מקדוניה החליפה ידיים בולגריה, יוון, יוגוסלביה, כולן חשקו בה, והיא עברה לא מעט ידיים. כיום היא עצמאית. את יכולה לקרוא על כך ברשת, למשל בערך אודות מקדוניה בויקיפדיה.
האם יש לך מושג ממתי המעטפה הזו? בצד-המעטפה שהצגת לא מופיע כל תאריך. אישית, מעולם לא התכתבתי עם המחוזות הללו. לא נראה לי מעשי לשלוח סתם לכתובת האמורה, לפחות לא כצעד ראשוני. בשלב ראשון הייתי מנסה לבדוק מידע ביחס לישוב בו התגוררה הגברת. איני יודעת אם יש להם ארכיון, יתכן שהחומרים הללו הועברו לעיר הגדולה הסמוכה, במקרה זה אולי סלוניקי. לכן, בשלב ראשון, הייתי מנסה לבדוק אם יש איזה אתר רשמי למקום הזה, וגם אם לא מוצאים מידע אודות ארכיון-העירייה ו/או ארכיון הסטורי, הייתי יוצרת קשר עם העירייה, ומוסרת תמצית מסודרת של הפרטים הידועים לי. הם אמורים לדעת למי להעביר את הפנייה שלך ו/או יפנו אותך הלאה לגורם המתאים.
צירפתי גם קישור לארכיונים ביוון. בינתיים גיליתי ברשימה, שקיים ארכיון הסטורי של מקדוניה. אני לא רואה בדף כתובת ספציפית של הארכיון הזה, אך נסי לחפש בגוגל "Historical Archive of Macedonia", אולי תגיעי לכתובת כלשהי. הייתי מנסה ליצור עימם קשר עם הפרטים שידועים לך ביחס לאותה גברת, שהתגוררה ב-Halastra.
אשר לפנייה שלך ביחס לאיתור-מידע וצאצאים בארה"ב, אני מציעה לך לפתוח הודעה חדשה, ולרכז את כל הנתונים הידועים לך ביחס לקרובים שהיגרו לארה"ב: שמות (כולל כתיב לטיני אם ידוע לך), תאריכי-לידה (אפילו משוערים) וכל פרט אחר שעשוי לסייע: מקצוע, מתי היגרו לארה"ב, האם ידוע היכן חיו, אפילו אם זה לפני שנים רבות, וכו'. אני מקווה שהמומחים כאן לארה"ב ואלה שיש להם גישה למאגרים הקשורים בארה"ב יוכלו לסייע לך.