תרומת ביציות

מצב
הנושא נעול.

רותה ש

New member
תרומת ביציות

תרומת ביציות
שלום לכולם יש לי שאלה ואני מקווה שאקבל תשובה. אנחנו עומדים להתחיל בתהליך פונדקאות, לצערי כנראה שאזדקק גם לתרומת ביצית, יש לי סיכוי למצוא ביציות בארץ? זה חוקי? למי צריך לפנות? תודה מראש על התשובות. רותה והאיש שלה

ayoosh

New member
קודם כל- ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

תרומת ביציות
שלום לכולם יש לי שאלה ואני מקווה שאקבל תשובה. אנחנו עומדים להתחיל בתהליך פונדקאות, לצערי כנראה שאזדקק גם לתרומת ביצית, יש לי סיכוי למצוא ביציות בארץ? זה חוקי? למי צריך לפנות? תודה מראש על התשובות. רותה והאיש שלה
קודם כל- ברוכה הבאה

מקווה שתצליחו ושתגיעו מהר לילד שלכם...
קודם כל- קישור למידע מרוכז בעניין האפשרויות הקיימות... כדאי לקרוא את הדברים- ולראות מה מתאים לך... לצערנו, מאז פרשת בן רפאל, אין (או אין כמעט- הבדל מאוד קטן..) תרומת ביצית בארץ... את מוזמנת לקרוא את הסיכום של שיר על ההיסטוריה... לגבי שילוב של פונדקאות ותרומת ביצית- השאלה עלתה בפורום בשבוע שעבר... אני לא יודעת אם יש מי שתוכל לעזור לך... מקווה שתמצאו פרטים בעניין... ושוב- הכי חשוב
...

את פשוט גדולה מהחיים ../images/Emo8.gif

קודם כל- ברוכה הבאה

מקווה שתצליחו ושתגיעו מהר לילד שלכם...
קודם כל- קישור למידע מרוכז בעניין האפשרויות הקיימות... כדאי לקרוא את הדברים- ולראות מה מתאים לך... לצערנו, מאז פרשת בן רפאל, אין (או אין כמעט- הבדל מאוד קטן..) תרומת ביצית בארץ... את מוזמנת לקרוא את הסיכום של שיר על ההיסטוריה... לגבי שילוב של פונדקאות ותרומת ביצית- השאלה עלתה בפורום בשבוע שעבר... אני לא יודעת אם יש מי שתוכל לעזור לך... מקווה שתמצאו פרטים בעניין... ושוב- הכי חשוב
...
את פשוט גדולה מהחיים

קודם כל ברוכים הבאים ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

תרומת ביציות
קודם כל ברוכים הבאים

קודם כל ברוכים הבאים ל
נו החם. אין לי מה להוסיף למה שאייוש כתבה. לגבי פונדקאות, למיטב ידיעתי יש מכונים בארץ העוסקים בכל הנושא של פונדקאות ומדמה לי שמבקרה ויש צורך גם בתרומת ביצית הם גם מבצעים את התיאום. במידה ויש לך מידע בנושא אשמח מאד אם תשטפי אותנו. יש עוד זוג שפתחו פה שאלתה בנושא פונדקאות ותורמת ביציות ואני חושב שהמידע שיש לך בנושא יכול לעזור גם להם.

1אבלין

New member
פונדקאית+תרומה ביצית

קודם כל ברוכים הבאים

קודם כל ברוכים הבאים ל
נו החם. אין לי מה להוסיף למה שאייוש כתבה. לגבי פונדקאות, למיטב ידיעתי יש מכונים בארץ העוסקים בכל הנושא של פונדקאות ומדמה לי שמבקרה ויש צורך גם בתרומת ביצית הם גם מבצעים את התיאום. במידה ויש לך מידע בנושא אשמח מאד אם תשטפי אותנו. יש עוד זוג שפתחו פה שאלתה בנושא פונדקאות ותורמת ביציות ואני חושב שהמידע שיש לך בנושא יכול לעזור גם להם.
פונדקאית+תרומה ביצית
שלום! לנו יש פונדקאית וגם נצטרך תרומת ביצית. בחוזה של הפונדקאית צריך לציין את העיניין של התרומת ביצית. הפונדקאית צריכה להיות מודעת שהתהליך של תרומת ביצית לוקח זמן (גם בועדה של המשרד הברואות שואלים אותה). חוץ מזה אין שום הבדל, את קונה את התרופות עם המרשמים על השם שלך וכו,,, אני מצאתי את הפונדקאית שלי דרך מודעה בעיתון (עדיף לפרסם במקומונים ), זה לוקח זמן אך גם אם את עושה הסכם עם אחד המכונים את צריכה להמתין עד שימצאו לך פונדקאית.... אביבה נמרודי מרכזת את כל העיניין של הפונדקאות במשרד הבריאות ,טל 02-5681275. אשמח לעזור באם תרצו לקבל עוד פרטים. אבלין

סביון1

New member
שלום רותה וברוכה הבאה לפורום

תרומת ביציות
שלום רותה וברוכה הבאה לפורום
החוק בארץ אומר שתרומת ביציות תינתן רק על ידי אישה שבעצמה עוברת הליך של הפריה חוץ גופית. החוק גם קובע שאסור לתורמת לקבל תמורה עבור התרומה שלה, למעט אפשרות למימון הליך ההפריה שלה. מסיבה זאת לפעמים ניתן למצוא נשים שאין להן ביטוח בריאות (עובדות זרות וכד') שזקוקות להפריה חוץ גופית ומוכנות לתרום ביציות. במקרה שאת או הרופא שלך מוצאים לך תורמת כזאת, את מממנת לה את הטיפול וקופת החולים מחזירה לך משהו כמו 80% מהסכום. חוץ מזה יש גם נשים שתורמות סתם מתוך טוב לב. הבעיה, שבסך הכל יש הרבה יותר נשים שזקוקות לתרומה מנשים שתורמות. לכן קשה למצוא תורמת בארץ. לגבי השאלה למי צריך לפנות - זאת באמת בעיה. אין בארץ גוף שמרכז את התורמות. יש רופאים שעוסקים בתרומת ביציות בחו"ל ולרופאים האלה לפעמים יש תורמות בארץ. בכל מקרה אם הסיבה שאת מחפשת תורמת בארץ ולא בחו"ל היא בגלל שקשה לך הסיבוך של הטסת הפונדקאית לחו"ל, אז קחי בחשבון שיש מכונים שמטיסים לחו"ל זרע קפוא, מבצעים שם את ההפריה ומביאים ארצה את העוברים המוקפאים כך שהפונדקאית שלך תוכל לעבור את ההליך בארץ. איוש כבר נתנה לך קישור למידע על רופאים ומכונים. אותו מידע קיים גם בשאלות הנפוצות בצורה יותר מסודרת ואת יכולה לבדוק שם. את מוזמנת לשאול שאלות נוספות כשיהיו לך. הרבה בהצלחה, סביון

שיר5520

New member
הי רותה!

תרומת ביציות
הי רותה!
נשמע שיש לך דרך לא פשוטה ואני מאחלת לך שתעברי אותה מהר ובלי יותר מדי מהמורות בדרך. והכי חשוב - שתגיעי כמה שיותר לילד שלך. את התשובות אני רואה שכבר קיבלת (וכל הכבוד לאיוש על התשובה המפורטת). בכל שאלה נוספת אנחנו כאן ונשמח לשמוע עידכונים. בהצלחה!

רותה ש

New member
תודה

הי רותה!
נשמע שיש לך דרך לא פשוטה ואני מאחלת לך שתעברי אותה מהר ובלי יותר מדי מהמורות בדרך. והכי חשוב - שתגיעי כמה שיותר לילד שלך. את התשובות אני רואה שכבר קיבלת (וכל הכבוד לאיוש על התשובה המפורטת). בכל שאלה נוספת אנחנו כאן ונשמח לשמוע עידכונים. בהצלחה!
תודה
אני מאוד מעריכה את זה שאתן עונות לי תשובות שבאמת יכולות לעזור לי. את כל הפרטים שקשורים בצד של הפונדקאות אני כבר יודעת, שאלתי יבפורום פונדקאות בתפוז וקיבלתי תשובות מלאות ממנהלת הפורום. אני עדיין מתלבטת אם לנסות להפוך עולם ולהשיג ביצית מהארץ או לוותר ולנסות מחול, ההתלבטות היא בגלל שפונדקאיות לא מתלהבות להיכנס לחוזה עם זוג שצריך ביציות מחול. מה דעתכן? רותה והאיש שלה

שיר5520

New member
אני מבינה אותה..

תודה
אני מאוד מעריכה את זה שאתן עונות לי תשובות שבאמת יכולות לעזור לי. את כל הפרטים שקשורים בצד של הפונדקאות אני כבר יודעת, שאלתי יבפורום פונדקאות בתפוז וקיבלתי תשובות מלאות ממנהלת הפורום. אני עדיין מתלבטת אם לנסות להפוך עולם ולהשיג ביצית מהארץ או לוותר ולנסות מחול, ההתלבטות היא בגלל שפונדקאיות לא מתלהבות להיכנס לחוזה עם זוג שצריך ביציות מחול. מה דעתכן? רותה והאיש שלה
אני מבינה אותה..
כל עניין חו"ל די מסבך את העניינים. אולי באמת לך עדיף טיפול עם ביציות קפואות בארץ. אם אין לה בעיה לשאת הריון - אין סיבה שהיא לא תקלט מקפואים. כדאי לך לשאול בפורום פונדקאות אם יש מישהי שעשתה גם פונדקאות וגם תרומת ביציות. אני יודעת שיש לא מעט כאלה. אולי הן יוכלו לעזור לך הכי טוב כי הן מכירות את כל התמונה. אגב, אני יודעת גם שחלק מהן מסתובבות בימים אלה בפורום אימוץ - אולי את יכולה לשאול שם ומישהי בטח תענה. אני חושבת שהן מכירות הכי טוב את המצב המורכב שלך. יש לך דרך לא פשוטה, אבל אני בטוחה שאם תהיי חזקה תשיגי כל מה שאת רוצה.

הי רותה

תרומת ביציות
הי רותה
אם את כבר עומדת להתחיל את ענין הפונדקאות - משמע שאת "עובדת" על כך עם עמותה מכיוון שחייבים לעשות זאת בארץ עם עמותה שדואגת לכל העניין מתחילתו ועד סופו. עמותה כזו בוודאי תוכל לספק לך מידע מדוייק על השילוב עם תרומת ביציות ועיגון חוקי לעניין. זו חובתה של העמותה למצוא את התשובה לכך. כל מה שאנחנו נאמר לך זה "ספקולציות" ולא תשובה חד משמעית שעל עמותה שעוסקת בפונדקאות לתת עליה את כל התשובות ולמצוא את כל הפתרונות. עקרוניתמבחינת הפונדקאית אין לדעתי משמעות אם זה ביציות שלך או של תרומת ביציות ולכן ניתן לעשות זאת לכאורה במקומות עם עוברים מוקפאים המוחזרים בארץ. הבעיה היא מבחינת החוק בארץ אם הוא מאפשר זאת או לא, ואם כן אז עיגון חוזי שלא יאפשר לפונדקאית לסגת ממסירת התינוק לאחר לידתו בנימוק שהביציות הן לא של הזוג ולכן התינוק הוא "שלה" ולא של הזוג.

מצב
הנושא נעול.
למעלה