תרומת זרע

ד ו י ד 9

New member
מצוות "פרו ורבו"

כתבת שמצוות "פרו ורבו" היא לא תרומת זרע אלא להיות הורה לילדים - למה את חושבת כך?

זואי11

New member
רק להרחבת ההשכלה, מר דויד9,

ילד שנוצר כתוצאה מתרומת זרע אינו "שתוקי". נדמה לי שיש כאן מאמר ארוך המסביר זאת. אי לכך, הדרך אל הבנק הקרוב למקום מגוריך סלולה. ובא לציון גואל.

ד ו י ד 9

New member
קראתי בשקיקה

רק דבר אחד לא מצאתי שם - את שם המחבר... מי כתב את המאמר? דרך אגב, המאמר חיזק את טענתי, שזה חשוב לדעת מי האב (אם התורם הוא יהודי). ייתכן שיש נשים שיעדיפו לקבל זרע מתורם יהודי לא-אנונימי, מאשר מתורם לא-יהודי אנונימי. אישה כזאת אני מחפש...

זואי11

New member
דויד, מקריאת המאמר אני דוקא התרשמתי

כי אין מניעה שתתרום בבנק זרע ככל האדם, וכל הטעמים שהזכרת עדיין יתקיימו. בכל מקרה, הבהרת היטב את הרעיון שלך. ובמידה ואכן יש "נשים שיעדיפו לקבל זרע מתורם יהודי לא-אנונימי" בקרב קוראות הפורום הן תמצאנה את הדרך לפנות אליך.

דבורי

New member
דוקא לא

אמנם לא מהטעמים שדויד פירט קודם (שתוקיות או ממזרות), אבל בכל זאת אני מסכימה עם דויד שמבחינה הלכתית עדיף שיתרום את זרעו בצורה לא-אנונימית מאשר שילך לבנק הזרע. גם אם צאצאי בנק הזרע יוכלו להתחתן מבחינת ההלכה, האנונימיות בהחלט אינה אופטימלית. בעניין קיום מצוות "פרו ורבו" ע"י בנק הזרע יש דעות לכאן ולכאן. ובכל זאת, זאת לא נראית לי הדרך המומלצת. יש בכך פוטנציאל גדול להרס חייהם של כל המעורבים: הנישואין של דויד ואשתו, הנתרמת הפוטנציאלית והילד (הפוטנציאלי גם-כן). עדיף שדויד ואשתו ילכו ליעוץ נישואין. דרך אגב, דויד, אני כתבתי את המאמר (אי פעם בעברי הרחוק, לפני שהיו לי ילדים והיה לי קצת זמן לפתוח ספרים).

ד ו י ד 9

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

אבל מה עם הבעיה השניה - שהזרע עלול להגיע לאישה נשואה? אני לא מזלזל חלילה בנשים נשואות, אבל לפי הבנתי, התורה אוסרת לתת זרע לאישה שנשואה לאיש אחר...

טלטל11

New member
לדעתי אתה צריך לדבר בנושא

עם בנק הזרע שבו אתה מעוניין לתרום. תבדוק אם יש אפשרות שזרעך יינתן רק לנשים פנויות. (אין לי מושג אם הם נותנים התחייבות כזו- אבל מה אכפת לך לשאול)

למעלה