תרומת איברים

הדת רק מתיימרת

להתבסס על זכות הבחירה. כבר בתורה כתוב 'ובחרת בחיים', כציווי, ומיד מפורטים כל הקללות האיומות שיקרו למי שבחר אחרת. החרדים בסך הכל ממשיכים עם 'זכות הבחירה' המזוייפת הזו, הם לא המציאו את הגלגל. עונשים, חרמות, פשקוילים וסילוק ילדים ממוסדות לימוד הם השיטות של החרדים לוודא שכולם 'בחרו' ב'טוב'.

moshe010

New member
האבסורד הוא בזה

שעל מלא קושיות למשל למה יש מאובנים ? הדתיים עונים את התשובה "כדי שיהיה בחירה" אז למה הם בעצמם לא נותנים לילדיהם את הבחירה שהקב"ה כ"כ טרח לייצר הוא ייצר מיליאדי כוכבים במרחק של מיליארדי שנות אור רק בשביל להטעות את האנושות ושיהיה להם בחירה לטעות והחרדים החצופים מונעים מילדיהם אפילו את המידע הנ"ל, ואיה הבחירה ההכרחית

mik504

New member
אוי זו עצה מדהימה למי שחלם בחייו על שינוי מין

ועוד על פי הקבלה ועוד בחינם.

רותם 36

New member
לי יש כרטיס אדי

חוץ מזה שעל הכרטיס רשום איזה תרומה את מוכן לתת ( כל איבר / רק איברים מסויימים / והאם יש להתייעץ עם סמכות דתית לפני שהמשפחה תאשר את התרומה. מצד שני אני לא חושבת שיש לחייב אנשים לתת משהוא שהם לא רוצים , גם ככה הנושא טעון דתית והילכתית ולא נראה שעצם זה שייחיבו יפתור את בעית מצוקת האיברים בארץ. לדעתי רק פירסום וחינוך ופסקי הלכה של רבנים מובילים יעזרו בנושא הזה . נ.ב. ראיתי פעם כתבה על תרומת איברים - בחור ערבי שנהרג בתאונה ותרם איברים ל5 משפחות. אחת המשפחות הייתה חרדית וגועל נפש איך שהם התנהגו. לא הודו והתביישו שהתרומה מגיעה מגוי . ישבתי מול הטלוויזיה וכ"כ כעסתי על כפיות התודה שלהם

רותם 36

New member
ומי שמדבר על תחיית המתים

שכאילו אני אמורה להיות שלמה ע"מ לחזור מהמתים התשובה שלי היא: ה' משפיקגדול כדי לגרום לי לחזור מהמתים , אז מן הסתם הוא גם יוכל "לסדר" לי ולהשלים לי את האיברים שחסרים לי

מי שמדבר על תחיית המתים

מדבר גם על זה שאם לא לבשת כל חייך בגדים צנועים מכף רגל ועד ראש, תולעים יאכלו את חלקי גופך שהיו חשופים. אז תבחרי - או להיות צנועה ומכוסה ולא לתרום איברים, ואז כמובן התולעים לא ייגעו בך באורח פלא, או להיות חתיכה ומהממת בחיים, לתרום את האיברים אחרי המוות, ולתת לתולעים ליהנות ממה שנשאר...

רותם 36

New member
מעדיפה להיות חתיכה ומהממת ../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif

פעם ביקרתי בגני התערוכה

כשעוד הייתי בביגוד חרדי מלא וביקשו ממני לחתום על כרטיס אדי וכנראה בגלל שנראיתי חרדי הם סימנו אוטומטית את האופציה שלפני ההתרמה יצטרכו להתייעץ בסמכות רבנית, אז ביקשתי כרטיס ריק ומלאתי אותו בלי לסמן את האופציה, הם הסתכלו עלי בתדהמה.

moshe010

New member
אם יש תור

אזי בודאי מי שחתם על כרטיס עדי קודם בתור אולי באמת זה כך אבל אם אין תור אין זה מוסרי לא לתרום לו איבריםף אלא אם הכונה היא להרתעה ולהגביר את המאגר הפונטציונאלי של האיברים

תרומת אברים

זה לא עניין של תן וקח. אני לצורך העניין לא הייתי רוצה שערבי מעזה יקבל את האברים שלי. מישהו שואל אותי? לפי מה שידוע לי אי אפשר להתנות למי יילכו האברים. ולכן מי שנותן, תורם על דעת כך שמי שצריך מקבל.

גבעון 1

New member
בקרוב לא יצטרכו לכל זה

כיוון שפיתוח תאי גזע יהיה הפיתרון,0 גם היום יש הרבה בעיות עם השתלות איברים, וקצירת איברים. ולא כל מושתל מצליח לקבל אצלו את ההשתלה, יש דחיה וכ"ו,חלק מהאנשים לא מתאימים לקצירת איברים בגלל סיבות התאמה(מחלות, סמים, סוג דם) בקיצור כרטיס אדי זה רעיון טוב, אבל לא יפתור את הבעיות בנושא ההשתלה. לגבי קעקועים, לא שמעתי על זה שיקומו לתחיה עם הצורה של הקעקוע(אני דווקא זוכר שכתוב בחפץ חיים שמי שדיבר לשה"ר ורכילות ולא עשה תשובה לא יקום בכלל(אם זה יקרה) , אז אם אתן עושות קעקוע ,(לא יודע למה אתן צריכות את זה, אם יש לכן גוף יפה למה לקלקל?) תעשו של בר רפאלי חחחחח

גבעון 1

New member
ויש לי הצעה נוספת

אפשר להוסיף שמי שתרם לבנק הזרע , ייחשב גם כראוי לתרומת איברים, גם אם לא חתם על כרטיס אדי... וכן לנשים שירצו תרומת זרע, יצטרכו לחתום על כרטיס כזה .

סלסרו

New member
לדעתי הדילמה נובעת ממדיניות שגויה מלכתחילה.

צריך לשנות את ברירת המחדל. במקום שברירת המחדל תהיה אי-תרומה, ורק מי שמעוניין לתרום חותם על כך, יש להפוך את המצב ולקבוע שברירת המחדל תהיה תרומה, ורק מי שאיננו מעוניין לתרום יחתום על כך. המצב הקיים גורם למחסור באברים ומעלה את הדילמות שציינת. הפיכת המצב תגרום לכך שיהיו מספיק אברים לכל הזקוקים לכך. בכל מקרה, במצב הקיים, אני מתנגד לרעיונו של רגב. ניתן לתת העדפה לאנשים החותמים על אדי, אבל לא למנוע מאנשים שלא חתמו. הסיבות לכך רבות, ואני לא רואה סיבות משכנעות לצד השני.

למעלה