תרגום

המדינה היא יוון - Greece

את כל השאר אני לא מזהה

Morani52

New member
סולוניקי יוון

זה מה שהצלחנו לתרגם את כל השאר לא...
תודה :)

שרי סילבר

Active member
אכן יוון מופיע כאן שם שנראה כמו רוזה בורדי?/בואידי?/.בנדי? -?Rosa Bourdi?/Buidi?/Bandi (היא כנראה השולחת של המכתב.).

היא כנראה התגוררה בכפר ששמו הלאסטרה/חלאסטרה - Halastra.

בהמשך נרשם:
מקדוניה,
סלוניקי,
יוון

שרי סילבר

Active member
ואכן, יש כזה מקום,לא רחוק מסלוניקי נסה לחפש במפות. מעט על המקום בדף שצירפתי.

Morani52

New member
קצת מבולבלת

מקדוניה אינה שייכת ליוון לפי ידיעתי
מדוע כתוב על המעטפה גם יוון וגם מקדוניה
יכן אני יכולה לדעתכם לברר מידה על אותה גב' ששלחה את המכתב או מי מבני משפחתה שנשארו בחיים?
הם יש מישהו שניתן לפנות אליו לבירור מידע?
האם זה מעשי לשלוח מכתב לכתובת הזו? ובמידה וכן לציין על נמעטפה מקדוניה? או יוון?
מבולבלת

שרי סילבר

Active member
מקדוניה החליפה ידיים בולגריה, יוון, יוגוסלביה, כולן חשקו בה, והיא עברה לא מעט ידיים. כיום היא עצמאית. את יכולה לקרוא על כך ברשת, למשל בערך אודות מקדוניה בויקיפדיה.

האם יש לך מושג ממתי המעטפה הזו? בצד-המעטפה שהצגת לא מופיע כל תאריך. אישית, מעולם לא התכתבתי עם המחוזות הללו. לא נראה לי מעשי לשלוח סתם לכתובת האמורה, לפחות לא כצעד ראשוני. בשלב ראשון הייתי מנסה לבדוק מידע ביחס לישוב בו התגוררה הגברת. איני יודעת אם יש להם ארכיון, יתכן שהחומרים הללו הועברו לעיר הגדולה הסמוכה, במקרה זה אולי סלוניקי. לכן, בשלב ראשון, הייתי מנסה לבדוק אם יש איזה אתר רשמי למקום הזה, וגם אם לא מוצאים מידע אודות ארכיון-העירייה ו/או ארכיון הסטורי, הייתי יוצרת קשר עם העירייה, ומוסרת תמצית מסודרת של הפרטים הידועים לי. הם אמורים לדעת למי להעביר את הפנייה שלך ו/או יפנו אותך הלאה לגורם המתאים.

צירפתי גם קישור לארכיונים ביוון. בינתיים גיליתי ברשימה, שקיים ארכיון הסטורי של מקדוניה. אני לא רואה בדף כתובת ספציפית של הארכיון הזה, אך נסי לחפש בגוגל "Historical Archive of Macedonia", אולי תגיעי לכתובת כלשהי. הייתי מנסה ליצור עימם קשר עם הפרטים שידועים לך ביחס לאותה גברת, שהתגוררה ב-Halastra.

אשר לפנייה שלך ביחס לאיתור-מידע וצאצאים בארה"ב, אני מציעה לך לפתוח הודעה חדשה, ולרכז את כל הנתונים הידועים לך ביחס לקרובים שהיגרו לארה"ב: שמות (כולל כתיב לטיני אם ידוע לך), תאריכי-לידה (אפילו משוערים) וכל פרט אחר שעשוי לסייע: מקצוע, מתי היגרו לארה"ב, האם ידוע היכן חיו, אפילו אם זה לפני שנים רבות, וכו'. אני מקווה שהמומחים כאן לארה"ב ואלה שיש להם גישה למאגרים הקשורים בארה"ב יוכלו לסייע לך.

Morani52

New member
תודה רבה

שרי אכן אעשה כעצתך
תודה רבה על ההכונה והעצות!!!

Morani52

New member
תאריך המכתב

על המעטפה אין תאריך אבל במכתב עצמו רשום תאריך 11/10/1953

שרי סילבר

Active member
זה מסביר את העניין לפחות חלק ממקדוניה היה שייך אז ליוון. אם תחפשי בגוגל תראי שהזמרת גליקריה, למשל, נולדה בשנת 1953 בחלק היווני של מקדוניה.

אני חושב שמדובר באדון Bandi

באירופה נהוג לכתוב שם משפחה ואחריו שם פרטי.
Bandi זה צורת חיבה של השם Endre .

שרי סילבר

Active member
לא בטוחה שראיתי את התצורה הזו באיזור-הבלקן ובטורקיה, עד היום ראיתי את התצורה של שם פרטי ושם משפחה. בהונגריה באמת נהוג לכתוב קודם את שם-המשפחה.

בכל אופן, אם השם בנדי הוא שם פרטי במקרה זה, הרי שגם בנדי וגם אנדרה הם ממש לא שמות אופיניים למקדוניה/יוון, ובכל מקרה זה אומר שרוזה הוא שם-המשפחה במקרה זה, וגם הוא לא ממש שם-משפחה נפוץ.

נמתין לשואלת, ממה שהבנתי ממנה המדובר באחות של סבתה ולא בגבר.

Morani52

New member
לדעתי

מדובר בגב' מכיוון שבתרגום המכתב כתוב "מאחותך"
אני אפילו חושבת שסבא אריה עזר לי לתרגם את המכתב :)1796
אני אסתכל באמת יותר מאוחר כשאהיה בבית מה כתוב בתרגום המכתב ייתכן שאני טועה
אעדכן

Morani52

New member
תיקון טעות + מכתב

אתקן את טעותי את המכתב הזה עזרה לי לתרגם חברה מהעבודה (ןלא סבא אריה שעזר לי לתרגם מכתבים אחרים בעבר ועל זה אומר לו שובתודה רבה מקרב לב )
בסוף המכתב חתומה rosa לכן אני מבינה כי מדובר באישה...

ariehprh

New member
הייתי גם מנסה לפנות לקהילה היהודית בסלוניקי

אולי יש להם מידע, רישום על היישוב.

אריה

Morani52

New member
הקהילה היהודית

הקשתי בגוגל הקהילה היהודית בסלוניקי והגעתי לאתר של חבד בסלוניקי שלחתי להם מייל
האם ידוע על מקום נוסף שאליו ניתן לפנות? אתר? מייל? שידוע לכם עליו?

שרי סילבר

Active member
הארכיון של מקדוניה בסלוניקי חיטטתי קצת בדף שקישרתי אליו בהודעה קודמת עם פרטים אודות ארכיונים ביוון, ומסתבר שהארכיון בסלוניקי, הוא בעצם הארכיון של מקדוניה, ויש גם כתובת דוא"ל לפנייה אליהם. איני רואה ברשימה ארכיון נוסף בסלוניקי. הנה הפרטים:

XVI. FILE MACEDONIA

Al. Papanastasiou 21
54639 Thessaloniki

דוא"ל: [email protected]

למעלה