תרגום שירה לאנגלית

hazelnut

New member
טוב, הבנתי בטעות שהתרגומים לאנגלית

הם שיולחנו. אני מבינה עכשיו שמדובר בתרגומים לעטיפה של הדיסק, ל*קידום מכירות*. כך או כך, ואם יותר לי, זה לא נראה לי הוגן כלל וכלל לבוא לפורום "תרגום ושירה", שבו רבים מאתנו אפילו הרבה הרבה הרבה הרבה יותר עניים ממה שאתה טוען שהנך, ולבקש "רק ממי שבא לו" לתרגם לך 6 שירים *שלמים*, לא פחות ולא יותר, עקב השיקול הכלכלי הזה - גם אם זה *רק* עבור קידום מכירות. לתרגם מילה כאן ומילה שם, לתרגום ביטוי כאן ושם, להביע דיעה על תרגומים שנעשו, בהחלט מקובל עליי, וכולנו עושים את זה. אבל לבוא ממש OUT OF THE BLUE, ואינך גם משתתף קבוע, מה שלא משנה, אבל גם את זה אפילו אינך, ולבקש "ממי שבא לו" לנדב לך תרגומים של שירים שלמים פרי עטך *באיכות הגבוהה ממה שכבר נעשתה*, זה לדעתי, חוצפה מהשורה הראשונה ושאין דומה לה. וגם אם התנצלת מראש ואמרת שאתה יודע שיהיו כאלה שזה לא ייראה להם. האם הצהרה על "ידיעה" זאת עושה את בקשתך "כשרה". ויש אנשים כאן שמאד אוהבים לתרגם שירים, ואני מאד מעריכה אותם ואת תרגומיהם והידע העצום שלהם והרגישות העצומה שלהם לשפה. ויחד עם זה ובהקשר הזה, העניין הזה כלל וכלל לא מקובל עליי אישית. זה רק מחזק עוד יותר את הגישה הרווחת אצל חלק מהאוכלוסיה "הלא מתרגמת" אל התרגום שרבים מאתנו מנסים להתמודד אתו יום יום במאמצינו להתפרנס - שתרגום זה משהו שבא חינם, זה משהו שעושים בהתנדבות כדי לקדם מכירות עבור מי שטוען שאין לו כסף לשלם... ואני מבקשת לחתום מסר זה בהערכה מכל הלב לאיכויות מרוממות-הנפש של שיריך - אבל, מאד מצטערת, שיריך הנפלאים לחוד ובקשתך הבלתי-נראית לי לחוד
 

Eldad S

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

יש לי כמה הערות: ראשית, אין לנו בפורום כלל שאומר שאסור לעזור לפונים אלינו אם מדובר בתרגום של יותר ממילה או שתיים. להיפך, אנחנו תמיד מציינים שתרגום זוהי פרנסתנו, אבל אם למישהו בפורום יהיה פנאי והוא יוכל לעזור - אז בשמחה. שנית, תופס עוגב כותב בפורום מדי פעם (למעשה, כבר מזמן), ובחלק מן הזמן הוא קורא סמוי. מבחינתי, הוא חבר בפורום שלנו כבר זמן רב. אני מזכיר לכולנו שבפורום כותבים הן מתרגמים שזוהי פרנסתם והן מתרגמים חובבים, שנהנים הן מן התרגום בשעות הפנאי שלהם והן מהשתתפותם בפורום. לא נראה לי הגיוני שנגביל מי מחברינו אם רצונו לעזור לאחד הפונים כאן, גם אם מדובר בעזרה ללא תשלום. השורה התחתונה היא שזכותו של כל אחד לבקש כאן עזרה ללא תשלום, ומי שמעוניין לעזור - יוכל לעשות זאת.
 

hazelnut

New member
לא אמרתי שאסור או שיש להגביל

השתתפות. הבעתי את דעתי בנושא, וזה משהו אחר לגמרי.
 

hazelnut

New member
ליאורה, מתרגמת או לא, איני יודעת מה

זה "סחבקית". זאת אומרת, חשבתי שאני יודעת, שפירושה "לדבר בגובה העיניים", אבל זה לא מסתדר לי עם תשובתך. במטותא, מה פירוש המילה "סחבקית"?
 

liorasar

New member
לדעתי סחבק הוא אחד שהוא חבר שלך

ותמיד אומר שיהיה בסדר וטופח לך על הכתף וברור שאחד כזה סחבק לא מתרגש כשמבקשים ממישהו שמתייחס ברצינות לעבודתו כאל עבודה לתרום מכישוריו חינם ללא כסף ועוד בפורום של מתרגמים, עד כמה שהפורום נחמד. גאני אקנה את המילון של הסלנגים (או אולי יש למישהו את המילון הזה ?) וייתכן ששם מופיע פירוש המילה. מכל מקום, מה שרציתי לומר הוא שאני מזדהה עם דעותייך. החברה הישראלית הפכה מוזרה והקשר בין הכישרון, הכישורים והתעודה לא תמיד קשור לראייה העסקית. במיוחד לא אצל אנשי הבוהמה שיש ביניהם כאלה (ואיני טוענת כך על מבקש התרגום, לאחר שהיה נחמד והואיל להסביר את עצמו היטב ) אך יש בין אנשי הבוהמה והיחצנות שמאמינים שבמה שקשור לתרבות ולבידור העבודה בעבורם צריכה להינתן חינם וגם כך הדבר מהווה כבוד גדול למתרגם. הרי האופנה של כתיבת שירים אישיים בעשורים האחרונים נבעה מכך שהם לא היו מעוניינים לקחת מיצירות של כותבים כדי שהכותבים לא יהנו מזכויות היוצרים שלהם על שירים שהזמרים מזמרים. גם בתחום הזמר הישראלי אני שומעת לעתים יצירות (אולי זה קליפים נסיוניים ששולחים לתחנות הרדיו ?) שמבטאות סתם הלך נפש שגרתי ובלתי מרטיט לחלוטין שכל אחד יכול לכתוב אך כשזה תחת שם של מבצע וברדיו כאילו הגיע לעולם אחר, עולם המדיה והוירטואליות אשר כביכול רק הוא קיים ובעל תקפות. ליאורה
 

hazelnut

New member
../images/Emo24.gifתודה רבה על הסברך המקיף.

עד סוף השבוע, מזמינה את מילון הסלנג
 
אגוזה יקרה.

קשרת לי כתרים לא לי. לא מדובר על 'עטיפה של דיסק' - או ב'קידום מכירות' כזה או אחר. הלואי ויגיע היום בו יתיחסו לשירה ברצינות המגיעה לה, הלואי ויגיע היום בו מוזיקה (קלאסית) עכשוית תקבל את ההתיחסות הרצינית והאוהדת שמגיעה לה. הלואי ויגיע היום בו מקומי כמשורר יהיה כ"כ מבוסס שברגע שילחינו איזה משירי, זה יהיה להיט בחברות ההקלטות, או שברגע שיצא תרגום של שירי - זה יהיה להיט בחנויות הספרים. הלואי ויגיע היום בו מוזיקה עכשוית (וגם אותה המלחינה הספציפית) תזכה ליחס כזה מחברות ההקלטות. (כל זה לפני ההערה שלך על מצבי הכלכלי, שלא ברור לי על סמך מה את ממקמת אותי בעקומת העוני/עושר, ב'מצב הרבה הרבה הרבה יותר טוב מרבים מחברי הפורום' ואני גם לא מוצא שום הגיון בפתיחת התחרות 'מי עני יותר'. רק אציין ששני המקצועות שלי - מוזיקאי קלאסי ומשורר, רחוקים מאוד מלהיות מקצועות שמתפרנסים בהם בכבוד ודי לחכימא) לטעון שבאתי ככה משומקום, זו טענה קצת מוזרה, כי כשעולות כאן שאלות לגבי גרמנית, מדי פעם בפעם אני משתדל לעזור, וזה לא מהשבוע האחרון. אבל לא נהיה קטנוניים. לצערי הרב בתחומים האמנותיים יותר, שדורשים בהרבה מקרים השקעה גדולה יותר, אין כסף. את זה אני (כאמור) מכיר מאוד מקרוב. הכסף נמצא בד"כ בחלטורות. עצוב שזה ככה - אבל זה המצב. דוגמא מהיום בבוקר - קבלתי פניה משלושה מלחינים, מהמובילים בארץ (שלושתם פרופסורים באקדמיה למוזיקה) לבצע יצירות שהם כתבו. פרויקט מענין ועל פניו יפהפה (כאמור - טרי טרי - עוד לא קבלתי את התוים, כך שאני לא באמת יודע, אלא רק משער). הבעיה הראשונה שעולה היא מימון. כשאני מדבר על מימון, אני מדבר בתור התחלה על מקום, הדפסת תוכניות, הוצ' פרסום - כדי שיגיע קהל וכו'. סביר להניח שגם אקבל בסופו של דבר משהו עבור הכל. מדובר בהשקעה של עשרות רבות של שעות וסביר שאם אחשב בסופו של דבר את מה שאקבל ביחס לשעות העבודה, יצא משהו מגוכך לשעה, אם בכלל... בהנחה שהפרוייקט כן יצא לפועל בסופו של דבר, מי יראה מהענין כסף? המקום(ות) בו נופיע והמדפיסים. איפה כן יש כסף? כשהזמינו אצלי שיר-ברכה לאיזו מטרה, ובכל מני חלטורות (וגם במקרים האלה - לא יותר מדי). אם היה מדובר על תרגום של ספר למטרת הוצאה לאור, כשיש מי שממן את הפרוייקט, לא הייתי מעלה על דעתי 'לבקש טובות'. מאידך, מצב השירה בעולם כולו כיום הוא כזה, ששירה לא מוֹכרת, והוצאות הספרים דורשות מהמעונין לפרסם שירה, למצוא בעצמו את המימון (בהנחה שלא מדובר בנתן זך למשל). זה המצב בארץ וזה המצב בגרמניה. אני משער שגם בשפות אחרות. לכן מראש לא פניתי מעודי למישהו בבקשה לנסות לתרגם את השירים שלי לאנגלית, כי אין טעם בהשקעת כל העבודה - אם ברור מראש שאין כמעט סיכוי שיצא ספר וברור שלא תהינה הכנסות - אם בכלל. צר לי אם ראית בפניתי 'חוצפה מהשורה הראשונה שאין דומה לה'. פניתי היתה (ועודנה) כל בסיס מאוד כן, ובהתחשב בכל התנאים - נראה לי שגם הוגן. אם דעתך נותרה בעינה, צר לי, אבל נראה לי שנסכים שאיננו מסכימים.
רבה על ההערכה שלך את השירים עצמם. תמיד נעים לקבל תגובות כאלה.
 

hazelnut

New member
../images/Emo140.gifאני מאחלת לך, מקרב לב, הצלחה

רבה בהמשך דרכך, שתמשיך לעלות ולהצליח
 
למעלה