תרגילי נשימה

pepa111

New member
תרגילי נשימה

שלום לכולם, אני לומד לנגן על חליל צד חצי שנה. יש לי שאלה, האם אתם מכירים תרגילים לשיפור הנשימה, והארכת זמן הנשיפה? כי עכשיו אני נושם לעיתים תכופות בנגינה - כל תיבה/תיבה וחצי... המורה שלי אמר לי לעשות שני תרגילים: - להוציא את כל האוויר, לשאוף אוויר לסרעפת, ולנשוף עם חור קטן בין השפתיים את האוויר כמה זמן שאני יכול, עד שיגמר לי האוויר. - להצמיד נייר קטן לקיר ולנשוף עליו כמה זמן שאני יכול ו"להדביק" אותו לקיר על ידי הנשיפה. אני עושה את שני התרגילים, ובראשון אני מצליח מקסימום דקה לנשוף עד שנגמר לי האוויר, ובשני אני מצליח מקסימום עשרים שניות להצמיד את הנייר לקיר. כמו כן אני לא מצליח יותר מהנאמר, ואני לא מרגיש שזה עוזר לי בנשימה במהלך הנגינה. אשמח אם מישהו יציע לי תרגיל לשיפור הנשימה, והארכת זמן הנשיפה... תודה רבה... :)

ran 15

New member
כה אני חושב על זה..

להדביק נייר לקיר ל20 שניות מלאות זה גם המון.... תבדוק את עצמך שוב ואם אלה באמת הנתונים , אחי יש לך ריאות בריאות ...

pepa111

New member
ככה אולי זה נשמע, אבל

ההבדל הוא שבנגינה אני מצליח הרבה פחות זמן והסיבה היא גודל החור בין השפתיים (בנגינה יותר גדול), ולכן זמן הנשיפה שלי נע בין תיבה לתיבה וחצי. על התרגילים שהזכרתי עבדתי לא מעט בעיקר על גודל החור בין השפתיים, כדי להגיע לזמן הזה. וכמו כן המורה שלי מצליח הרבה הרבה מעבר לדקה, העניין פה זה ניצול נכון של האוויר שנכנס לסרעפת. אשמח לקבל תגובה עם הצעה לתרגיל נוסף ממישהו שמנגן על כלי נשיפה... תודה:)

Molchansky

New member
תרגילים

קחי ספר, לא משנה איזה ספר. תקחי אוויר, ותתחילי לקרוא בקול רם תוך כדי שאת מבקרת את הוצאת האוויר, תקראי עד שנגמר האוויר. אחרי שנגמר האוויר, תקחי שוב אוויר, ותתחילי שוב מאותו מקום רק שהפעם תנסי לקרוא בקול רם יותר מילים מהפעם הקודמת. ככה לאט לאט תראי שאת מצליחה לקרוא יותר שורות עם אותה כמות אוויר. עוד תרגיל זה לקחת נשימה עמוקה, להצמיד את הסנטר לכתף שמאל, להזיז את הראש עד שהסנטר נוגע בכתף ימין מבלי להוציא אוויר, כשהסנטר נוגע בכתף ימין לשאוף שוב עמוק. ככה בלי להוציא אוויר כמה שיותר פעמים להזיז לאט את הראש מכתף לכתף כשבכל כתף שואפים שוב. זה עוזר לפתח את היכולת של הכנסת אוויר, מה שעוזר אח"כ גם בהכנסת כמה שיותר אוויר לכמה שיותר זמן. וכמובן יש את התרגיל של נגינת תווים ארוכים, פשוט לשבת ולנגן תווים בערך שלם, עם מהירות מטרונום ממש איטת. ככל שתתרגלי את זה יותר זה יהיה יותר קל. לא לנגן רבעים או חצאים בתרגיל הזה רק שלמים. את יכולה ככה לעשות סולם עם נגינה של שלמים, כשהמטרונום על מהירות כמה שיותר איטית. לאט לאט את יכולה לנסות להאט עוד יותר את המהירות של המטרונום או לנגן כל תו במשך שני שלמים.

Molchansky

New member
אני מתנצל

תשנה את כל ההודעה כאילו פניתי אלייך כמין זכר התייבשתי היום והראש שלי בוער, זה משפיע

babar1

New member
../images/Emo207.gifעניין דומה

אני מנגן במפוחית. כדי להפיק צלילים במפוחית צריך גם לשאוף אוויר וגם לנשוף אוויר. מה שקורה אצלי הוא שבדרך כלל אני מגיע למצב שבו הריאות שלי מתנפחות מרוב אוויר ששאפתי ואין לי איפה לנשוף אותו - אלא אם אני עושה הפסקה מיותרת בקטע. יש למישהו פיתרון למצב או תרגילים שכדאי לעבוד עליהם?

FuryUri

New member
מה עם שיטת הדיג'ירידו?

בס"ד. לא פועלת על חלילים וכו'?

למעלה