תרגום מונחים , ברשותכם .

lironmarko

New member
היי גם אני מפ"ת אני לצידו

של סמט אוטומטית ....מי מתעסק איתו מתעסק איתי

ערסים, זקנות ובני עקיבא... יש לי

כמה השגות על זה, כמו: שכחו את התימנים, ויש לנו גם קהילת וויז'ניץ ובכלל, ממש שטעטעל פה

מצטער, עיוני, אל תקח קשה

וכדי לסדר את העניינים, אתה יכול להוריד לי כאפה אחת על החשבון. אבל רק אחת

קוזושי

New member
הנה הקישור

וזו באמת דוגמא לטאי סבאקי קטן ולא מודגש, האמת היא שחיפשתי עכשיו בשביל הדוגמא בטקליטור של יונה טאי סבאקי ברור יותר, וכנראה כפי שאת אומרת הוא לא מרבה להשתמש בתנועה הזו כי לא מצאתי. טאי סבאקי אפשר לראות בדרך כלל כאשר הטורי צועד לפנים והאוקה לאחור, אבל אצל יונה גם במצבים כאלה הוא בסופו של דבר גורם לאוקה להסתובב ו"להתלבש" עליו, ולכן זה בקושי קורה אצלו.

בודוקאן

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo13.gif

תודה. אכן, קשה למצא אצלו סיבוב שלם, ככלל הוא לא "מבזבז זמן" של תנועה על תנועות גדולות. אפשר לראות דוגמה יותר טובה של טאי סבאקי בארי סאוי נגה (גם לא שלם), ואפשר לראות בבירור את צורת העבודה האופינית לו באיפון סאוי נגה. ממש מלביש עליו את אוקה, שלא מבין מה קורה לו.

Tonjin

New member
טאי סבאקי - תנועת גוף

פירוש מילולי, אחד לאחד... אם לשמור על הגדרה קצרה (בשביל שסלבו לא יתבלבל עם פילוסופיה
) מוטב לומר "תנועת גוף שנועדה להביא אותך למצב עדיף בלחימה". כאן אבל יפרדו הדרכים: שיטות מסוימות יעדיפו יציאה הצידה מקו-התקפה, חלקן כניסה לכיוונו באירימי, חלקן יעדיפו לנסות להגיע מאחוריו ויהיו כאלו שימליצו להסתובב 180 מעלות ולרוץ... טאי-סבאקי הוא מונח ג'נרי יפני, כל שיטה (יפנית) ממלאת אותו בתוכן משלה.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif הגדרה מצוינת

כמעט שאין לי מה להוסיף.
רק הערה אחת: הטאי סבאקי בשיטה יכול לכלול גם כניסה (אירמי), גם סיבוב (טנקן) וגם יציאה החוצה מהקו. לדוגמא: בקורינדו אייקידו הטאי-סבאקי הוא שם לתירגול שבא ללמד את תנועת הגוף אשר כולל 8 תנועות בסיסיות שמניעות את הגוך לכל מני כיוונים. הטאי-סבאקי של השיטה מבוסס על עבודת חרב, למרות שמבצעים אותו גם בידיים ריקות, עם ג'ו או עם קודאצ'י (ויתכן שיש עוד וריאציות עם נשקים אחרים שטרם למדתי). תירגול הטאי סבאי בשיטה מעט דומה לתירגול קאטה בקראטה, אלא שמרמה מסוימת מותר ואף מומלץ לבצע וראיציות על התנועות. בדומה לקאטה בקראטה התנועות של הטאי-סבאקי הן הבסיס לטכניקות ולתנועה בכלל בקרב. אמיר

למעלה