תרגיל בשיווק עזרה!

marinaghost

New member
תרגיל בשיווק עזרה!

אני לא מבינה מהסיכומים מה ההבדל בין סוגי לקוחות לבין פלח לקוחות.. אם מישהו יכול רק להסביר לי מה זה זה יועיל מאוד! תודה!

gilat85

New member
בע"מ

סוגי לקוחות הכוונה לתעשייתיים, מקצועיים, פרטיים וציבוריים. אין כל כך הבדל זה הכל אותו חירטוט, יש לך כל מיני סוגי לקוחות ואת עושה הבחנה ביניהם. ההבדל הוא בפילוח שוק שאז יש לך את כל העניין של דמוגרפי, כלכלי וכו' וכו'. אני מודיעה מראש שזה התשובה שלי בערבון מוגבל בהחלט, כי אני כבר הגעתי למסקנה שלהיות איש שיווק משמע להיות איש חירטוט...

marinaghost

New member
תודה.. אבל..

זה נכון מה שכתבת אבל את התייחסת לסוגי לקוחות ולפלחי שוק. והשאלה הנוספת שלי הייתה מהו פלח לקוחות..(אני פשוט לא ממש סגורה איך הוא מגדיר את זה) שוב תודה על ההתייחסות

gilat85

New member
בבקשה

זה לפי דעתי וזה בערבון מוגבל: שוב, זה הכל מאוד דומה ועם אותו רעיון. גם אני לא כל כך הבנתי מה ההבדל אבל גם לא ממש מצאתי למה הוא מתכוון דרך סיכומים של השיעור או המצגות שלו, אז פשוט הדרך הכי נוחה לענות על שאלות כאלה היא לעשות חיפוש באינטרנט ולקחת רעיונות... בגדול יש את ארבעת סוגי הלקוחות שכתבתי לך. ואז בעצם עושים פילוח לקוחות לפי סוגים. רעיון של פילוח מיסודו זה חלוקה על פי מאפיינים כלשהם. כל הרעיון של זה הוא שהפילוח שאת עושה לפי סוגי הלקוחות- הוא מבוסס לא רק על משתנים דמוגרפיים, כלכליים וכיו"ב, אלא גם על בסיס תפיסות, ערכים, התנהגויות וכיו"ב וזה ההבדל. ולמה בכלל צריך פילוח? כי ככה אפשר למקד את הצרכים של הלקוחות לפי זה ולכוון אליהם את השכנוע לקניית המוצר בצורה המתאימה... אחר כך בפילוח שוק יש יותר מאפיינים, כי יש מאפיינים לא רק התנהגותיים אלא גם סביבתיים וכו'. וזה בעצם סיווג של הלקוחות לקבוצות הומוגניות יחסית לפי המאפיינים הדומים שלהם (וזה הכרחי לאמידה נכונה של השוק). לסיום, לא נראה לי שהוא הולך להיות קפדן או דקדקן (לפחות אני מקווה שלא יאכזב אותי כי אני די אוהבת אותו)...

למעלה