תרומת ביצית

free3

New member
תרומת ביצית

האם משהי תוכל להסביר לנו מה התהליך שעלינו לעשות ע"מ להגיע לתרומת ביצית? והאם חוסר יכולת לגייס יותר מביצית אחת בכל מחזור מהווה סיבה אמיתית לפנות לתרומת ביצית או שניתן לעשות IVF גם עם ביצית אחת? תודה לכן.

free3

New member
פניה למנהלת הפורום

נעם היי. אני ואישתי הגענו לצערנו לשלב הIVF ולא מצליחים לגייס יותר מביצית אחת בכל מחזור. האם יש טעם לעשות שאיבה והאם בבי"הח בכלל יסכימו לעשות זאת? אם האלטרנטיבה היחידה היא תרומת ביצית- מה עלינו לעשות? הבנתי שכרגע אין אפשרות לבצע בארץ ורק בחו"ל יש סיכוי? תודה רבה.

נועם@בת

New member
ברוך הבא לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססו להשתמש בה
. המצב אותו אתה מתאר הוא בהחלט מצב גבולי. FSH גבוה וחוסר תגובה להורמונים. רוב בתי החולים אכן לא מוכנים לבצע שאיבה של פחות מ2-3 ביציות, אבל ישנם רופאים שמוכנים בכל זאת לשאוב ביצית אחת כי זה מה שיש. במצב כזה באמת אין טעם בגירוי הורמונלי, ואפשר להסתפק בשאיבה ללא הרדמה, רק עם טשטוש. אני לא יודעת מי הרופא מהטפל בכם, אבל ממליצה לפנות לייעוץ לדר' קלדרון מבית חולים בני ציון שמריץ כרגע טיפול נסיוני למגיבות עלובות כמונו. אצלי הטיפול הביא ליצירת 2-3 זקיקים אחרי 0 זקיקים בטיפול רגיל. ולהריון כימי. לצערי הריון אמיתי לא השגנו. אם הרופאים נותנים צ'אנס כדאי לעשות עוד טיפול או שנים רק כדי לדעת שניסיתם ולעבור הלאה לתרומת ביצית. היא לא תעצור את הידלדלות המאגר השחלתי, אבל היא תעשה אתכם הורים וזה בעצם היעד הסופי. בהצלחה נועם

נועה שלום רציתי לשאול

לנועה שלום לפני שבועיים הייתי אצל ד"ר קלדרון בין היתר בהמלצה שלך אני מהצפון עברתי 3 פעמים תרומת ביצית ומיכוון שכל רופא אומר לי משהוא אחר שאפשר גם מבציות שלי להרות. אז אמרתי ננסה שוב טיפול רגיל רציתי לדעת אם תוכלי להרחיב קצת את הטיפול שד"ר קלדרון מבצע. לגבי הזקיקים. אני כרגע 10 ימים אחרי ארגסט מחכה למחזור בקוצר רוח. וד"ר קלדרון ביקש ממני שכאשר אקבל אתקשר אליו כדי שיתן לי לבצע בדיקות דם לראות אם אני צריכה להמשיך בתרומת ביצית או שבטיפול רגיל. המון תודה.

נועם@בת

New member
הטיפול של דר' קלדרון מבוסס על

פרוטוקול שבציע דר' מרס מארה"ב בכנס פוריות עולמי בשנה שעברה. ביום השלישי לוסת עושים בדיקת דם לפרופיל הורמונלי, כמובן שאם מקבלים FSH תלת ספרתי או אפילו דו ספרתי גבוה, אין טעם לבזבז זמן, אבל FSH גבולי (אני מניחה שעד 30) עוד שווה לנסות. ביום למחרת שוב בדיקת דם לE2 ופרוגסטרון. ממשיכים עם בדיקות דם יומיומיות עד שהE2 מתחיל לעלות (פעם אחת זה לקח לי יומיים ופעם מעל שבוע), ורק אז מתחילים להזריק את ההורמונים. כשהזקיקים מגיעים לגודל 13-15 מ"מ מתחילים עם צטרוטייד. אצלי אחרי 2 טיפולים עם 0 ביציות היה טיפול עם 3 ביציות והריון כימי, טיפול עם שתי ביציות, עובר אחד יפה ובלי הריון. בשלב הזה החלטתי שמיציתי והלכתי לנוח
. בהצלחה וד"ש חם חם ממני לדר' קלדרון נועם

שיר5520

New member
תשובות

בענייני תרומת ביציות כדאי שתכנסו ל"שאלות נפוצות". זה נמצא אי שם במעלה העמוד. יש שם המון תשובות. בעיקרון, אפשר לקבל ביציות בחו"ל או ביציות שהופרו בחו"ל והוטסו לארץ. מדובר בתהליך יקר, אבל הוא בדר"כ יותר קצר כי הסיכוי להשיג הריון יותר טוב. כמובן שזה בתנאי שהכול בסדר עם הרחם והזרע. בקשר לשאלה השנייה זוהי שאלה לרופא ויש גם נשים בפורום שיוכלו לייעץ מניסיונן. אני לא מבינה בזה. בכל אופן, אחרי שתקראו את כל מה שכתבנו בנושא הזה בעבר אשמח לעזור בכל שאלה. ודבר אחרון, אם לא שמתם לב, לאחרונה התחלנו מאבק מאוד רציני כדי לקבל החזרים על הטיפולים עם תרומת ביציות. אשמח לספר יותר על המאבק. אתם מוזמנים להצטרף. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשלוח מייל לכתובת: [email protected] ואני אשלח חזרה במייל פרטים על המאבק. גם אם עדיין לא החלטתם בקשר לתרומה חשוב שתצטרפו מכיוון שכך אם חלילה תגיעו למצב שבו תצטרכו תרומה יכול להיות שהבעיה כבר תיפתר ולא תצטרכו לנסוע לחו"ל. בהצלחה!

ayoosh

New member
האם

אכן כמו שכתבת א"א לקבל תרומת ביצית אם יש זרע שצריך השבחה??? (לא לייאש אותנו...)

סביון1

New member
ניתן לעשות IVF גם עם ביצית אחת

במידה שממילא מתקבלת רק ביצית אחת בכל מחזור, אפשר לעשות מחזור טבעי, ללא הורמונים, ואז לשאוב את הביצית שנוצרת ממילא בכל מחזור. זה כמובן בתנאי שאכן את מבייצת באופן טבעי. לי אישית לא היתה שום בעיה לקבל אישור לפרוטוקול הזה, אבל נדמה לי שהיו בפורום בנות שסיפרו שקופת חולים עשתה להם בעיות. אני לא בטוחה, אולי אחרות יכנסו לפה ויספרו.

free3

New member
IVF

תודה על התגובה. עשית את הטיפול דרך קופת חולים? אם כן איזו? כללית/מכבי?

סביון1

New member
דרך מכבי

בבית חולים אסותא, כשהרופא המטפל (פרטי) הוא דר' שולמן

סביון1

New member
כמו כל סבב IVF.

הטיפול ממומן ע"י קופת חולים מכבי (באמצעות טופס 17). בגלל שזה בית חולים פרטי הם דורשים תשלום נוסף: 238 ש"ח לשלב א' ו-634 ש"ח לשלב ב'. בעלי מגן זהב מקבלים החזר של 83% על הסכום הזה. המספרים נכונים למאי 2003.

למה תרומה ביצית../images/Emo35.gif

FREE שלום, לאחרונה, לי ולאשתי נודע שאנחנו צריכים לעבור לנתיב של תרומה ביצית. לא הבנתי למה אצלכם זה כך. האם זה בא מרופא או מסקנה שלך בשל תגובה חלשה של אישתך לפרוטוקול הטיפולים הנוחכי. הרי אם אתם צריכים לעבור לנתיב של תרומת ביצית אזי הרופא שלכם לא היה מפנה אותכם למסלול IVF. כל אישה מגיבה בצורה אחרת לטיפולים ולפרוטוקלים אחרים עד שמתאימים פרוטוקול מתאים המביא להריון המיוחל. למיטב הבנתי כל התהליך הזה נעשה ע"פ השיטה של ניסוי וטעייה. לצערינו זה לוקח חודש לכל ניסוי עם עליה הדרגתית באגסיביות הטיפול, שינוי במינונים,שינוי בתרופות ושיטות הטיפול. אני מאחל לכם הצלחה בכל דרך התבחרו, אבל על תרימו ידיים כל כך מהר על טיפולי הפוריות IVF, ואני ממליץ גם לקבל חוות דעת שניה או אפילו מעבר לרופא אחר. מנסיון אישי, למרות שפלפל קיבלה את הבשורה בהבנה ואפילו השלימה עם העניין, עדיין היה כצת קשה לה להשלים עם העובדה שמבחינה גנטית התינוק המיוחל לא יהיה שלה. אני תומך בה מאד בצורה נפשית אבל עדיין יש את הרגעים. לכן אל תרימו ידיים כל כך מהר.

free3

New member
תודה על האמפטיה. אשתי ואני באמת עוד

לא מיצינו את תהליך הIVF פשוט כי התגובה השחלתית שלה נמוכה מאוד. הזריקות לא הצליחו לייצר יותר מזקיק אחד שגם כך נוצר בכל חודש באופן טבעי זה גרם להפסקת התהליך. לכן להבנתינו אין לנו ברירה אלא לפנות לתרומת ביצית (תרמה לכך התפיסה בביה"ח שאם אין לפחות שלוש ביציות לשאיבה אז לא מבצעים שאיבה כלל, מה שאבסורד בעיני ואפילו מכעיס (המשמעות היא שמשום שהסיכוי לבצע הפריה בביצית אחת הוא נמוך, אז עדיף לא לבצע כלל ולהרוג את הסיכוי בוודאות!!!!). מרכיב נוסף הוא בלות מוקדמת של השחלות ולכן אנחנו צריכים למהר עם כל העסק. המחשבה שלנו היתה אולי לעשות ילד ראשון מתרומת ביצית ואז יהיה סיכוי לעצור את תהליך הבלות ולשפר את מצב ההורמונים ותיפקוד הביציות אצלה. אנחנו הולכים על עוד ניסיון או שניים של IVF רגיל אבל במידה וזה לא יצליח אנחנו רוצים כבר להכין את נושא תרומת הביצית כדי לא לבזבז זמן. אם נסיונכם הביא אותכם למסקנות אחרות אשמח לשמוע. תודה ויום טוב

סביון1

New member
היי FREE3

גם המקרה שלי די דומה לשלכם. גם אצלנו היה "יבול" ביציות מועט בהפריה עם הורמונים. אחר כך עברנו להפריות במחזור טבעי, כמו שכבר סיפרתי. אחרי שלוש הפריות במחזור טבעי החלטתי (על דעת עצמי, לאו דוקא בהמלצת הרופא) לעבור לתרומת ביצית. שאלה: מאיפה בא לכם הרעיון שהריון מתרומת ביצית יעזור לעצור את תהליך הבלות ולשפר את מצב הההורמונים אצל אישתך?

free3

New member
סביון

האמת שזו תחושת בטן של אישתי על סמך שברי מילים ששמענו פה ושם. שום דבר לא מדעי ובטוח, אבל כמו הרבה מהתהליך הזה שבו יורים באפלה ולא באמת יודעים במה, כך גם בעניין הזה. כך או כך אם תחושות הבטן שלה אני לא יכול להתווכח והיא שכנעה אותי שבאמת יכול להיות שהריון בשלב הזה יצליח לעצור את התהליך. מאחר ואנחנו כבר לא צעירים (34) נראה לנו שמהרבה בחינות אחרות אם אין לנו ברירה אחרת כרגע- אז עדיף הריון אפילו מתרומת ביצית כדי שלפחות הלחץ והמתח סביב תינוק ירגע קצת ואולי יגביר את הסיכוי לתינוק "רגיל" א"כ.

הבלות מקדמת

הבלות מוקדמת ניתנת לזיהוי ע"פ רמת FSH ביום השלישי למחזור. האם הרופא שלכם ביצע פרופיל הורמונלי לאישתך לפני כל התהליך. ע"פ מידע שהובר לי אישה עם רמות FSH מעל 15, שזה גם גבוה אבל לא בלתי אפשרי, אינה מאושרת להתחיל את תהליך IVF. FSH היינו הורמון המופרש מבלוטת המוח. תפקידה של הורמון זה היינו לעודד את השחלות ליצור זקיק/ים. ככל שרמת ה- FSH יותר גבוה אז זה יכול לסמן שהגוף צריך להתאמץ יותר על-מנת לעודד את שחלות ליצור זקיקים. FSH גבוה יכול להצביע על רזרבה שחלתי נמוך, כלומר הבלות. התהליך הינו בלתי הפיך כלומר לא ניתן לעצור את תהליך הבלות או לשפר את רמות ההורמנים ע"י הריון. לצערנו לפלפל זוהה FSH מחוץ לסקלה (86
),כלומר הבלות מוקמת (היא רק בת 34) לכן אנחנו בנתיב של תרומות ביציות. כדי לבקש מהרפא לכם לפני ביצוע סיבוב IVF הבא בדיקה של FSH, אני יודע שזה נשמע כמובן ומעליו אבל הרופא שלנו לא עשה כך ובזבזנו שנה שלמה בטיפולי IUI ומחזורים לא תקינים. אגב עברנו רופא בעקבות זאת

למעלה