תרגום שירה לאנגלית

תרגום שירה לאנגלית

(איך נפלו גבורים - שמו להם רגל
). לא חשבתי שאגיע למקרה הזה - אבל הנה הגעתי. ששה שירים (שירה, לא פזמונאות, קצרים) שלי הולחנו כמחזור, ויבוצעו בין השאר ביבשת החדשה. נתבקשתי לספק תרגום הולם לאנגלית ואני ממש לא מספיק שוחה באנגלית (ובטח שלא בשירה אנגלית) כדי לתרגם שירה. יש בידי תרגום הולם לגרמנית, ואני אשמח לעזור (אבל כאמור - אני לא רואה את עצמי ברמה לתרגם בעצמי תרגום שהוא יותר ממילולי). אני מראש אומר - אין תקציב, ולכן אני מבין לגמרי את כל מי שאומר שהזמן שלו יקר. מאידך, אם מישהו אוהב שירה, זו יכולה אולי להיות עבודה מענינת ומספקת (ובכל מקרה - כאמור - לא נורא גדולה). בשביל שתוכלו להתרשם ולחשוב, אם מי מכם מוכן לחשוב ולנסות, אצרף לכאן את השירים. הם יצאו לאור בספר 'חוצן אנכרוניסטי' (הוצ' הקיבוץ המאוחד).

ראשון

קבענו בחושך קָבַעְנוּ בַּחֹשֶׁךְ הַמֻּחְלָט שְׁבִיב אוֹר. כָּךְ נוּכַל לְדַמּוֹת כְּאִלּוּ אָנוּ רוֹאִים אֶת שֶׁאֵינֶנּוּ רוֹאִים בֶּאֱמֶת. אֶת הַתּוֹצָאוֹת הַמְּגֻחָכוֹת נִרְאֶה רַק מָחָר בֱּאוֹר מָלֵא.

טוב, מעולם לא תרגמתי שירים מעברית

לאנגלית, אבל התפניתי מעט וזה מה שיצא.
We set in ultimate dark A sparkle of light So we can make believe We see What we don't Really see. The preposterous results Won't be seen until tomorrow, In daylight.​
מה דעתך?

../images/Emo51.gifרבה. יש לי בעיה עם כמה מקומות

יש כמה כפלי משמעויות שאולי אפשר לנסות להעביר גם לאנגלית (לגרמנית - הצלחתי). קבענו ב... - נשמע בעברית גם כמו קביעת פגישה וגם כמו קיבוע או הנחה של משהו. רק כשעוברים לשורה השניה, זה ברור שמדובר באפשרות השניה. את שאיננו - בעברית - גם העובדה שאנחנו לא נמצאים, וגם מה שאנחנו לא רואים. שלא לדבר על הקונוטציה של גוף שלישי יחיד (שמאוד דומה מצלולית). לא יודע אם יש דרך באנגלית להעביר את המטען הזה. הסיום בעייתי - כי הוא לא בדיוק מה שכתוב בשיר. את כתבת "לא נראה את התוצאות המגוחכות עד מחר, באור יום" ובשיר - "את התוצאות המגוחכות נראה רק מחר באור מלא". את יצאת מדרך השלילה, השיר כתוב על דרך החיוב. מקווה שלא עצבנתי.

1haam

New member
יפה, ורדה ../images/Emo45.gif

לך זכות הראשונים. כל-כך הייתי טרוד בשאר השירים ששכחתי להתייחס לראשון
מוטב מאוחר...

שני

* לַיִל, לַיְלָה, טוֹב? בֶּאֱמֶת כְּבָר אֵינִי יוֹדֵעַ אֲבָל הַסַּבְלָנוּת שֶׁלִּי, לְלֹא סָפֵק הוֹלֶכֶת וְאוֹזֶלֶת. שׁוּב לַיְלָה טָרוּף, נוֹתְרוּ עוֹד גָּרְגְּרִים סְ פ וּ רִ י ם

1haam

New member
והנה מגיע השני |delivery|

לַיִל, לַיְלָה, טוֹב? בֶּאֱמֶת כְּבָר אֵינִי יוֹדֵעַ אֲבָל הַסַּבְלָנוּת שֶׁלִּי, לְלֹא סָפֵק הוֹלֶכֶת וְאוֹזֶלֶת. שׁוּב לַיְלָה טָרוּף, נוֹתְרוּ עוֹד גָּרְגְּרִים סְ פ וּ רִ י ם --------------------- Darkness, night, alright? I don't really know anymore. But my patience is oozing out, no doubt. Again a frenzied night, only few grains left ------------------- We aim to deliver|1|

ST

New member
את זה אהבתי מאוד!

(גם את האחרים, כמובן)

../images/Emo51.gifרבה. יש כמה בעיות לדעתי

השורה השניה "לַיְלָה, טוֹב?" היא משחק בעברית, על הכפל שבין "בסדר?" לבין ברכת לילה טוב - עם סימן שאלה (הלילה הזה יכולהיות בכלל טוב?). הloozing out וה- no doubt חייבים להחליף מקומות, כי רק במעבר השורה ברור מה קורה לסבלנות ללא ספק. לא בטוח שאפשרי, אבל אם יש דרך, יהיה נהדר להשאיר לשורה התחתונה את ה"ספורים" (כמו בעברית) ולא את ה"נותרו" (כי הדימוי כאן הוא של שעון חול, ומה שנותר עד סוף השיר הם הגרגרים הספורים (לא מעט, אלא ספורים - כ"כ מעט שכבר אפשר לספור). ד"א בספר, מאמצע המילה גרגרים גדלים הרווחים בין האותיות להמחשת הגרגרים הספורים.

1haam

New member
../images/Emo184.gif טוב, תיקנתי לפי הערותיך

Darkness, night, a good one? I don't really know anymore. But my patience - no doubt - is oozing out. Again a frenzied night, the grains left are numbered

Eldad S

New member
אני מציע, בתרגומים לאנגלית

שמופיעים כאן בפורום, להנהיג את שיטת ה-[תחילת קוד] לפני הטקסט ו-[סיום קוד] אחריו. הקודים מופיעים בתחתית מסך עריכת ההודעה. אם מוסיפים את הקודים הללו, קל יותר לעקוב אחרי הטקסט האנגלי המוצמד לשמאל, בעיקר כאשר ישנם גם סימני פיסוק. הנה הדגמה בהצגת התרגום מן ההודעה שממעל: כך הוא נראה קודם, לפני הוספת הקודים: Darkness, night, a good one? I don't really know anymore. But my patience - no doubt - is oozing out. Again a frenzied night, the grains left are numbered וכך - לאחר הוספת הקודים לטיפול בטקסט לועזי כלשהו:
Darkness, night, a good one? I don't really know anymore. But my patience - no doubt - is oozing out. Again a frenzied night, the grains left are numbered​

../images/Emo45.gifיפה!

אני מתלבט רק בקשר לפתיחה: יש לי בעיה עם הDarkness. אני חושב שעדיף לוותר על ההבדל שבין ליל ו-לילה, אבל להשאר במשמעות הנכונה ולא להשנות אותה. חוץ מזה, הייתי אולי משנה את מיקום סימן השאלה בשורה השניה - מה דעתך?
Night, good? night, I don't really know anymore but my patience - no doubt - is loozing out. Again a frenzied night, the grains left are numbered​

שלישי

את ואני שְׁתַּיִם וּקְצָת, אַתְּ בֶּטַח עֵרָה, גַּם אֲנִי, אַתְּ מַמְשִיכָה לְהַטְרִיד אֶת שַׁלְוָתִי וַאֲנִי בְּשִׂמְחָה הָיִיתִי מִתְקַשֵּׁר, אוּלַי גַּם אַתְּ, אֲנִי לֹא אֶתְקַשֵּׁר וַאֲנִי לֹא מַמָּשׁ יוֹדֵעַ לָמָּה, אַתְּ

1haam

New member
טוב, במחיר הזה, גם אני מצטרף ../images/Emo79.gif

שְׁתַּיִם וּקְצָת, אַתְּ בֶּטַח עֵרָה, גַּם אֲנִי, אַתְּ מַמְשִיכָה לְהַטְרִיד אֶת שַׁלְוָתִי וַאֲנִי בְּשִׂמְחָה הָיִיתִי מִתְקַשֵּׁר, אוּלַי גַּם אַתְּ, אֲנִי לֹא אֶתְקַשֵּׁר וַאֲנִי לֹא מַמָּשׁ יוֹדֵעַ לָמָּה, אַתְּ ------------------ It's a few minutes past two, and you must be awake, so am I, you keep disturbing my calm, and I would gladly call, so would you, perhaps, I shall not call, and I don't really know why, you -------------------------- תהיתי אם לתת כותרת:Fit the third אבל וויתרתי

../images/Emo51.gif שועשעתי מהרעיון לכותרת../images/Emo13.gif

פתיחה - יש משהו יותר קומפקטי מa few minutes past ? יש משהו יותר מטריד מdisturbing? בְּשִׂמְחָה הָיִיתִי מִתְקַשֵּׁר - ברור שלא אעשה זאת. חוץ מזה, על סידור המשפטים - בסוף שורות שתים וארבע, מופיעים הצמדים:אֲנִי, אַתְּ/ אַתְּ, אֲנִי יהיה נחמד לשמור עליהם.

למעלה