תרגיל באלגברה

r0asso

New member
תרגיל באלגברה

מישהו יכול להראות לי איך מהתרגיל הזה מקבלים 4/3 תודה

demultiplexer

New member
ככה

במונה: שורש של 48 זה (שורש 16) * (שורש 3) שזה שווה 4 כפול (שורש 3) במכנה: שורש של 27 זה (שורש 9) * (שורש 3) שזה 3*(שורש 3) ואז במונה אתה מוציא גורם משותף 4 במכנה מוציא גורם משותף 3 ואז יש לך בסוגריים את אותו ביטוי המונה ובמכנה אז הוא מצטמצם. מקווה שהבנת, אם לא אני יעשה את זה באיזו תוכנה גרפית

r0asso

New member
../images/Emo45.gifסבבה הבנתי

זה המספר היחיד שלא ניסיתי להוציא בתור גורם משותף

r0asso

New member
ועוד אחת בגיאומטריה

התרגיל זה כמו מה שצירתי רק יפה זה אמור להיות צורה של עלה (רבע עיגול על רבע עיגול) השאלה היא מה גודלו של השטח הכהה בסרטוט אם צלע הריבוע היא 10 ס"מ 1. 50p-100 2. 50p-50 3. 100p-100 4. 100p-50 איך מגיעים לתשובה? תשובה נכונה | | | | 1.

demultiplexer

New member
ככה:

כל שטח לבן הוא בעצם שטח של הריבוע (100) פחות שטח של רבע מעגל שרדיוסו 10, מסכים ? לכן יש לנו שטח של הריבוע, פחות שני שטחים לבנים. שטח רבע מעגל שרדיוסו 10 הוא 25 פאי, אז שטח לבן הוא 100(שטח הריבוע) פחות 25 פאי. יש לנו שני שטחים לבנים אז נכפול ב2 את החישוב האחרון, כלומר שטח שני הלבנים הוא 200 פחות 50 פאי. עכשיו השטח האפשור הוא השטח של הריבוע פחות השטח הלבן כלומר 100 פחות (200 פחות 50 פאי). נותר רק לפתור ולקבל 50 פאי פחות 100. קפיש ?

demultiplexer

New member
אם יהיה לך יותר נוח

אתה יכול להמשיך לשרטט על הדף את המשכי המעגלים ואז לראות שצלע הריבוע היא הרדיוס של המעגל.

demultiplexer

New member
מעניין עוד כמה תגובות ישלחו על

השאלה הראשונה... וגם על השנייה בטח יש כמה שעוד כותבים..

מקווה שתבין את התיאור שלי

שורש של 48 זה כמו שורש 3 כפול שורש 16 שורש של 27 זה כמו שורש 3 כפול שורש 9 בעצם מה שיש לנו בשורה העליונה זה 4*(שורש 3) ועוד 8 (שזה כמו 4 כפול 2) נוציא מכנה משותף ונקבל 4*[ (שורש 3) + 2] אותו דבר בשורה התחתונה: 3*(שורש 3) ועוד 6(שזה כמו 3 כפול 2) מוציאים מכנה משותף ונקבל 3*[(שורש 3) + 2] מצמצמים מונה ומכנה באותו איבר [(שורש 3) + 2] ויש לנו תוצאה של 4 חלקי 3. מקווה שתצליח להבין. ובמילותיו של המורה שלי - שני יצורים מוזרים ועוד שלושה יצורים מוזרים תמיד יהיו חמישה יצורים מוזרים.

unexpectednt

New member
אה זה לא כזה רציני בסוף :)

בעקרון אתה מפרק את השורש 48 לשורש 16 כפול שורש 3 ואת השורש 27 לשורש תישע כפול שורש 3 ככה שיוצא לך 4 כפול שורש 3 פלוס שמונה ולמטה:שלוש כפול שורש משלוש פלוס תישע. אתה מוצא את המחנה המשותף בשניהם וככה מצטמצם לך שורש שלוש פלוס 3 ויוצא 4/3 חהחה חבל שלמקלדת אין מתמטיקה...כי...לא קל להבין את מה שכתבתי עכשיו אבל מקווה שעזרתי :)

unexpectednt

New member
חהחה אופס

טוב מי שלמעלה הסביר יותר טוב ולא שמתי לב שהגיבו כבר חהחה הספיקו :p בכל מקרה בהצלחה :)

weinomri

New member
הסבר

אז ככה : V48 = 4V3 V27= 3V3 יוצא במונה 4V3+8 ובמכנה 3V3+6 מוצאים גורם משותף 4 במונה וגורם משותף 3 במכנה ואז יש לך בסוגריים V3+2 גם במונה וגם במכנה ואז מצמצמים ויוצא 4/3 V - שורש

demultiplexer

New member
לא, הקריאה שלך נראית לי מוכרת

תאמת, זו השאלה שגאומטריה ששאלת שמוכרת מספר של תיכון תל אביב.

למעלה