תרגום המילה leathery

pisco

New member
תרגום המילה leathery

היי, אני מתלבט לגבי המשפט הבא: "His leathery tan".... איך הייתם מתרגמים את המילה leathery? חשבתי על שיזוף גלדני, אולם זה מליצי ולא ברור. חשבתי לכתוב פשוט "עורו הקשה והשזוף", אולם אני לא יודע אם זה לחטוא למחבר הטקסט (הנסיון הראשון שלי בתרגום, אני מרגיש כאילו אני משנה את תחביר המשפט שכתב הסופר) תודה!!

Eldad S

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

אולי: השיזוף שלו, דמוי העור, וגו'...

pisco

New member
איך בכלל?

היי, אני מניח שאלו שאלות קיטבג, אבל היי, טירון זה טירון. מימיי, עד לפני שעתיים, לא עסקתי בתרגום בצורה פעילה. אני כבר כמה שבועות מסתובב עם מחשבה על לנסות לתרגם, פשוט כי אני אוהב לכתוב ואוהב להתעסק עם שפה ומילים וזה נראה לי כיף. בכל מקרה, התיישבתי לי עכשיו עם ספר שאני רוצה לתרגם ופשוט פתחתי בפרק הראשון ומשפט אחרי משפט התחלתי לתרגם. מצד אחד, זה נראה לי הדבר היחיד הנכון לעשות, מצד שני אני מרגיש פשטני נורא. כאילו אני מעתיק, רק בעברית, אז מה מיוחד פה? כל זאטוט יכול לא? (אין לי כוונה לנסות ולהוריד את המשמעות של המלאכה, להפך) תהיתי אם יש אנשים שעושים את זה אחרת. דבר שני, לפעמים אני מרגיש צורך להוסיף מילה, לשנות קצת את המבנה של המשפט (לא רק בשביל שיתאים לתחביר, אני לא מתרגם בצורה עיוורת מילה אחרי מילה) כדי שהמשמעות תהיה ברורה יותר. משום מה אני חש כאילו אני פוגע בטקסט וביוצר שלו. אולם מצד שני, היש לי ברירה? עדיף לעשות שינויים קטנים וברורים מאשר להשאיר את הטקסט דומה במאה אחוז למקור ושהוא יהיה סתום משהו. לא? אולי כי אני כותב בעצמי טקסטים אז אני חש "פגיעה" כשאני משנה טקסט של מישהו. מה אתם אומרים? יש למישהו עצות לטירון מבולבל?

Eldad S

New member
ואכן, בעברית של פעם

(פעם-פעם), המתרגמים נקראו "מעתיקים". המלה "העתקה" פירושה היה בעברית בת-זמננו "תרגום". הרעיון בתרגום הוא לנסח את הטקסט שבשפת המקור במילים מתאימות בשפת היעד, כולל שמירה על המשלב, וניסיון לשקף את רוח הדברים ואת רוח ההקשר גם בשפה שאליה אתה מתרגם. מותר להוסיף מילים - אם נראה לך שמה שיתקבל בעברית יהיה זהה למה שמרגיש הקורא, נגיד, של הטקסט המקורי באנגלית. אני בעד לשנות את הטקסט, כך שייראה טוב בשפת היעד, ולא להשאירו דומה במאה אחוז למקור, כי אז הוא ייקרא בשפה "תרגומית", ולא בשפה מקורית, בשטף ובעניין. ידוע המשפט: Traduttori traditori (באיטלקית: "המתרגמים בוגדים"). כדי לתרגם, אתה צריך להחליט: אם תשקוד על תרגום יפה, הוא לא יהיה דומה מדי למקור (ואם הוא יהיה נאמן למקור, הוא לא יהיה יפה). לדעתי, את הניסיון רוכשים לאחר מספר סבבי עבודה. כרגע אתה מתלבט ונע בין קטבים, בין קיצוניות אחת לשנייה. עם הזמן תרגיש שהדברים מתבהרים יותר.
ולבסוף - הערה אדמיניסטרטיבית, פורומית: אנו נוהגים בפורום שלנו (ובכלל בפורומים של תפוז) לשרשר הודעות בנושא דומה, או של אותו כותב, כדי לחסוך מקום. בעמוד הראשון של הפורום יש מקום ל-15 הודעות/פתילים בלבד, מה שאומר שאם אתה פותח הודעה חדשה - היא בהכרח דוחקת את אחד הדיונים בשאלתו של חבר אחר לעמוד השני של הפורום. לכן שרשרתי את שאלתך על "מה בכלל" לשאלתך הראשונה, על leathery tan.

pisco

New member
תודה :)

תודה רבה, ולהבא אני אשים לב לשרשורים. :)

למעלה