תרגום מושגים

uphilll

New member
תרגום מושגים

שלום לכם,

אני מתרגמת קורס בפיזיקה ואשמח לעזרה בתרגום מושגים, אם אפשר.

בינתיים נתקעתי עם torque- ראיתי שמתרגמים כמומנט פיתול, כוח פיתול, מומנט כוח ועוד. מה לדעתכם הכי מתאים/נכון (אם יש דבר כזה בכלל..)?
וגם עם תרגום של net force: כלומר, כשרוצים לדבר על net force שפועל על עצם מסוים.
עד כמה רחוק תרגום של "סך הכל"? והאם יש לכם אלטרנטיבה מוצלחת.

ובכלל- האם אתם נוהגים לתרגם את המושגים האלה (ואחרים) או שנהוג לגבי מושגים מקצועיים לעבור לאנגלית?

תודה רבה למי שיוכל לעזור.

uphilll

New member
אה, ועוד אחד :)

איך אתם קוראים לתנועה במהלך אינרציה, כשלא מופעלים כוחות על העצם (coast)?

Dehumanizer

New member
תשובות

torque - מומנט כוח. "מומנט" לא מומלץ כי זה כללי מדי (לפעמים זה מצריך לראות את הקונטקסט - האם מדובר במומנט התמד וכדומה).
net force - כוח שקול.
לגבי coast - לא זכור לי שמשתמשים בזה בהקשר של פיזיקה (אולי רק להמחשת דוגמאות מסוימות). לתנועה של גוף כאשר שקול הכוחות הפועלים עליו הוא אפס (שווה ערך למצב בו לא פועלים כוחות כלל) קוראים תנועה אינרציאלית (קצובה).

uphilll

New member
וואו, תודה רבה על התגובה המהירה!

אז net torque יהיה "שקול כוח הסיבוב"?

"The restaurant's angular velocity is proportional to the net torque exerted on it"

לפעמים זה תלוי ההקשר

לדוגמה, למושג torque יש מספר תרגומים:
פיתול - למשל כאשר מדובר במומנט סיבובי הפועל על רוטור מסתובב במהירות קבועה (כמו רוטור של מסוק).
תנופה - כאשר מדובר בתנועה סיבובית מואצת, כמו זריקה של חפץ (זריקת דיסקוס למשל).
את המושג net torque אפשר לתרגם כ"סה"כ הפיתול" ולדעתי גם כ - "סה"כ התנופה" למרות שבאחרון לא נתקלתי.

guprnds

Active member
torsion = פיתול

זהו המושג המקובל ביחסות כללית ובתורת המעוות והוא שונה מה-torque של המכניקה. לכן נראה לי שמומנט כוח עדיף על פני פיתול. בסופו של דבר ה-torque הוא קצב השינו של התנע הזוויתי...

uphilll

New member
המממ....

ה- torque שאני מחפשת הוא הטורק שנוצר מהפעלה של כוח ב- 90 מעלות ל- lever arm (מנוף?).
מדובר על תנועת סיבוב כמו שיש בטחנות רוח או פתיחת דלת- סביב ציר אחד. לכן חשבתי שההצעה של הריאליסט, שהזכיר רוטור מסוק, היתה מתאימה.

זה קורס לאנשים ש..לא מאוד מתמצאים בפיזיקה...טוב נו, שאין להם מושג :)
אבל נורא מעניין להם ללמוד את זה ככה סתם להנאתם.

אז מה אתם אומרים? באיזה טורק לבחור?

כוח פיתול הוא המושג הברור ביותר

לדעתי יותר אנשים יבינו את מהות המושג "כוח פיתול" ולכן הוא עדיף על פני ההגדרה המדוייקת ביותר.

למעלה