תרגום ישראלי

תרגום ישראלי

שלום אנשים, בשיטוט בין מדפי הסופר, נתקלתי בשוקולד ישראלי שהולך לייצוא, והיה כתוב על העטיפה בשפה שלא הכרתי (שלמדינה זאת נשלח השוקולד), שהמוצר מיוצר ב-YISRAEL. מישהו יודע באיזה שפה אומרים ישראל כ-YISRAEL ? תודה, אופיר

Eldad S

New member
אופיר, שאלתך מאוד

מסקרנת אותי, וניסיתי לגגל Yisrael. אתה חייב לתת לנו עוד פרטים, אולי עוד כמה מילים שהופיעו באותו משפט (סתם Yisrael לא יאפשר למצוא בגוגל משהו שאינו קשור לעם ישראל, לעברית או ליידישקייט). מצאתי, אגב אורחא, אתר מעניין מאוד תוך כדי החיפוש באינספור האתרים שהניבה מלת הקוד Yisrael: A Glossary of Basic Jewish Terms and Concepts לא כל כך קשור לשאלתך, אבל - מועיל בכל מקרה.

עברתי היום בין המדפים

כדי לראות עוד פעם את האריזה. נראה שמה שענו פה בתשובות - שמדובר פשוט התרגום חופשי לאנגלית זה באמת הפתרון. ממה שראיתי, כתוב שזה מיוצר ב-YISRAEL מתחת לכיתובים בשפה באנגלית, צרפתית, עיברית וערבית, אז כנראה שמדובר פשוט בתרגום חופשי.

בעברית - כאילו?

בעברית כאילו?
כלומר : בתרגום מדוייק של ההגוי העברי ישראלי לאנגלית (כאילו היית מתרגם ירושלים כ-YERUSHALAYIM במקום כ- JERUSALEM אז מה - ניתן ליצואן ציון "נכשל" באנגלית, או ציון "טוב מאוד" על התעוזה לייצא בלי לדעת אנגלית? מה אתה אומר?

יצהר

New member
תשובה אישית

בן הרבנית צודק כמובן. זו פשוט טעות. יש לזה הצדקה דקדוקית, אבל הצדקות דקדוקיות לא אמורות לחול על שמות. ושתי דוגמאות מהחיים: 1. לפני כשנתיים זכיתי להקים (ברמת התוכן) את אתר המועצה האזורית שלנו, והכתובת שניתנה לו מראש היא www.emekyizrael.co.il. 2. דוברי אנגלית רבים העירו לי שנכון יותר לכתוב את שמי Yitzhar ולא כפי שאני כותב - Itzhar.

ואני עובדת עם חברת יפעת, שמתעקשת

לאיית את שמה באנגלית Ifat ולא Yifat. ובפעם האחרונה שקיבלתי מכתב מירושלים, בחותמת הדואר שם העיר הופיע כך - Yerushalayim - ולא כך - Jerusalem.

למעלה