תרגום בגוף הסרט

arana1

New member
שגם זו סיבה להופעת הקול האוטיסטי

אנשים מתפלאים מה קורה כאן
מאיפה פתאום צצו כל האוטיסטים האלה
איפה הם היו עד עכשיו

עד עכשיו לא היה מדיום שאיפשר לאנשים שלא מסוגלים לקיים את סוג המיידיות ביטוי ציבורי
היום יש
ולכן פתאום הופיעו דיבורים על סובלנות למגוון ניורולוגי וזכויות לאוטיסטים וכל מיני דברים שמוציאים מדעתם אנשים שמעדיפים שכל מה שטיפה שונה מהם לא יזכה לשום תשומת לב ויעלם מהעין כמה שיותר מהר

dina199

New member

הילד הנורמטיבי בסרטון הוא תינוק

אני חושבת שאם הם היו לוקחים ילד נורמטיבי באותו גיל כמו שאר הילדים הילד היה מגיב כנראה כמו הילד עם תסמונת דאון.
הסרטון הזה ישן ולא רלוונטי. פעם חשבו גם שאוטיזם נגרם ע"י יחס של אמא, התקדמנו מאז

galitkm

New member
הגישה שהאמהות אשמות לא ממש נכחדה מאז

לפי התרשמותי, יש כאן לא מעט אמהות שחוו זאת על בשרן

מיק67

New member
מה שלי הכי בלט

היה חוסר התאמה בין התנהגות הבוחנת לגיל הילד האוטיסט. המניפולציות שלה היו שקופות מדי והתגובות מאוד מאוד לא אמינות. הילד היה ילד די גדול, הרבה יותר מהילד ה"רגיל", לא? זה אומר שיש לו כלים הרבה יותר מפותחים להבין את הסיטואציה ולראות שעובדים עליו בגדול.

dina199

New member
נכון, גם אני שמתי לב.

ומבחינתם זו היתה עוד דוגמה איך ילד גדול מבין פחות מקטנים ,
והזיוף שלה היה כל כך בולט

אני שמתי לב דווקא לקולות של הילד כשהיא "נפגעה

הילד נכנס לקולות ונפנופי ידיים. נכון, הוא נראה מרוכז בצעצוע, אבל ממש הוא נראה שזה משחק רגוע וחוקר...
וכן, גיל יותר גדול של ילד אוטיסט משאר הילדים. מה הם חושבים - שהוא באותה רמה שתינוק נ"ט בן שנה וחצי?

dina199

New member
ראיתי את הסרטון והוא נראה מאוד מגמתי

נגד אוטיסטים.
אמנם בסוף הסרט הם יוצאים 'צדיקים' ואומרים שלא"סים יש רגשות שהם לא מסוגלים להראות לאחרים . אבל במשך כל הדוגמאות בסרטון הם מראים איך א"סים לא מבינים כלום שאפילו ילד עם פיגור קל מבין.

Littel M

New member
לפי מה שאני הבנתי מהסרטון.

הילד האס יעדיף את הבובה הרובוטית (אני לא יודעת אם בגלל שהאישה פחות אינרקטיבית/פחות בולטת לעין/יותר מסובכת).
ברגע שהרובוט מעניין אותו הוא לא יתייחס בכלל לבן אדם שלידו.(צומת לב לדבר אחד ולא לכמה דברים במקביל?)
לפי הסרטון הוא לא מראה הבנה של פחד אלא דווקא התעניינות למשהו חדש שמופיע לידו.חקר.

לפי הסרטון אפשר לומר שהרוב יראו שהילד עם פיגור יש לו הבנה יותר גדולה מילד אוטוסט.
אבל לא!!!
אולי הילד עם פיגור רואה את הרובוט והוא רוצה לבעוט בו כי הוא סתם לא נראה לו והוא לא מבין שזו סכנה...
ואולי הילד האס מבין את הנאמר (זו סכנה),אבל הוא רוצה לפעול בדרך אחרת (תגובה -בדיקת הרובוט/בדיקה אם יש סכנה)

את סתם משמיצה

ילת עם תסתונת דאון רץ ובעט ברובוט כדי להציל את האישה.
זה היה מתוק ומקסים!

תשימו לב לאיכות ההקלטה והבגדים!

זה קטע מקלטות וידאו ישנות שמישהו מעלה לטיוב בזמן שמנקה את הבוידם. בדקתי, הוא העלה עוד מלא קטעים משדרות טלויזיה ישנות.
זו קלטת שנות ה-90 של המאה שעבר! כל דבר עבר שינוי מאז, גם הבנה של אוטיזם.

galitkm

New member
זהו, שלא

לפחות בעיניהם או בהתנסותם של חלק מהאנשים, לא כולם כאן יסכימו איתי אבל לדעתי כמעט ולא השתנה כלום בגישתם של אנשי המקצוע מאז שנות ה90 של המאה שעברה...

אני בכלל לא מסכימה עם ה"פירוש" שנתת

ולדעתי גם לא תיארת טוב תא מה שהיה בסרט.

הילד הראשון, למשל, ישר בודק את תגובת האישה ויוצר איתה קשר עין.
הילד השני גם מנסה ליצור קשר ומסיע אליה את המכונית ומסתכל עליה.
הילד השלישי משחק בעצמו. לא מתייחס בכלל לאישה שמולו. היא לא מעניינת אותו.

כשהאישה מכה את עצמה, הילדים הרגיל והילד עם תסמונת דאון מסתכלים עליה.
הילד עם האוטיזם לא מסתכל עליה. הם נראים כאילו אינם יודעים איך להגיב, הוא לא מתייחס בכלל.

כשהאישה מפגינה פחד מפני הרובוט הילד הרגיל ניגש אליה ולא יודע ממש מה לעשות. הוא נראה ממש קטן, דרך אגב.
הילד עם תסמונת הדאון בועט ברובוט. אולי כדי להראות לה שאין לה מה לפחד ממנו, ואכן הוא מביט בה אחרי זה.
הילד עם אוטיזם לא מתייחס לפחד שלה בכלל ומשחק ברובוט.

את יכולה לטעון שהיחס שלו יותר טוב, שהתגובות שלו יותר בוגרות, חכמות וכו'.
את יכולה לטעון שהסיטואציות האלה די מופרכות
את יכולה לטעון שהיו צריכים לקחת ילדים באותו הגיל, כי הילד הראשון הוא לדעתי ממש תינוק וממש קטן, וקצת מוזר להשוות ביניהם.

אבל בסרט רואים שהילד האוטיסט כל הזמן מעדיף להתעסק עם החפצים מאשר עם אנשים.

dina199

New member
הילד הא"ס הופך את הרובוט על הרצפה

במה זה שונה מבעיטה ?

במקרה הזה זה לא ממש דומה.

ואני אסביר למה אני מתכוונת.

אם הוא היה הופך את הרובוט, מביט עליה כדי להראות לה שאין לה מה לפחד ואז מתחיל לשחק, אז זה היה דומה. הילד עם תסמונת הדאון למשל, זורק את הרובוט הקטן ואז מסתכל על שתי הנשים כדי להראות להן שאין מה לפחד. הוא ממש מעביר מבט בין שתיהן.
הילד האוטיסט לא מתייחס בכלל לנשים המבוהלות. הוא גם לא נראה תוהה לעצמו איך שתי נשים גדולות פוחדות מרובוט כזה קטן. הוא נראה לא מתייחס.

dina199

New member
הוא 'נראה לא מתייחס'.

הוא לא מציג את התנועות התקשורתיות הנדרשות המביעות התייחסות.
לדעתי הוא התייחס בדיוק לעניין.
הילד הנ"ט ממש קטן. הוא ראה אישה גדולה מבוהלת ונבהל בעצמו. אני אפילו לא חודשבת שהוא קישר את הבהלה לרובוט.
הילד ה"אס הוא יותר גדול. הוא ראה שכל החלק שח פחד הוא זיוף. אז הוא לא יודע שגם הוא אמור לזייף פחד
. הוא התעסק בתעל'ס - בחן את הצעמוע. ולדעתי הוא גם הפך את הצעצוע בשביל להיות בטוח שאמת אין ממה לפחד (ולא כדי להגן על האשה או להשתתף בפחד שלה)

בא נבדיל בין פרשנות ומציאות.

בפועל הוא לא הסתכל עליה בכלל.

לא דברתי על זיוף פחד, דווקא. אולי דווקא להסתכל עליה כאילו נפלה על השכל, למשל? למה אישה מבוגרת צריכה לפחד בכלל ממשחק?

אז הוא הפך את הצעצוע, ראה שאין מה לפחד. ואז מה?
הוא לא שאל את עצמו למה אישה כל כך גדולה לא מבינה את זה. הוא לא הראה לה שזה שום דבר. הוא לא פנה אליה וצחק עליה. הוא פשוט התעלם ממנה.
כלומר, היא לא עניינה אותו בכלל. היו שם שתי נשים, שתיהן הפגינו פחד גדול, אבל הוא בחר להתמקד רק בצעצוע, יהיו הסיבות אשר יהיו.

dina199

New member
הכל זו פרשנות שלנו

המציאות זה מה שמצולם .
יש צעצוע שנוסע , יש אשה שעושה כל מני תנועות וקולות ויש ילדים שעושים פעולות מסויימות.
כל השאר זה פרשנות.
הפרשנות (של יוצרי הסרטון) על פעולות ילד נ"ט שהוא מבצע מה שבדיוק מצופה מילד נורמלי (בכוונה כתבתי 'נורמלי'
את ילד הדאון שמו באמצע - הפעולות שלו כמעט נורמליות (מבחינת פרשנות יוצרי הסרטון ).
ולילד א"ס יש בעיה חמורה (מבחינתם) : הוא לא עומד בציפיות בכלל. ויש להם הסבר משלהם למה הוא לא עומד בציפיות - חוסר אמפתיה.

ולי יש פרשנות משלי. כן זו פרשנות, שעומדת בפני עצמה לא יותר גרוע מהפרשנות שלהם או של כל אדם שהוא.הפרשנות שלי שהילד הא"ס מספיק בוגר קוגניטיבית (הרבה יותר מהנ"ט התינוק) כדי לעשות ניתוח לוגי (גם אם לא במודע). הוא יודע שהצעצוע קטן ולא מסוכן, לכן לא איכפת לו מהפעולות של האשה כי הן לא הגיוניות. נכון שאפשר להגיד שזה לא תקין, לא מתורבת, חסר טאקט לא להתיחס לאשה (שלמעשה עושה שטויות) אבל אי אפשר לשלול את ההגיון מאחורי זה. הצעצוע זה הדבר ההגיוני במצב (די הזוי) זה, אז הא"ס מתעניין בצעצוע .

galitkm

New member
רק שמי שצופה אמור לשאול את עצמו למה

למה מי שכנראה אינטליגנטי ורגיש, דווקא מתעלם מהאשה ומרגשותיה ומעדיף להתייחס לרובוט?

אם נניח שבמקום ילד אוטיטס היו מצלמים שם ילד סיני, ונניח שגם הוא היה מתעלם מהאישה, ונניח שבמקום ענת היה מסביר כאן איזה סיני בוגר למה לדעתו הילד הסיני התנהג כמו שהתנהג...

הטענה שלי, שהיא לא הציגה את הסרט עצמו

בצורה אובייקטיבית, ולגבי הטענה על סיכויי הישרדות, אין לי מושג למי יש סיכויי השרדות גבוהים יותר.

ואפשר להציג את זה בצורה אחרת, למי יש סיכויי השרדות גבוהה, למי שפועל לבד או למי שערני לסביבה?

ולגבי הילד הסיני, היא יכולה להסביר למה לדעתה הילד האוטיסט נהג כפי שנהג, אבל כשהיא מסיימת את דבריה בשאלה למי יש סיכוי השרדות, אז זה לא לענין.
אם הייתי כותבת למי יש סיכוי השרדות גדול יותר, לילד הסיני או לילד היהודי או לילד הערבי?
איך זה נשמע לך?

השרדות מתי? איפה? כמה? למה?

אבל למה בכלל להביא סרט כזה? יש כל כך הרבה, ולא הבנתי למה ענת נוי בחרה להביא דווקא אותו.

למעלה