תרופה לקשב ADD

פרחיה2

New member
לצד המואר של החיים ,שולחת לך מסר

אבל קצת יותר מאוחר. אחרי ההשכבה... ממני, דוסית אחת.
 
כרגע אין...

באפשרותי לראות אותו או כל מסר אחר... מכיוון שאני גולש מסלולרי מחר אני אבדוק בבית שלי אותו בכל אופן "דוסית אחת" תודה ולילה טוסט!
 

zivadina

New member
בבקשה

תכתוב כמה אתה שוקל, איזה ריטלין קיבלת ואיזה מינון. אם אינך שייך לאלו שלא מגיבים לריטלין, אין שום סיבה שלא תצליח להתאים לעצמך את המינון הנכון.
 
אני זוכר..

שלוקחים לפי מינון של mg ל kg או משהו כזה... אני שוקל כיום 70 בזמנו 65 לקחתי ריטלין פעם ראשונה שאני שומע שיש כמה סוגים לכן אין לי מושג איזה! לקחתי במינון של 3 כדורים של 10mg. זה מינון שנקבע ע"י נוירולוג הוא צריך להתאים אני חושב. צהרים טובים.
 

zivadina

New member
זהו מינון גבוה מאוד ולא מקובל.

המינון המקובל מתחיל מ-0.3 מ"ג ריטלין "רגיל" (של 4 שעות) על כל ק"ג משקל גוף. לידיעתך, יש כ-15% אנשים ADHD שריטלין לא משפיע עליהם בכלל, ואז הם צריכים לעבור לתרופה חלופית.
 
לא ידעתי..

שיש אחוזים שלא משפיע.. למען האמת הנוירולוג אמר לי רק 2 של 10מ"ג. אני הוספתי עוד אחד מתוך מחשבה שזה יועיל לי יותר. שמעתי על השם קונצרטה זהו עוד כדור או לא.. מה היית ממליצה לי?
 

zivadina

New member
הקונסרטה היא סוג של ריטלין.

אם אתה לא מגיב לריטלין הבסיסי, שנקרא "ריטלין רגיל" ומגיע בכדורים של 10 מ"ג, אין טעם שתנסה את הסוגים האחרים של ריטלין. אלא אם לא קיבלת מינון מתאים, או לא הבנת כיצד זה משפיע עליך. אני מציעה לך לנסות שוב את המינון של הרופא. זה צריך להשפיע למשך 3-4 שעות בלבד, וכדאי שבזמן התרופה תעסוק במשימה לימודית משעממת, כדי לראות אם יותר קל לך להתרכז מאשר כרגיל.
 
אני אבדוק..

אני אבדוק את הנושא הזה.. מה שאת אומרת פה בעצם זה שיכול להיות שזה השפיע כן אבל פשוט לא הרגשתי את זה... לא יודע אכן אני אנסה ללמוד חומר שיעמומי בלי ועם ריטלין ואני יודיע לך למרות שזה לא נראה לי כי הייתי אמור בכל זאת להרגיש שינוי... צהרים טובים.
 

zivadina

New member
ריטלין מחייב במרשם רופא

ולא סתם מרשם, אלא לפי כללים חמורים ביותר, היות שריטלין נמצא בפקודת הסמים. אחרי שיש לך מרשם ראשוני מנוירולוג או פסיכיאטר, אתה יכול לקבל מרשמי המשך מרופא המשפחה.
 
הבנתי...

אוקיי תפסתי למה הדוקטור רשם לי בזמנו את המרשם על דף גדול רגיל.. הייתי צריך לשמור את זה ולא להשאיר אצל הרוקח אבל חפיף ניקח עוד פעם. תודה רבה לך! לילה טוב.
 
תגובה לכולם!

תודה. תודה. תודה. אין לי מילים בשביל להודות על התמיכה של כולם אז שני מילים שכן יש לי תודה רבה!!!
 
../images/Emo13.gifלצאת מה'צד האפל'

ההודעות שלך משדרות מצוקה, אשר לדעתי לרובה פתרונות מעשיים בהישג ידך. לא ממש הבנתי מה גילך, אך משערת כי בסביבות 16-17? ראשית, כל הכבוד לך על התעוזה לדבר עם הרב, גם אם לא השגת את התמיכה לה אתה זקוק ממנו- כרגע. ממליצה לך להדפיס עבורו כמה ממאמרי ההסבר לגבי מהות הפרעת הקשב והריכוז מספריית הפורום. אם יקרא, יעזור לו להבין את מצוקתך, אני מקווה. אבל אם הגעת עד כאן- שווה להמשיך,לא? כנ"ל גם לגבי הטיפול בעצמך. גם אם אינך יכול עדיין לגשת לטיפולים עצמאית, יש לך בהחלט הכוח לדרוש מהוריך ללוות אותך לקבלת טיפול מתאים. לקבוע תור לפסיכיאטר המתמחה בהפרעת קשב וריכוז ולבדוק מהו הטיפול המתאים עבורך. יכול מאוד להיות כי אכן הריטלין אינו מתאים לך. ישנם טיפולים תרופתיים אחרים שכן יכולים לעזור. יכול להיות באותה מידה, כי אכן המינון לא היה מותאם לך. במקום להתיאש ולהפסיק, יש לבדוק זאת מול הרופא ולהתאים המינון. רק לאחר ניסיון מספק וברור ניתן לקבוע לכאן או לכאן...גם אז, לא לוותר- להמשיך לחפש את הטיפול שיתאים לך. ואין שום סיבה בעולם, להיכנע או ל'חמם כיסא'. אני בטוחה כי תרגיש הרבה יותר טוב עם עצמך וייקל עלייך, אם תטפל בקשיים בכל הרצינות ובמלוא המרץ
 
כמעט כיונת לגילי

למעשה כבר 18+. מהרב לא ציפיתי לקבל כל כך תמיכה כמו שציפיתי שהוא יבין מה זה יבין מי זה ויידע מדוע אני נוהג ככה... אכן אני צריך ללכת לטיפול (פסיכיאטר נשמע לי מפחיד בררר..) סכ"ה אני ADD מובן מדוע אני מתעצל, זה לא שאף פעם לא הייתי כי פעם אחת הייתי. ערב טוב בנתיים.
 

zivadina

New member
התשובה רלבנטית לטיפולים בארץ

היות שבארץ, ככל הידוע לי, לא עושים את ההבחנה הזאת וגם הטיפולים לא עושים את ההבחנה, וכן ידוע לי על טיפולים מוצלחים באותן תרופות כמו ל-ADHD. אני מבינה שאת מבקשת טיפול בשבילך, כמבוגרת. עוד טיפ טוב הוא להכנס לפורום המבוגרים, שם מייעץ פעם בשבועיים ד"ר אלון אשמן, אשר מתמחה בטיפול במבוגרים. לא ברור לי מתי תאריך הייעוץ הבא שלו, אבל אם תעשי חיפוש על כל התשובות שלו שם תלמדי הרבה.
 
למעלה