תרגיל חוק ארכימדס

TheSeeker

New member
תרגיל חוק ארכימדס

זה תרגיל ראשון שאני ראיתי בשימוש של חוק ארכימדס אז אשמח אם תוכלו לעזור. קרחון בולט 2.3 מ' מעל פני הים. נתון שמבנה הקרחון הינו קוביה וצפיפותו הינה 0.7 גרם/סמ"ק. חשב: א. את עומק הקרחון מתחת לפני הים כאשר צפיפות מי הים היא 1.2 גרם/סמ"ק. ב. כאשר צפיפות מי הים היא 1 גרם/סמ"ק. הכיוון שלי הוא שצריך לעשות ניתוח כוחות. כאשר אני לוקח בחשבון מצב של שיווי משקל ולכן סכום הכוחות הינו אפס. לכן כוח הכבידה מושך מטה וכוח העילוי מושך מעלה. האם צריך להתייחס לכל הקרחון כגוף אחד או כשני גופים (מתחת ומעל פני המים, ואם כן איך בדיוק אני מתייחס לכך) תודה לעוזרים ולפותרים.

אין חובה לעשות איזון כוחות

כאשר הקרחון צף הוא דוחה מיים שנפחם כמשקלו. נפח הקרחון*צפיפותו=נפח המיים הנדחים כפול צפיפותם. מזה אתה יכול לדעת מה נפח המיים הנדחים -> כמה מהקרחון הוא מתחת למיים http://en.wikipedia.org/wiki/Buoyancy#Archimedes.27_principle Any floating object displaces its own weight of fluid.

TheSeeker

New member
לפי דברייך

פשוט אני צריך לעשות 1.2 * a^3 = 0.7 * 2.3^3 ואז אני פשוט עושה שורש שלישי של הנפח בכדי לקבל את אורך הצלע שהיא גם גובה הקרחון מתחת למים?

לא בדיוק

נניח שרוחב צלע הקרחון הוא a נפח המים הנדחים הוא a^2*(a-230) -> a^3*0.7=a^2*(a-230)*1.2

איזון כוחות אמור להביא לאותה תוצאה

תנסה לפתח את חוק ארכימדס מאיזון כוחות (זה די פשוט)

TheSeeker

New member
אה הבנתי את הטעות שלי

אני אנסה לפתח את חוק ארכימדס מאיזון הכוחות שוב תודה.

TheSeeker

New member
אפשר בכל זאת לעשות זאת עם כוחות

למרות שהדרך שהצעת באמת קלה ומהירה.

למעלה