תרומת דם?

סלח לי רגע פאקני

אתה לא רק צודק - אתה צודק להחריד. שחיתויות ואי סדרים לא חסרים לנו במדינה. אבל אנו דמוקרטיה, ויש לנו יכולת להחליף את השלטון כל כמה שנים. הי בקרוב זה קורה !!! במי תבחר ? והפעם (לאחר שנים רבות ויבשות) יש מועמד שהוא טוב! ולא כמו בשנים שעברו היו מועמדים "פחות מזיקים" או "פחות מושחתים"...... יש לנו סיכוי טוב הפעם - שים את הפתק הנכון!

ומה הפתק ה"נכון"

פרץ..גייס לעצמו את מנגנון ההסתדרות כדי לנצח.. לפיד..אמר "לא משחקים שברו את הכלים" שרון "חטף אירוע מוחי"שישמור עליו האל ביבי.."יש בכיסו עוד קלטת לוהטת.. אז מה התפתק הנכון?

מנהיג ישר כלפי העם שלו וערמומי כלפי

העולם.. חכם.. שיוביל את עתיד ילדינו לתקופה יציבה והוגנת..ואותנו לזיקנה מכובדת

טליסמה

New member
נניח

שהשלטון יתחלף מה אז
יהיו פחות שחיטויות או שיהיו שחיטויות מסוג אחר
מי ימציא גלגל אחר
ועוד משהו, הציבור יפסיק לשלם את המחיר
ניצול הציבור היה מאז ומתמיד מחיקת חובות הקיבוצים, כיסוי גרעונות בתקציב, קיצוצים למינהם מי משלם כל זאת

אני אענה לך ולאגוז - כנסו.

שחיתות היא חלק בלתי נפרד מהשלטון! לדאבוני. שחיתויות תמיד היו, גם זה נכון. אבל חשוב להבחין בין שחיתות לבין ריקון הקופה הציבורית והעברת כל!!! משאבי המדינה לידיים של כמה עשירי עולם. כרגע יש אדם אחד שהשקפתו היא סוציאליסטית ולא קפיטליסטית, ואם אנו רוצים לשלם פחות מיסים ולהינות מהכסף שלנו יותר כדאי לבחור בו. קחי עוד רעיון למחשבה את ביבי כבר ראינו (לא משהו) אולמרט כבר הוכיח את עצמו כראש עיר בירתינו (ולא ממש הייתי רוצה לזכור את זה) את שני אלו לא הייתי רוצה לראות שוב בשלטון כי אני יודע איך הוא יראה! מי שנשאר הוא... ויש שתי אופציות 1 יהיה טוב 2 יהיה רע מה שמותיר אותנו עם המתמודד היחיד שנותן סיכוי של 50% לטוב, למה לא להמר? מכסימום נישאר בחרא! אנו כבר שם! תחשבו על זה

henush7

New member
אגוז

קצת תיקונים... ויסלח לי כבודו. כל אחד יכול לקבל כסף מהמדען הראשי, בתנאי כמובן שהוא עומד בקריטריונים המתאימים. קרי: אם יש לך רעיון לפיתוח מוצר בתחום הטכנולוגי, הרעיון כבר מגובש, יש לך משקיעים, החברה כבר התחילה בתהליכי הפיתוח ואתה מגיש בקשה למדען, יש לך סיכוי גדול לקבל תמיכה מהמדען הראשי. (ישנם כמובן תנאים נוספים והיריעה קצרה מלהכיל). דבר נוסף, חברות ה"היי טק" הללו בינתיים עשו לנו הציבור רק טוב. הם יצרו לנו מקומות עבודה רבים מאוד, במשכורות ותנאים טובים שלא היינו חולמים עליהם אז. מהפיתוח של המוצרים המדינה שלנו מכניסה כסף, ברגע שיש הכנסות לחברות הללו, הן מחזירות למדינה פי כמה וכמה ממה שקיבלו. והאמן לי, אני מגישה דוחות למדען. התלאות שאנחנו עוברים, אין לך מושג. ואחד קטן נוסף, אנשי ההי טק הללו, הם אנשים פשוטים, שחשבו על רעיון טוב, העיזו והגשימו את חלומם. (אישית מכירה בחור צעיר, נכה, שנפגע בתאונת דרכים, תוך כדי החלמתו, כשנתיים, הוא חשב על רעיון שקשור לרפואה, היום החברה שהוא הקים בשתי ידיו, מכניסה למדינה שלנו כחצי מיליון דולר בחודש מיסים). ועכשיו תגיד לי מה רע בזה?

אין רע בזה שהמדינה מרוויחה מהשקעתה

אבל..בתהליך החממה..המדינה מממנת את החברה הצעירה עם הרעיון..המשכורות משולמות ע"י המדינה.. החברות שהצליחו..הלכו להנפיק בבורסה בארה"ב.. לא צריך לספר לך מה קרה לבורסה בארץ בעקבות חברות ה"בועה" .. בשנת 93 הבורסה נפלה..והציבור הרחב הפסיד עשרות מליונים של שקלים.. את הבועה הזו הובילו חברות ההי טק חברות סטארט אפ שהתחילו במימון המדען הראשי..וגייסו כספים בבורסה בת"א. חברות רבות לא הצליחו להתרומם..והשקיעו את כספי ההנפקה בבורסה..וכך גרמו לניפוח המחירים של המניות..והסוף ידוע. לאחרונה שמעתי באחד הערוצים ברדיו ..דיון על איך לשכנע חברות ישראליות שעשו הון בעקבות הצלחת החממה..איך לשכנע אותם להשקיע בארץ.. וזה מצב לא מקובל.. כי חברות אלו..מעולם לא נדרש מהם להחזיר את ההשקעה של המדינה בהם.. את האימון שהמדינה נתנה בהם...עוד שהיו בגדר רעיון.. ואם את מגישה דוחות למדען..את בודאי יודעת כי המדינה לא מקבלת את השקעתה בחזרה..ובודאי לא תמלוגים.

henush7

New member
המדינה מקבלת

מס הכנסה ניכוי מהעובדים והספקים, ותאמין לי, אם היית מקבל את הכסף, יכולת להיות מיליונר תוך חודשיים. ורק לידיעה כללית, המדען לוקח אחוזים מהרווחים כאשר החברות האלו נמכרות ו/או לחילופין מתחילות לשווק את המוצרים שלהן. ולא רק שמחזיר לעצמו את ההשקעה, גם מקבל הרבה יותר. ואם תבוא ותגיד לי, מתוך כל החברות רק אחוז קטן מצליח, אז נכון, אבל האחוז הזה שמצליח, מכסה על כל השאר. והראיה הגדולה היא ש"קרנות הון סיכון" ממשיכות להשקיע בחברות אלו ועדיין משתלם להן. אז בוא לא נבכה על המדינה שלא מרוויחה, אני מוכנה לקחת חלק ב"בכי" לטובת העובדים שמשלמים 49% מס שולי. תאר לך מצב שבו אתה מקבל משכורת כמעט כפולה, במקום לשלם את המס שאתה בעמל כפיך הרווחת למדינה.

למיטב ידעיתי...

ברגע שאתה תורם דם - אתה בעצם מקבל ביטוח לשנה אם חלילה תזדקק למנת דם, אתה או אחד מבני משפחתך... אל תתפוס אותי במילה... אני פשוט זוכרת כשהייתי זקוקה למנות דם, הייתי זכאית למנות דם חינם, כי אבא שלי תרם דם ודודים שלי וכו'.

לדעתי..אם אנו משלמים ביטוח בריאות..

אנו צריכים לקבל את השירותים הדרושים לנו ע"מ לשמור אותנו במצב בריאותי סביר..כולל תרומות דם.. אגב..ומה קורה עם כל אלה שמשלמים עבור ביטוח בריאות כל השנים שהם צעירים ובריאים..ולא נזקקים לשרותי הרפואה.. לאן הולך הכסף שלהם? התשלום עבור ביטוח בריאות הוא ביטוח לכל עניין.. וכאשר ישנו מקרה ביטוח..צריך שהפוליסה תכסה זאת. אז למה אנו משלמים סכומים כל כך גבוהים?כדי לקבל בהנחה כדורי אופטלגין? לזה יש לכל אחד כסף.. אנו משלמים ביטוח למקרים שבהם אין ידינו משגת ..

לא אמרתי שזה צודק או פייר

שתמיד נשלם לחינם ולא נזדקק... הרי לא זו הבעיה. הבעיה שהביטוח בעצם יקר ולא נותן כלום...אז היו כבר לפניך שחשבו לבטל את עניין ביטוח בריאות ואז קמה השאלה ממה ייטופלו אלו שאין להם, מאיזה תקציב?? אלו שבמהלך חייהם לא היה להם כסף לשלם? לזרוק אותם? להניח להם למות? להניח לילדיהם למות?- כי הקופה שייכת לבעלי היכולת?? אז זה שמרמים אותנו ואין לנו ברירה כיום אלא לשלם ולהוסיף עוד ביטוחים שייכסו את מה שנזדקק באמת... את זה אנחנו כבר יודעים. שנשלם ולא נזדקק לעולם.

אני מזדהה עם הברכה שלך.."שלא

נזדקק" אבל אנו צריכים להיות יותר פרקטיים.. שיפתחו את שוק הרפואה..שיאפשרו להביא לארץ רופאים מחו"ל..יש רופאים בהודו וסין..שמשכורתם 200-300$ לחודש.. כמו שמאפשרים להביא חקלאים,בנאים,רצפים,מחו"ל אז ..אלה שאין להם..יוכלו להרשות לעצמם רפואה ברמה סבירה..ובמחיר הוגן.. למה להגן על קומץ רופאים מפני תחרות..ולהנציח את העוול שנגרם כתוצאה מכך לפשוטי העם?

יקירי...

אני לא סנגורית המדינה ולא באה להגן על השחיתות, הרמאות והגניבה שנעשית בכספנו מידי חודש בחודש. רק ציינתי דבר פשוט שאם אכן כל עניין הביטוח יהפוך לפרטי... הבעיה לא תהיה למי שיכול להרשות לעצמו... כי בנינו תשלום הבריאות המקסימלי למשכורת הוא בסביבות 700 ש"ח, אז תשלם 400 ש"ח לסל בריאות שייכסה אותך באופן מלא ותבחר את חברת הביטוח שתבטח אותך... ומה על אלו שאין להם?? שאם הביטוח בריאות יהפוך לזכות... כמה מהם יוכלו להרשות לעצמם??? זה שצריך להצדיק את הסל - אני מסכימה. זה שצריך להפסיק להתקמצן בטיפולים בכדי לחסוך על גבינו כשאנו משלמים - אני מסכימה.

לדעתי..וכבר ציינתי זאת קודם..

אם יפתחו את שוק הרפואה ויאפשרו כניסת רופאים מחו"ל לעבוד בארץ..רק המבוטח ירוויח. הבעיה היא..שיש קליקה של רפואה בארץ..שיש לה לובי פוליטי..וחברי הכנסת שאוהבים את חום הכסא..מוכרים אותנו בזול..

ואולי כדאי להוסיף ולשאול

מדוע גובה ההפרשה לביטוח הבריאות ביחס שווה לגובה המשכורת? ככל שהמשכורת גבוהה כך ההפרשה. בסופו של דבר הרי כולנו "שווים" בפני סל הבריאות. אז מדוע? האם ככל שהכנסתי גבוהה יותר אני מקבלת שרותים טובים יותר? או שזו הזדמנות פז למשוך כסף ל"קופת המדינה" באיצטלה מגוחכת שביטוח הבריאות דינו כדין מס ההכנסה? האם לא יותר הגיוני לקבוע איזו תקרה מסויימת שתתאים כמובן גם לאלה שהכנסתם נמוכה או ממוצעת? או שזו מדינה סוציאלית היכן שנוח למדינה והיכן שלא נוח היא מתנערת מחובותיה כלפי אזרחיה?....

למעלה