר שהטיפול שלו לא מצריך אותנו לעשות ביקורת יותר מפעם אחת בשנה. אני מוכנה ללוות את החיפושים שלך גם על גבי הפורום וגם במסרים אישיים.

תודה רבה...

זה קצת שונה המקרה שלי עד כמה שאפשר בכתיבה אני אנסה להסביר במקום מאיפה שאני בה אין מודעות לבעיה... יחידים ממש מודעים לזה ואותם יחידים מתעלמים ממנה הם בעצם חושבים שזה בעיה לקחת כדור או נוצר להם רושם שמי שלוקח כדור הוא חייב להיות משוגע או לפחות משהו שמתקרב לזה. אני זוכר שכשלקחתי את הכדורים לאחר שבועיים הפסקתי כאמור... מיאוש ואני זוכר שכשאמרתי לאבא שלי שהספקתי הוא חייך ואמר שהכי טוב בלי כדורים. בקיצור ללכת מעצמי לרופא זה בלתי אפשרי... נשארו לי עוד שנתיים למרוח בישיבה שלי ואחורי זה אני מקווה שהיא תפריע לי פחות.

zivadina

New member
טיפול ב-ADHD באוכלוסיה הדתית

יש אצלנו בפורום קבוצה של אנשים דתיים שכן מטפלת בילדים שלה עם ריטלין, וכך במשפחתי הקרובה. כמו כן, יש לנו קשר לעובדת הסוציאלית של ישיבה מיוחדת ל-ADHD בקדומים, מיסודו של ד"ר שמחה צ'סנר, שייסד מספר בתי ספר מיוחדים לנערים ונערות ADHD באזור ירושליים. אני בטוחה שנוכל למצוא כאן מישהו שיוכל לדבר עם הוריך. שנתיים הן זמן ארוך מדי כדי לחמם את הכסא, במיוחד שנראה לי שיש לך יכולות גבוהות, אם יכולת לפתח מודעות כזאת למצבך ללא תמיכה של ההורים. בקשר לאבות ה"חזקים" האלה, יש כזה במשפחתי. אז הולכים לאמא, שלא מתביישת לבקש עזרה כדי לקדם את הילדים שלה, בדיוק כמו בתא המשפחתי שלי...

אז זהו...

בפעם הראשונה שנודע לי על זה אמר לי את זה מישהו מוכר למשפחה שלי מהאינטרנט ואז הוא נפגש עם אבא שלי ואמר לו את זה זאת היתה הפעם הראשונה אז היתה לאבא שלי את אמביציה לטפל בזה ואכן ניסינו אבל כמו שציינתי ניסיון כושל וכבר עברה שנה. הוא פשוט לא יודע מה זה לחמם את הכסא זה הבעיה הוא חושב שזה קל. הוא לא יודע מדוע יש לי שינויי מצבי רוח. הוא לא הבין מה זה הבעיה. זה לא שהוא טיפש הוא העדיף פשוט למחוק אותה והוא חושב שגם אצלי היא נמחקה. לבוא אליו כיום להתחיל לפתח שיחה עוד פעם על זה כבר ממש מיותר בעיני. בקשר לקבוצה שהזכרת הם דתיים הם הרבה יותר פתוחים לשמוע להבין לטפל אם יש בעיות מאשר ה חרדים... דבר אחרון. ממש תודה על התגובות ו-האיכפתיות.

zivadina

New member
הענף הדתי שלי הוא חרדי למהדרין.

אתה מוזמן לפנות אליי במסרים אישיים.

הבנתי

נרדמתי מקודם... אני כרגע הייתי מסלולרי. (אחרת זה היה צ`יק צ`ק.)ואני מקווה שלקראת סופשבוע אני יהיה בבית מהמחשב הרגיל. ואני יהיה איתך בקשר. תודה רבה שבוע טוב בנתיים. נ.ב אני קורא המון את הפורום אפילו אם אני לא מגיב, אם תכתבי אני אראה. בייייי.

חני9

New member
חימום כיסא מול טיפול בישיבה

הי, הבן שלי בישיבה ("שחורה"). בן 14. אובחן כ-ADD לפני זמן רב, ונעזר בריטלין רגיל 20 מ"ג פעמיים ביום. 20 מ"ג אחרי תפילת בוקר - לפני האוכל, ושוב 20 מ"ג אחרי מינחה. לפני סדר ג' הוא לא לוקח כדי שיצליח להרדם בלילה. המשחק של התיזמון נקבע כדי לאפשר לו לאכול בארוחות. הריטלין מאפשר לו ריכוז גבוה והשתתפות בשיעורים כרגיל.ובמבחנים - איזה שיפור!!! הרב שלו יודע מזה, ומזכיר לו אם שכח לקחת(יש להם סימן מוסכם). יש בישיבה עוד נערים שמקבלים ריטלין והרב מזכיר להם. היום הרבה מה ADHD וה- ADD מקבלים טיפול, גם בידיעת ועידוד המערכת. העדפנו לדבר עם הרב כדי שהבחור שלנו יממש את היכולות שלו ולא ישאר עם הבעיות שלו בודד ומסכן בצד. עם דימוי עצמי נמוך. שיהיה מוביל בין הבחורים הטובים - ולא מאחור - מחמם כיסאות. אתה לא יודע כי אתה שומר בסוד. אתה צריך זמן כדי לבדוק את יעילות המינונים השונים. לדעת שזה כל פעם רק ל3-4 שעות, אז תתזמן עם הלימוד. לשאול את הרב אם השתפרת - לא תמיד קל לראות אם השתפרת לבד - צריך גורם אוביקטיבי שיתן משוב. בהצלחה

שמחתי לשמוע

כלפי הבן שלך. האמת היא שאני קצת מופתע ממה שאמרת שיש כזאת מודעות.. הלוואי! בכל אופן כל מה שקשור אליך ולבנך את מבצעת זאת אומרת הבן בעצמו נראה לך היה הולך לאנשי מקצוע? ואפילו אם כן... האם היה עושה זאת פעם שנייה לאחר שראה שזה אינו משפיע? אני מסופק...תודה על התגובה, שבוע טוב.

חני9

New member
ישיבה וריטלין

אני מסופקת אם היה הולך לבד. סביר להניח שהיה שוקע בחימום כיסא ומתלונן על השיעמום, כמו שעשה אחי ז"ל בתיכון. אבל שמת לב שאתה לא ככה, אתה רוצה יותר מזה, ובטוח שאתה יכול. אתה מאוד קרוב להצליח, יש כאן פורום תומך, ובטח תמצא את המינון הנכון לצורך התעוררותך והתערותך בצורת החיים שבחרת. אין פטנטים - זו עבודה, וזה עתידך.בהצלחה

אין ספק...

שהתמיכה מהפורום הזה ומאחרים מחזיק אותי המון ומקנה לי המון ידע פעם חשבתי שADD ג€ זה רק בעית ריכוז היום אני מקשר את זה להכל (מצבי רוח וכו`)... דברים שלא ידעתי לפני. הרי שאם אני אלך לטיפול שוב זה רק בגלל האנשים המדהימים פה. עכשיו סיפור שהיה לי לא מזמן מעניין אותי התגובה... הרב שלי ניגש אלי לפני חודש ורצה לשאול לשלומי דיברנו על הישיבה וזה.. במהלך השיחה החלטתי שאני מספר לו שאני ADD סיפרתי עשה רושם שהוא לא ידע מה זה עד כמה שיכולתי הסברתי. אחורי שבועיים פשוט הלכתי להתפוצץ מהלחץ הלימודי החלטתי "להרגיע" במקצת שיהיה פחות לחץ.. כמובן שהוא שם לב וניגש אלי ואמר לי אמרת לי שקשה לך קיבלתי את זה אבל אל תיהיה ככה בקיצור העיר לי על זה. איך שהתעצבנתי באותה שנייה. זה דרש ממני אומץ ענק לספר לו והוא עוד מעיר לי על זה שאני לא כמו פעם... (מצחיק אותי שעוד קוראים לו פה מבין בחינוך.) לילה טוב.

פרחיה2

New member
גם הבן שלי בישיבה אמנם לא "שחורה"

אבל מאוד חזקה. לוקח כדור אחד של SR + 5 מ"ג עם ארוחת הבוקר לאחר תפילת שחרית. עוזר לו לכל היום גם לסדר ערב! ואפילו עוזר לו לקום בבוקר שלמחרת! הוא ADD בלי H.

גם אני אותו דבר.

היו זמנים שלקחתי אבל זה לא עזר למה התכוונת במילה SR+5 זה נשמע מסובך! זה ריטלין? ובן כמה הבן שלך והמשקל שלו? אני פשוט רוצה לעשות התאמה... (אין לכם מושג כמה אתם צריכים ו..חייבים להעריך את הילדים שלכם.)

למעלה