תרומת ביצית

שירלרנר

New member
תרומת ביצית

בנות יקרות,

חודש הבא אני מתחילה סיבוב ראשון של תרומת ביצית.
יש לי רופא שנחשב למומחה מאוד גדול (עובד עם אסותא תל אביב, דרך קלריסה, הוא מטפל בהכל, אני אפילו לאפ פגשתי אותה), אולם אני ממש בספק.
אני אשמח לקבל המלצות לרופאים מומחים באזור המכרז בלבד (לא דרך הדסה).
תודה רבה.

כדאי שתגדירי גם מסלול... לארץ מביאים עוברים חברת מנור והחזרת עוברים באסותא ראשלצ ואיתן עובדים לא מעט רופאים ידועים קמחי תמים כדוגמת דר באום, דר בר חוה, פרופ משיח ועוד
או פרופ' בידר

שירלרנר

New member
היי איילת

המסלול שאני מעדיפה זה הבאת עוברים טריים לארץ.
כרגע אני עם פרופסור דור, ואני ממש מבולבלת ועוד צריכה להתחיל בסוף אוגוסט תרומה ראשונה.
האם את ממליצה לפנות להתיעצות נוספת ?
אולי לבר חווה ?
או בידר ?
&nbsp

דור, לב רן, בידר, משיח ,לברון ועוד כמה

עובדים כולם עם אותה מרפאה בקייב בהנהלת בידר.
לדעתי בתרומת ביצית הרופא המטפל פחות משמעותי בסיפור. הוא רק מכין את הרחם להחזרה, זה הכל! וכמעט כולן מקבלות אותו פרוטוקול.
תבחרי מסלול ולא רופא.
כי מה שהכי קריטי (מניסיון) זה המרפאה בחו"ל, האוקראינים שמכינים את התורמות לשאיבה ואיכות הביציות שנגזרת מזה, האמינות שלהם בנושא הבדיקות הגנטיות (ראינו את התביעה נגד משיח בנושא), ההפריה, ההקפאה של שאר העוברים שלא הוחזרו, ההפשרה שלהם (לא כולם יודעים להפשיר בצורה טובה).
תרומת ביצית היא מאוד יקרה, ויש בנות שנמצאות במסלול מסוים המון זמן ועושות הרבה החזרות רק בגלל שקשה להם לעשות שינוי / להחליף רופא אהוב / לנסוע קצת רחוק, וזה חבל.
אני הייתי שם, ואם היו מסבירים לי את כל מה שלא ידעתי אז, הייתי חוסכת לעצמי הרבה עוגמת נפש.

לדעתי נעשו שינויים והם עובדים עם מרפאות שונות
יש מסלול חדש של הבאת טריים לארץ לא ע"י בידר

אם כך, כדאי לבדוק אותם,

כמה ניסיון יש להם, ולחפש בנות שהיו במסלול זה כדי לקבל המלצות / דיס-המלצות.

סיגלית21

New member
הבאת עובריםתריים

אני במסלול בידר והחזירו לי עוברים טריים טיפול ראשון הריון שבוע 15

מאמינקה את כל כך צודקת

הייתי פעמיים בקייב וכלום לא אהבתי את התנהלות בית חרושת לא ידעתי לא הבנתי והייתי אצל פרופ' נחשב מאוד אחד מאלו שרשמת התאכזבתי קשות מכל התנהלות שלו מה שעניין אותי זה רק כסף עצוב כיום אני לקראת ההחזרה שישית במתח נוראי ובפחד בתקווה להצלחה
החלפתי רופא ומסלול יש לי עם מי לדבר ולא עם המזכירות כל הזמן מטורף
ואיילת אכן לא הפסד גדול לדבר עם קלריסה אישה מזעזעת
תהני מהורות שמחה בשבילך יקרה

2bmx2

New member
אני מבינה שהיה לך טוב בהדסה

אני מבינה שהצליח לך בהדסה ושלא הצליח לך במסלול אחר.
כאילו דה - אנחנו מוכנות לסוע לחו"ל ומתקשות לסוע לירושלים?
ועדיין גם בהדסה וגם באסותא יש הצלחות וכשלונות ויש רופאים נעימים יותר ונעימים פחות ויש כאלו שהכסף כתוב להם על המצח. כאילו שהשיירד ריסק בא מטוב לב ולא ממניפולציה רגשית שתהיי מרוצה אם הצליח לך מייד ותהיי מרוצה אם לא הצליח לך מייד אבל יש לך שיירד ורק כמה פראייריות שהפילו בשבוע קצת יותר מאוחר יצאו קרחות מכאן ומכאן. על הדרך הם גם יוצרים לקוחות שבויות שבניגוד להמלצתך הגורפת להחליף מסלול כאשר נכשלים באסותא - כאן האינטרס להחליף אחרי ששילמתי קטן יותר.

מי שלא בהדסה כבר ממש קשה לה לכתוב כאן פרט לאיילת. הדסה מסלול טוב ויש בו רופאים טובים אבל הקריאה שלך לכל אחת שרק מתעניינת לעבור להדסה היא ממש לא אתית. אולי באמת אין יותר מטופלות במסלולים אחרים וכולן אכן רק בהדסה או שנתרמות ממסלולים אחרים כמעט ולא כותבות כאן.

הסיפור על ה-CF כבר גובל בהכפשה, מכיוון שהוא קצת יוצא מההקשר.
מדובר באירוע שהיה לפני 11 שנה, היה משפט ואכן משיח הפסיד בו ביחד עם אחרים. מאז דברים השתנו. גם דרך אגב הבדיקות ל-CF הורחבו מאז גם בארץ (יש לזה הרבה מוטציות וכל הזמן מוסיפים לזה בדיקות, מאז נמצאו עוד מוטציות). האם בהדסה לא היו פשלות? האם את ממליצה שלא ללדת בהדסה בגלל היולדת שנפטרה שם (גלית סעדה אופיר) - שהיתה בגלל רשלנות רפואית והזנחה של מחלקת היולדות? לפני שילדתי (לא בהדסה אלא בבית חולים אחר שגם בו נפטרו כמה יולדות) שיננתי את המקרה ואת דרכי המעקב שלא יקרה לי אותו דבר.
[URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=926&MessageId=131970640[/URL]

כמו כן עוד משהו לגבי הרופא המכין: בהחלט יש משמעות לא רק לרופא ש"מייצר את העוברים" כלומר מטפל בתורמת. תורמת שאין לה בעיות פוריות הפרוטוקול שלה פשוט. ובכל מקרה לצוות הדסה אין נגיעה בתורמת. המכון ויכולותיו זה דבר אחר וכאן מדובר במכונים טובים באוקראינה וברופאים אלופים ישראלים. בידר עושה שאיבות מעולות ונחשב לאלוף השאיבות בתל השומר. לברון ופשה הם אמבריולוגים מעולים.
אבל דווקא הרופא המכין, זה שמטפל בנו - אנחנו הבעייתיות בסיפור הזה, יש לו חשיבות עצומה. סוג הפרוטוקול שאנחנו מקבלות טיפול טבעי או לא איזה הורמונים וכמה עם או בלי פיפל עם או בלי קלקסן וכו - זו החשיבות הגדולה ביותר. הרבה בנות כאן מתחילות את הבחירה שלהן דווקא מהרופא המטפל ובצדק! המסלול גם הוא חשוב וכאן אני מעדיפה מסלול עם בחירה כמו הדסה וקפריסין. אחרות מעדיפות מסלול שמביא את העוברים בלי לסוע.
זה בסדר בעיני להמליץ על הרופא שלך כאשר זה נשאל ואפילו להגיד "לא כ"כ אהבתי את המסלול הזה והזה והרגשתי יותר טוב / הצלחתי בהדסה. אבל הדחיפה הזו להדסה לכל מי ששואל משהו על מסלול אחר לא נעימה.

אתן דוגמא: בהדסה הולכים על דקאפפטיל ארוך - כלומר דיכוי ארוך

אני בזמנו עשיתי זאת וזה היה לי נורא. אני זוכרת שעוגי כתבה כאן שגם לא כל כך רצתה זאת.
לכן הדבר החשוב ביותר לדעתי זה הרופא, שיטת הטיפול ולא המסלול ומאד חשוב להדגיש זאת.
עם זאת אני יודעת שבנות שמתעקשות בהדסה לא לקבל דקאפפטיל ארוך מצליחות ומקבלות קצר או דיכוי אחר.

זה ממש לא נכון

אני קיבלתי דקא קצר בהדסה וגם 3 חברות שלי שהיו איתי בקבוצה.
הם מציעים ארוך כדי לחסוך לכך זריקה כל יום, אבל נותנים לך לבחור.

עוגי555

New member
ברירת מחדל אבל לא הכרח

אני לא ממש רציתי, ולא היה הכרח. נכון, הם ממליצים, אך יכלתי לקבל מה שבחרתי.לבסוף בחרתי ארוך בגלל הנוחות.

אבל...הרבה בנות לא יודעות מהי המשמעות של דקא ארוך

אני הייתי כל כך תמימה בתרומה הראשונה שלי...אני חושבת שצריך להציג את שתי האופציות.

molly67

New member
לא יודעת איפוא שמעת את זה

אבל זה ממש לא נכון. אני מטופלת בהדסה דיי הרבה זמן, עברתי כבר 6 ניסיונות, דקא מעולם לא היה חלק מהפרוטוקול שלי. האופציה לקחת דקא אפילו לא הועלתה.

התשובה שלך קצת מוזרה בעיני

קודם כל, ענית לי לתגובה שלי, בה לא הזכרתי בכלל את הדסה. רק ציינתי מה חשוב לדעתי בתרומה (המסלול) וממה להזהר. אז כל ההתקפה עלי בנושא לא מובנת. אני מניחה שזה הצטבר לך בבטן הרבה זמן וזה היה מבחינתך היה הקש להכנס בי.
אין לי מושג, למה אם אני ממליצה על הדסה, זה לא נעים לך. סליחה??? או בשפתך "כאילו דה?"
"מי שלא בהדסה כבר ממש קשה לה לכתוב כאן" סליחה??? מה הבעיה שלך לכתוב?
אני לא יודעת מאיזה מניעים הראש שלך עובד, אבל זהו פורום פתוח וכמו שאני כותבת את גם יכולה לכתוב. ואנחנו רואים יפה מאוד שאת יודעת לכתוב.
חשבת על האופציה שיש פה הרבה המלצות על הדסה כי בנות חזרו משם מרוצות, ורוב הממליצות פה על הדסה הן בהריון או אחרי לידה?
אם את כל כך מרוצה מהמסלול שלך, את מוזמנת להמליץ עליו בכייף. לא ראיתי שאת עונה לבנות שמתלבטות באיזה מסלול לבחור.

דבר שני, לקרוא לבנות שלוקחות שיירד ריסק פראייריות זה מגעיל בעיני. אף אחד לא מכריח לקחת את השיירד ריסק. זו אופציה. ואני לקחתי אותה ואני שמחה על זה. כי באיזה שהוא מקום זה מוריד את המתח והפחד. ואני מכירה כמה בנות שהצליחו בסבב השני של השיירד ריסק.
בכל מסלול אם תיכנסי להריון ותפילי אחרי שבוע 8 תאבדי את הכסף, אז מספיק לדבר שטויות.
והדסה לוקחת בנות שבויות?? חחח... אני אשמח אם מנהלת הפורום תעשה סקר וכל אחת תרשום באיזה מסלול היא הצליחה ואחרי כמה סבבים. בינתיים כל הבנות שכותבות הודעות שהן אחרי 8, 9 , 11 תרומות ללא הצלחה הן משום מה במסלולים אחרים.

דבר שלישי, הסיפור על ה CF ממש לא גובל בהכפשה וכמו שציינת, משיח הפסיד בתביעה.
אין פה שום דבר שיצא מהקשרו, מי שרוצה מוזמנת לקרוא כאן את הפרטים:
[URL]http://www.israelhayom.co.il/article/120981[/URL]
ואגב, זה קרה ב 2009 ולא לפני 11 שנה!!

לגבי המכון עצמו בקייב, בהנהלת בידר, גם הם זכו לאזכור בכתבה:
"באוקטובר 2010 הגיש משרד הבריאות תביעה נוספת באותה פרשה העוסקת בשאלות הנוגעות לקשריו של פרופ' משיח עם מכון הפוריות באוקראינה. במסגרת התביעה החליטה המדינה, בשמם של בתי החולים שיבא ואיכילוב, לתבוע את משיח וארבעה גינקולוגים בכירים שהיו שותפים להקמת המכון בקייב - פרופ' יהושע דור, ד"ר דוד לב־רן, פרופ' דוד בידר וד"ר יעקב לברון - בטענה שפעילות המכון לא עמדה בסטנדרטים הרפואיים המקובלים בישראל. הנתבעים, מבכירי רופאי הפוריות בארץ, היו שותפים להקמת המכון ב־2002, בעיקר לצורך אספקת ביציות של נשים אוקראיניות למטופלות ישראליות.
הטענות בכתב התביעה מעלות סימני שאלה מטרידים בדבר איכות הטיפול הרפואי שמקבלים ישראלים רבים דווקא כשהם מגיעים לקליניקות הפרטיות של בכירי הרופאים בתחום. "חמשת הרופאים הפעילו וניהלו שירותי רפואה במכון בקייב בחוסר מקצועיות ובאמצעות כוח אדם ומעבדות ברמה מקצועית נמוכה", נטען בכתב התביעה. "הם הפרו את הסטנדרט הרפואי לערוך בדיקות גנטיות מעמיקות לכל תורמת לפני מתן התרומה, קל וחומר שהפרו את חובתם כאשר ידעו מראש כי התובע הוא נשא של הגן המדובר". " (רן רזניק, ישראל היום פורסם ב: 04.10.2013)

לגבי הרופא המכין, לצוות הדסה אין נגיעה בתורמת וכך לכל המסלולים. גם פרופ' בידר לא נוגע בתורמת , כך שטענתך שעושה שאיבות מעולות יכולה להיות נכונה, אבל זה ממש לא רלוונטי לנו. כי הוא לא שואב את האוקריאנות. הרופאים האוקריאנים שואבים ומעבירים לבידר את הביציות.

לסיכום, אמשיך להמליץ על המסלול של הדסה , רק בשביל להציל (כן, להציל!) את אותן בנות שמתלבטות.

את צריכה לברר על המסלולים עצמם נעשו שינויים באסותא ת"א, יש שם כמה מסלולים, אני לא מכירה אישית.
הייתי בודקת למה מתחייבים, מה את יכולה לבקש ובודקת מול שאר המסלולים.
נדמה לי שכרגע יש 3 מסלולים שונים של הבאת טריים לארץ.
אישית אני מכירה את מנור עם אסותא ראשלצ, אני עשיתי אצל דר בר-חוה.
את יכולה לקבוע פגישה עם אורית מחברת מנור ולקהל מידע.

למעלה