תרומת דם?

אחרי הכל

כשאני אצא לפנסיה אני אקבל מביטוח לאומי אותו סכום בדיוק כמו זה שהרויח פחות ממני והפריש פחות ממני. יוצא שכל השנים אתה מפקיד לקופה סכום מסויים, שונה מאחרים. אך בהגיעך לגיל הפנסיה, יוצא שאתה פוסע אחורה ומקבל הפרשה מביטוח לאומי שווה לכל אזרח אחר. איפה ההגינות כאן? האם אין שום משמעות ל"תרומה" הספציפית שלך לגודל הקופה?..... או שאני טועה? יהיה נחמד לשמוע שאני טועה.

../images/Emo45.gif וזהו רק קצה הקרחון של חוסר

האיזון שקיים במערכות השלטון והאכיפה..

../images/Emo45.gif..וזה נובע מ"שוק רפואה סגור"

לא מאפשרים ייבוא רופאים מחו"ל.. לדוגמא ..רפואת שיניים עולה ברומניה 10% ממחירה כאן בארץ..וברמה לא פחות טובה..

גרושתית

New member
הם רק מבקשים, הם לא מכריחים

ולמה לא לתרום אם אפשר? הרי המטרה היא להציל חיים, לא שזה ייכנס לכיס של עוד מושחת בשלטון. אני מוכנה לתרום דם תמיד כשצריך. לא מתחשבנת על דברים כאלה.

זה בגלל שאת אדם נהדר שרוצה לעזור

וכל הכבוד לך.. אך הדיון כאן מתייחס לניצול ציני של טוב ונדיבות לבך.. קחי דוגמא.. את מזמינה עוזרת בית לנקות את הבית..משלמת לה 40 ש"ח לשעה.. והיא מבקשת ממך לעזור לה "לדפוק את השטיח"..או לגהץ..בעוד היא יושבת לשתות תה על חשבונך..ובזמן העבודה..

ויש גם שאלון...

אני לא תורמת דם (הם לא רוצים, שהיתי בארץ הלא נכונה בזמן הלא נכון), אבל ידיד קרוב שלי, בעל סוג דם נדיר יחסית, לא תורם מתוך עיקרון, כי בשאלון שואלים על נטיותיו המיניות...

בגרמניה אגב

משלמים סכום של כ-100 ש'ח עבור תרומה ההתיחסות שם נהדרת והחדר בו אתה מתאושש כביכול מתרומת הדם מלא בשתיה קלה וחמה עוגות כריכים וכ'ו כמובן הכל חינם אז אולי בכל זאת יש לנו מה ללמוד מהם הגמד

למעלה