תרגיל בתנועה יחסית

• פותח הנושא zhlob
  • פורסם בתאריך

zhlob

New member
תרגיל בתנועה יחסית

חברה בבקשה אני זקוק לעזרתכם בתרגיל זה!!! אני מצרף קובץ עם התרגיל תודה מראש לכל מי שינסה לעזור לי

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני לא מתכוון להציב את המספרים אבל זה משהו כז

ביחס לזרם מהירות הסירה היא
in Y: v_Y=v_boat cos(s) - v_river in X: v_X=v_boat sin(s) where tan(s)=X/Y, and the angle for the first question is: v_Y/v_X=tan(s'). In summary, 1. arctg(v_Y/v_X) 2. arctg(X/Y)​
נראה לי...

zhlob

New member
לא נכון

זאת לא תשובה נכונה אבל תודה על הנסיון שתי התשובות לא נכונות. עשיתי כך בראשון כמו שאמרת 0.6/0.8 על מנת למצוא את הזווית שהיא 36.8698 ונוכל להשלים לזווית נוספת 90-36.8698=53.130 עכשיו הלכתי לפי מה שרשמת וזה אומר כך: 24ק"מ לשניה שזאת מהירות הסירה אני מכפיל ב קוסינוס של 53.130 (ליד הזווית) ומחסיר את מהירות הזרם של הנהר שהוא 2.3ק"מ לשניה אני מקבל ב ציר ה y תוצאה ששוה ל 12.10 ק"מ/שניה . בציר ה x כמו שרשמת עשיתי מהירות הסירה 24 ק"מ שניה מכפיל ב סינוס הזווית 53.130 ומקבל 19.1999 קמ שניה כעת נותר לחלק בניהם 19.1999/12.10 ארכ סינוס ואנימקבל זווית של 57.780 מעלות זה לא נותן לי עושה לי טעות בשאלה ב אמרת לחלק את ה x ב y כלומר 0.6/0.8 זה נותן זווית של 36.8698 וזה גם לא נותן לי תשובה נכונה :( אולי עשיתי טעות אני אשמח אם תגיב תודה!!!!

bambipoop

New member
הצלחתי קצת:

נתקעתי עם בעיות בזהויות טריגונומטריות, אולי זה החלק הקשה אולי הקל אני לא יודע אז אני אציג פשוט: t=זמן השיט
X=26.3sinα *t t=X/26.3sinα 26.3cosα *t=Y-2.3*t Xcotα=Y-2.3X/26.3sinα Xcosα=Ysinα-2.3X/26.3​
אולי זה החלק הקל אולי הקשה אני לא יודע אבל אם אתה מוצא איך לשחק אם הטריגו אתה אמור להצליח לחשב את הזווית. *הערה הזוית הזאת היא הזווית של כיוון הנסיעה עם כיוון הזרם ההופכי, אם אתה רוצה את הזווית הנכונה תחסר מהתשובה 180.

הדרכה

יש לך מערכת משואות בשני נעלמים X,Y (תסתכל על a כעל קבוע) תמצא את X,Y כל אחד מהם כפונקציה של a) זמן ההצלה תלוי בדרך שהסירה עושה ולא בזוית (אם אני מבין את השאלה נכון, מהירות הסירה לא משתנה כאשר הזוית שלה עם הזרם משתנה). ריבוע הדרך שהסירה עושה הוא X^2+Y^2 תגזור את זה ותבחר את נקודת הקיצון המתאימה (יכולה להיות יותר מאחת).

למעלה